Skocz do zawartości

Jak zniwelować złe działanie od strony sąsiada.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, chciałam się spytać jak skutecznie zniwelować złe działanie od strony sąsiada.

Zawsze miałam dobry kontakt z sąsiadem, ale od pewnego czasu widzę że coś mu odbija.

Ma 76 lat, zauważyłam że stal się kłótliwy w stosunku do swojej żony, gada coś sam do siebie chodząc po podwórku, wykrzykuje, czasami coś krzyczy w stronę ulicy, chociaż nikogo tam nie ma innym razem w naszą coś mamrocze pod nosem i nie wiemy czy sam do siebie tylko akurat tak stoi czy też do nas. Jednym słowem coś mu na starość odbija, a ja wolę widzieć coś miłego dla oka.

Czy są jakieś sprawdzone metody które mogą pomóc oczyścić od tej jednej strony tą atmosferę?

Pozdrawiam serdecznie.

Napisano (edytowane)

Według mnie sąsiad jest chory, może być to schizofrenia (urojenia, psychoza-człowiek żyje w swoim świecie).

Choroba może mieć gwałtowny przebieg i jest on związany z bardzo silnymi emocjami.

Chory przeżywa coś czego inni nie przeżywają i nie widzą.

Chory spostrzega i słyszy rzeczy, które są wynikiem choroby,a które tak naprawdę

wynikają z jego zaburzonego odbioru otaczającej go rzeczywistości,myśli, które nie

odnoszą się do tego, co dzieje się w realnej rzeczywistości.

Taka osoba żyje jakby w zmienionym świecie, gdzie słyszy ,widzi i czuje rzeczy, które są iluzją.

Znałam osobę z taką chorobą i pomimo, że ta osoba dla nie znających ją osób mogła

sprawiać wrażenie grożnej, w rzeczywistości taką nie była (piszę tu o osobie, którą

ja znałam).

Edytowane przez gratere
Napisano
Według mnie sąsiad jest chory, może być to schizofrenia (urojenia, psychoza-człowiek żyje w swoim świecie).

Choroba może mieć gwałtowny przebieg i jest on związany z bardzo silnymi emocjami.

Chory przeżywa coś czego inni nie przeżywają i nie widzą.

Chory spostrzega i słyszy rzeczy, które są wynikiem choroby,a które tak naprawdę

wynikają z jego zaburzonego odbioru otaczającej go rzeczywistości,myśli, które nie

odnoszą się do tego, co dzieje się w realnej rzeczywistości.

Taka osoba żyje jakby w zmienionym świecie, gdzie słyszy ,widzi i czuje rzeczy, które są iluzją.

Znałam osobę z taką chorobą i pomimo, że ta osoba dla nie znających ją osób mogła

sprawiać wrażenie grożnej, w rzeczywistości taką nie była (piszę tu o osobie, którą

ja znałam).

Feng Shui Ci raczej w tej sprawie nic nie pomoże.

Gość paulinqa123
Napisano

moim zdaniem raczej nic tu nie pomoże, wygląda to na demencję starczą i inne choroby :/