Aranka Napisano 6 Listopada 2013 Napisano 6 Listopada 2013 Witam, chciałam się spytać jak skutecznie zniwelować złe działanie od strony sąsiada. Zawsze miałam dobry kontakt z sąsiadem, ale od pewnego czasu widzę że coś mu odbija. Ma 76 lat, zauważyłam że stal się kłótliwy w stosunku do swojej żony, gada coś sam do siebie chodząc po podwórku, wykrzykuje, czasami coś krzyczy w stronę ulicy, chociaż nikogo tam nie ma innym razem w naszą coś mamrocze pod nosem i nie wiemy czy sam do siebie tylko akurat tak stoi czy też do nas. Jednym słowem coś mu na starość odbija, a ja wolę widzieć coś miłego dla oka. Czy są jakieś sprawdzone metody które mogą pomóc oczyścić od tej jednej strony tą atmosferę? Pozdrawiam serdecznie. Cytuj
gratere Napisano 7 Listopada 2013 Napisano 7 Listopada 2013 (edytowane) Według mnie sąsiad jest chory, może być to schizofrenia (urojenia, psychoza-człowiek żyje w swoim świecie). Choroba może mieć gwałtowny przebieg i jest on związany z bardzo silnymi emocjami. Chory przeżywa coś czego inni nie przeżywają i nie widzą. Chory spostrzega i słyszy rzeczy, które są wynikiem choroby,a które tak naprawdę wynikają z jego zaburzonego odbioru otaczającej go rzeczywistości,myśli, które nie odnoszą się do tego, co dzieje się w realnej rzeczywistości. Taka osoba żyje jakby w zmienionym świecie, gdzie słyszy ,widzi i czuje rzeczy, które są iluzją. Znałam osobę z taką chorobą i pomimo, że ta osoba dla nie znających ją osób mogła sprawiać wrażenie grożnej, w rzeczywistości taką nie była (piszę tu o osobie, którą ja znałam). Edytowane 7 Listopada 2013 przez gratere Cytuj
kris_pillar Napisano 11 Listopada 2013 Napisano 11 Listopada 2013 Według mnie sąsiad jest chory, może być to schizofrenia (urojenia, psychoza-człowiek żyje w swoim świecie).Choroba może mieć gwałtowny przebieg i jest on związany z bardzo silnymi emocjami. Chory przeżywa coś czego inni nie przeżywają i nie widzą. Chory spostrzega i słyszy rzeczy, które są wynikiem choroby,a które tak naprawdę wynikają z jego zaburzonego odbioru otaczającej go rzeczywistości,myśli, które nie odnoszą się do tego, co dzieje się w realnej rzeczywistości. Taka osoba żyje jakby w zmienionym świecie, gdzie słyszy ,widzi i czuje rzeczy, które są iluzją. Znałam osobę z taką chorobą i pomimo, że ta osoba dla nie znających ją osób mogła sprawiać wrażenie grożnej, w rzeczywistości taką nie była (piszę tu o osobie, którą ja znałam). Feng Shui Ci raczej w tej sprawie nic nie pomoże. Cytuj
Gość paulinqa123 Napisano 11 Listopada 2013 Napisano 11 Listopada 2013 moim zdaniem raczej nic tu nie pomoże, wygląda to na demencję starczą i inne choroby :/ Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi