Skocz do zawartości

W poszukiwaniu pracy

Orchidea87

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Składam CV do pewnej firmy, ale wiem że chcieliby kogoś bardziej doświadczonego na to miejsce.

Jakie są szanse na to że dostanę tę pracę?

Król buław – 4 buław – 4 monet

Szef zdecyduje, że nie ma dla mnie miejsca. Mam wrażenie, że czwórki są mało otwarte na nowości - w tym wypadku nowego pracownika. Z drugiej strony może ten król buław wstawi się za mną i znajdzie się dla mnie miejsce w firmie. Jako, że niejasny jest dla mnie powyższy rozkład, zadałam kartom inne pytanie:

Jakie są szanse na to że odezwą się do mnie?

10 monet – 7 mieczy – as pucharów

Szanse są duże, odezwą się i zaproszą na rozmowę.

Proszę Was o interpretacje - moje są mało obiektywne, bo chciałabym tam pracować ;)

Weryfikacja - myślę że w ciągu 1-2 miesięcy

Napisano

czy ta firma to interes rodzinny? Mam takei wrazenie.

1. slabe,szczerze. rzeczywiscie karty wskazuja na pewne zamkniecie,jakby narazie nie wnikalababym glebej..........wesz co........................ on na moje zwyczajnei zacznie Cie zbywac ;)

Napisano

Król buław – 4 buław – 4 monet -> słońce XIX

moim zdaniem szanse masz - 4 buław pokazuje,że ktoś Cię doceni i poczujesz się dzięki temu odprężona. 4 monet może nie wskazuje wielkiego ruchu,ale zazwyczaj pokazuje,że ktoś posiada coś ciekawego, znaczącego.

10 monet – 7 mieczy – as pucharów -> wieża XVI

jeśli się odezwa to, to z dużym opóźnieniem a to dlatego,że wydaje mi się,że oni już mają kogoś na oku

Napisano

As pucharów nie raz pokazał mi spotkanie, tylko takie z biesiadowaniem.. 7 mieczy wydłuża termin.. ale w podsumie masz Wieże.. Być może, że odezwą się z zaskoczenia.. Wieża może tu znaczyć, że będą Ci proponować spotkanie wtedy kiedy nie będziesz mogła tam pójść (np. dziś wieża mi wypadła na pewne pytanie i okazało się ze imprezka andrzejkowa, wypadła w dzień w który jestem do późna w pracy..)

Hmmm no nie wiem, takie nie jednoznaczne te karty :P Z własnego doświadczenia 4 denary wypadają mi na osoby, które nie maja pracy i oszczędzają to co mają..

Jestem raczej na nie.. Ale nie żeby tak zdecydowanie..

Napisano (edytowane)

Nie jest to firma rodzinna. Ale też myślę że mogą już kogoś mieć - wtedy to pewnie byłby ten król buław, który zablokował miejsce.

Właśnie mi przyszło do głowy, że może zanim się odezwą znajdę już inną pracę - i wtedy to ja bym była królem buław ;)

Edytowane przez Orchidea87
Napisano

Myślę, że są szanse, ale raczej szef zaproponuje Ci pracę na czas określony. Poza tym chyba jest już ktoś na to miejsce, tzn. szef rozważa także inną kandydaturę.

Szanse są duże, z tym, że później niż zakładasz.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Nikt sie nie odezwał. Ale paradoksalnie ja się z tego cieszę, bo zmieniłam plany i nie chcę już tam pracować ;) W związku z tym ja też tam nie dzwoniłam.