Skocz do zawartości

Rozkład partnerski - powrót - diabeł?!

Gość Marco_a

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam raz jeszcze was moi drodzy :)

Chciałbym wiedzieć jakbyście zrozumieli kartę diabeł w miejscu gdzie występuje pytanie: co zrobić żeby znowu być razem (pojednać się z partnerem)

Rozkład dotyczący oczywiście powrotu po rozstaniu. Konkretnie ten, 3 miejsce: http://www.ezoforum.pl/przykladowe-rozklady/53875-wrocimy-do-siebie-rozklad-interpretacja-kart.html.

Karta ta ma dwojakie dla mnie znaczenie.

Może sugerować, iż pytający powinien użyć pewnego rodzaju manipulacji i wykorzystania swoich zalet wobec drugiej osoby. Takie kuszenie, inteligentne podejście i wykorzystanie energii Diabła do osiągnięcia celu.

Można też odebrać tą kartę jako wskazówkę, że należy zrozumieć i ujarzmić swoją ciemną stronę, nauczyć się kontrolować swoje słabości. Taka refleksja nad własnymi wadami i tym co w nas złe.

Ciężko mi się odnieść bardzo, bo nigdy, ale to nigdy nie trafiłem na kartę diabeł jako takiej rady. Pozostałych kart nie pamiętam, ale były raczej kartami pozytywnymi. Osobiście bardziej jestem skłonny ku pierwszej opcji, ale czekam na wasze interpretacje :)

Edytowane przez Marco_a
Napisano (edytowane)

przeciez napisałem i podałem jaki byl to rozkład, karta diabeł wyszła jako rada co zrobić, aby pojednać się z partnerem, pozostałe kart mówiły o czymś zupełnie innym, jedynie na 8. pozycji "czy wrócą do siebie" wypadł AS Mieczy, dlatego sklaniam sie ku tej pierwszej opcji..

pozostałych kart niestety nie pamiętam, moja uwagę zwrócił Diabeł i to bardzo :)

Edytowane przez Marco_a
Napisano

ale rozkłady sa po to aby interpretowac całość nie cos wyjetego z kontekstu

tu ani w diable ani tym bardziej w asie m nie ma powrotu

Napisano

AS Mieczy to nie AS Kielichów, ale to zawsze 1, wydaje mi sie, ze to ciężki powrót, rozmowy, ustalenia, może bardziej kroki w strone powrotu, przepraszam was, ze pozostałych kart nie moge podać, tak jak mowie, zapamietalem tylko Diabla..

Napisano

as mieczy to ostre ciecie a nie ciężki powrót a diabeł to twoje uwiezienie maniakalność chorobliwość poped

Napisano

Wybacz mi, ale zupełnie nie zgodzę się z tym co piszesz, gdyby diabeł był na 2. pozycji to mogłabyś powiedzieć, że mówi o takim stosunku pytającego do drugiej osoby, natomiast tutaj wypadł na pozycji rada - co zrobić, żeby wrócić

Napisano

zniewolić :ok3::ok3:

tłumacze ci ze rozkład rzetelny interpretuje sie w całości a nie pojedyncza karte

meczysz relacje ktora na dzien dzisiejszy nie istnieje rzuc celta badz partnerski i daj całość

Napisano

iridos, no teraz to mówisz do rzeczy :D

wiem, wiem, proszę nie bij mnie, ale jak zobaczyłem tego diabła to autentycznie.. zebrałem wszystkie karty i zamknąłem rozkład, po mojej stronie wyszedł chyba Paź Buław jako stosunek do sytuacji, a po jej bodajże Papież, ale nie jestem już pewien.

OK, ale na pytania o uczucia do mnie wyszło 7 kielichów - kapłanka - Mag

Kapłanka wiadomo, ukrywa te uczucia, zmienność, a Mag? zafascynowanie? muszę jak Diabeł uwieść?

Napisano

nie tak to ja sie bawić nie będę w bodajze:bla:ja lubię konkrety

ona nowego ma i o tym karty wyrwane traktuja

Napisano

Dobra zróbmy inaczej, podaj mi rozkład, który mam zastosować.

Mag wyszedł jako uczucia do mnie jako 3 karta.

Napisano

9 pucharów 7 denarów paź pucharów to przełożenie przy tasowaniu

ty

głowa słońce

serce 10 pucharów

postawa 7 buław

wnosi rycerz mieczy

Wspólna łączy/dzieli król buław

on

głowa 2 miecze

serce moc

postawa 5 mieczy

wnosi mag

Przyszłość rycerz pucharów diabeł śmierć

przykładowe karty rzecz jasna

Napisano

Przepraszam, ale nie potrafię tak zrozumieć rozkładu, mógłbyś/mogłabyś mi łatwiej to rozpisać?

Napisano

tasujesz przekładasz na 3 i to sa 3 karty z przełozenia

potem wyjmujesz jak wyzej twoja strona wspolna jej strona i 3 na przyszłość no jasniej ja nie umiem

Napisano

właśnie mam pytanie o rozkład z przełożenia, rozkładam na stosy lewa ręką do siebie i chodzi o to, że każda karta z góry stosu to 1, 2 i 3 z przełożenia?

Napisano

aaaa, czyli te, które po prostu widać, bo tak na dole są 1 ze stosu... czyli wystarczy, że obrócę stos prawda? Dziękuję Ci bardzo za rozjaśnienie mi tego, nie wiedziałem o co chodzi totalnie... :)

Napisano (edytowane)

Iridos, czyli mówisz, że mam tutaj wrzucić taki rozkład jak pokazałaś?

Zawsze robię tak, że tasuję karty i rozkładam lewą ręką w takich wachlarz np. na stole i wybieram oczywiście lewą ręką.

Rozumiem, że ten rozkład to karty ustawione tak:

1.

2.

3.

4.

głowa oznacza co myśli, serce co czuje, postawa jaki ma stosunek do sytuacji? a wnosi?

Edytowane przez Marco_a
Napisano

nie

kolumna po lewej

1

2

3

4

kolumna na prawo

5

6

7

8

po srodku 9

10,11,12 na dole

Napisano

tak mozesz wrzucic jeszcze chwile bede zerkne

dla mnie nie ma zupelnie znaczenia ktora reka

Napisano

o matko, dobrze, że spytałem się Ciebie, bo bym zrobił rozkład roku chyba :P

czyli tak robię:

1..........5

2....9 ...6

3..........7

4..........8

10, 11, 12

ale rozkład zrobię taki dopiero za 1,5h.. teraz nie mogę :(

Napisano (edytowane)

Krzyż celtycki - jak będzie wyglądać nasza relacja

Z przełożenia obecna sytuacja:

ŚWIAT - IV DENARÓW - SIŁA

Tak, dziewczyna odeszła do innego, chciała spróbować czegoś nowego. IV denarów - materializm, kasa... Siła - wytrwałość, zwycięstwo

Teraz rozkład

1. Głupiec (to jej początek czegoś nowego, związek, lekkomyślność, brak zahamowań w działaniu)

2. Rycerz Buław (to mój stosunek do niej, wiadomo, wiem czego chcę i działam w tym kierunku)

3. Umiarkowanie (ona stara się pokazać dystans, spokój, że jest teraz przecież "szczęśliwa")

4. 9 kielichów (wie, że jest tylko przy mnie szczęśliwa, ukrywa uczucie..)

5. AS Kielichów (byliśmy bardzo zakochani w sobie.. )

6. 7 denarów (muszę działać powoli do celu, ale konsekwentnie - potwierdzenie karty Siła i Rycerz Buław)

7. Wisielec (wiadomo, zawieszone - standard :D)

8. V mieczy (oboje się boimy, że nie wyjdzie nam.. wiele razy próbowaliśmy już... takie zranienie emocjonalne i psychiczne, rodzina i znajomi też nas dobijają)

9. Paź mieczy (boi się, że znowu będziemy się kłócić, boi się niestabilności w relacji)

10. Paź Buław (no to wiadomo, dobra karta, początek uczuć, kontaktów, młody człowiek najprawdopodobniej ja, taki dobry początek, szkoda, że nie dobrałem kart)

Dziękuję i dobranoc :) dodam tylko, że przed rozkładem rozmawiałem z kartami i gdy zobaczyłem kartę SIŁA to dostałem od razu odpowiedź bez rozkładania krzyżu celtyckiego..

Edytowane przez Marco_a
Napisano (edytowane)
Witam raz jeszcze was moi drodzy :)

Chciałbym wiedzieć jakbyście zrozumieli kartę diabeł w miejscu gdzie występuje pytanie: co zrobić żeby znowu być razem (pojednać się z partnerem)

Rozkład dotyczący oczywiście powrotu po rozstaniu. Konkretnie ten, 3 miejsce: http://www.ezoforum.pl/przykladowe-rozklady/53875-wrocimy-do-siebie-rozklad-interpretacja-kart.html.

Karta ta ma dwojakie dla mnie znaczenie.

Może sugerować, iż pytający powinien użyć pewnego rodzaju manipulacji i wykorzystania swoich zalet wobec drugiej osoby. Takie kuszenie, inteligentne podejście i wykorzystanie energii Diabła do osiągnięcia celu.

Można też odebrać tą kartę jako wskazówkę, że należy zrozumieć i ujarzmić swoją ciemną stronę, nauczyć się kontrolować swoje słabości. Taka refleksja nad własnymi wadami i tym co w nas złe.

Ciężko mi się odnieść bardzo, bo nigdy, ale to nigdy nie trafiłem na kartę diabeł jako takiej rady. Pozostałych kart nie pamiętam, ale były raczej kartami pozytywnymi. Osobiście bardziej jestem skłonny ku pierwszej opcji, ale czekam na wasze interpretacje :)

Diabel w relacjach partnerskich.

Diabel ma w sobie potencjal Kochankow. Kochankowie to zawsze droga wyborow prosto z serca.

Diabel ogranicza wejscie na droge tych wyborow.

Te ograniczenia sa jednak do przeskoczenia.

Zazwyczaj sami je sobie nakladamy, narzucamy.

Czasem, bo wmawiamy sobie, ze to nie ma sensu.

Czasem, bo tkwimy uczuciami przy kims, kto nie jest tego wart, omijajac to, co nam pisane i moze dac szczescie.

Sam znasz Wasza sytuacje, wiec odpowiedz sobie.

Co ogranicza Ciebie / te kobiete, aby cieszyc sie tym, co niesie ta relacja?

Potencjal jest, ale potencjal sam w sobie, to czasem za malo.

Silne rozne wkrety myslowe, ktore mowia nam, ze to sie nigdy nie uda, ze to znowu skonczy sie zle.

Itd.

Wiele z tego jest filmem, ktory sobie sami wkrecilismy i sie tego trzymamy.

Trzeba zdjac te kajdany myslowe i pozwolic dzialac sercu.

Jak zalezy... dzialac prosto z serca... kochac.

Edytowane przez SacralNirvana
literowka
Napisano

Z przełożenia obecna sytuacja:

ŚWIAT - IV DENARÓW - SIŁA ->KAPŁANKA; HB - UMIARKOWANIE/KAPŁAN

pani oddaliła się zyskując swój własny bezpiczeny azyl (4 denarów) i dobrze jej jak jest na tyle, że w razie potrzeby będzie bronić swego położenia (siła), unikać Cie (kapłanka) by utrzymać upragniony spokój i życie zgodne z jej pragnieniami wewnętrznymi (umiarkowanie) (kapłan).

1. Rys osoby, o którą pytamy - Głupiec

kobieta wkroczyła na nową drogę, zyskuje nowe doświadczenia, cieszy się życiem i tym co ono przynosi w jakiś sposób. Patrząc na karty z przełożenia odebrałam to nawet, że rozkwitła i można zobaczyć u niej wewnętrzny spokój, beztroskę i promienność jak u dziecka.

2. Nasz stosunek do niej - Rycerz buław

chciałbyś by podjęte przez Ciebie kroki przyniosły pozytywny efekt, kierujesz się emocjami i chęcią uzyskania tego co sobie zaplanowałeś. Nie wygląda Twoje podejście aktualne na poważne - może z powodu oddalenia.

3. Świadoma postawa tej osoby wobec nas Umiarkowanie

ambiwalentna postawa, obojętna. Nastawiona na spokój święty i jeśli jakimś cudem chciałaby kontaktu to na dystans.

4. Nieświadoma postawa tej osoby wobec nas 9 kielichów

podświadomie nadal tkwią w niej emocje i uczucia jakie wzbudzałeś będąc w relacji, pamięta co było między Wami, jednak jeśli trzyma dystans znaczy to, że wspomnieina to za mało. Coś tu innego musiało być istotniejszego co wpłynęło na taką postawę obecną.

5. Przeszłość relacji, znajomości as kielichów

była silna namiętność i szansa na ładne uczucie. Szansa, którą można było wykorzystać lub zniszczyć.

6. Najbliższa przyszłość 7 monet

najbliższa przyszłość szykuje więcej myślenia i wzdychania niżeli konkretnych działań czy efektów, możliwe, że Pani uniemożliwi Ci to trzymając dystans i bezpieczną odległość od siebie. Będzie trzeba uzbroić się w cierpliwość jeśli myślisz poważnie o tej pani. Może trzeba będzie długo czekać, a i tak nie ma gwarancji, że się doczekasz :bezradny:

7. Intencje osoby, o którą pytamy wobec partnerstwa Wisielec

nie ma żadnych intencji, nie myśli o Tobie, emocjonalnie jesteś jej daleki, chłód i niechęć do bliższych kontaktów na dany moment.

8. Wpływ innych osób 5 mieczy

mieszanie się innych osób miało wpływ. A jak jest obecnie sam wiesz najlepiej. W każdym razie pokazują się "dobre rady" otoczenia, które zdecydowanie kolidując z tym czego pragniesz. Są wręcz przeciwni mówiąc, że i tak wam nic nie wyjdzie.

9. Lęki lub obawy tej osoby, co do relacji paź mieczy

obawa, że będzie trzeba walczyć o stablność i bezpieczeństwo w realcji albo opcja dwa, że trzeba będzie po jakimś czasie ponownie się rozstac z pwodu nieporozumień. Generalnie niedojrzałość postępowania, zachowania jest tu istotna.

10. Dalsza przyszłość paź buław

coś jeszcze będziesz próbował zrobić, ale w tym wszystkim będziesz niepewny sytuacji i rezultatów. A czy się uda? Z przełożenia widać, że Pani Ci ucieknie sprzed nosa.

Napisano

ŚWIAT - IV DENARÓW - SIŁA ---> II Kaplanka, HB IX Eremita

Tu widac takze silne przyciaganie. Pani wzbudza w Tobie silne uczucia. Nie potrafisz o niej zapomniec.

Jednak podsumy namawiaja, aby sluchac wewnetrznego glosu. Czy ona rzeczywiscie jest tym, czego pragniesz?

Cokolwiek tam uslyszysz, musisz pozostac sobie wierny.

1. Głupiec

Czysta karta. Przeszlosc nie istnieje. Cokolwiek jest czy bedzie, jest opcja tylko czystej karty. Pani tez ma swoj nowy poczatek. Dla niej zycie toczy sie juz w nowym kierunku.

2. Rycerz Buław

Ty przede wszystkim czujesz sie jej odejsciem urazony. Pani byla dla Ciebie wazna, ale nie tylko uczuciowo. Jestes bardzo temperamentnym i impulsywnym mezczyzna, uwazasz, ze jej miejsce jest przy Tobie.

3. Umiarkowanie

Ona nie jest osoba, ktora pochopnie mysli. Uwaza, ze jest mozliwosc, abyscie sie pojednali. Jednak wie, ze to wymaga trudu z obu stron jednoczesnie. Tu musi byc tak, ze spotkacie sie po srodku drogi albo wcale.

Co nie znaczy, ze chce do Ciebie wraca. Po prostu moze to tez oznaczac, ze nie nalezy do tych, ktore usmiercaja swoich bylych. Wyobraza sobie nawet zycie w przyjazni z Toba.

4. 9 kielichów

Ona nie ma wyrzutow sumienia z powodu tego, co zrobila. Uwaza, ze zrobila to, co dawalo jej na ten czas szczescie i zadowolenie. Jest w pelni ze soba w zgodzie. Ze spokojem patrzy na to, co moze przyjsc w jej strone w najblizszej przyszlosci.

5. AS Kielichów

Bylo uczucie i mozliwosc na cos wiecej.

6. 7 denarów

Rezygnacja i poczucie, ze na ten temat nic nie da sie juz zrobic.

To tak, jak biznesmen inwestuje swoje pieniadze i wie, ze nic z tego nie ma. Moze czekac, ze cos z tego wyniknie w przyszlosci, ale moze tez sie wycofac i czesto z czasem sie wlasnie wycofuje, jako ze interes okazuje sie nierentowny.

7. Wisielec

Tu nawet jak sa checi to nie ma czynow. Marazm, stagnacja, wiec zero jakichkolwiek intencji.

8. V mieczy

Tu otoczenie nie widzi przyszlosci dla Was. Raczej uwazaja, ze dobrze stalo, zescie sie rozstali.

9. Paź mieczy

Tak, ewentualnie chcialaby oczyscic te sytuacje i usunac wszelkie niedomowienia. Moze uwaza, ze nie wszystko jest tak, jak Ty to widzisz.

10. Paź Buław

To nie karta relacji, ale moze Wam sie zdarzyc spontaniczny seks. Nic wiecej.

Gdzies nagle przypadkiem mozecie sie ze soba zetknac i nagle pojdzie wszystko dosc szybko. Jak to w Paziu Bulaw.

Ale tu zwiazku nie ma, uczuc nie ma. Tu jest czysty, szybkim impulsywny seks.