Skocz do zawartości

Sen - czarna puma

SacralNirvana

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Ciekawy sen dzis mialam.

Szukalam zwierzecia domowego... i wybralam sobie czarna pume.

Piekna, duza, czarna... i ona od razu poszla za mna.

Byla niesamowicie dzika. Ale robila to, co jej kazalam. Jezeli ktos byl wobec mnie niegodziwy, puma mscila sie na nim.

W pewnym momencie przerazilam sie, ze puma moglaby zaatakowac i mnie.

W tym momencie puma podeszla do mnie i polozyla swoja glowe na moich kolanach, pokazujac tym samym, ze z jej strony nic mi nie grozi.

Sen skonczyl sie tak i obudzilam sie.

S - Signifikator - XX Sad

Pierwsza mysl to opieka z gory. Cokolwiek sie dzieje, mam przy sobie opieke, ktora nie pozwala, zeby stalo sie mi cos naprawde zlego.

1. Czy sen zostal wywolany jakimis wydarzeniami z przeszlosci? - XVI Wieza + 5 Kielichow ---> IX Eremita, HB XXI Swiat i III Cesarzowa

Tak, ostatnio dzialo sie u mnie bardzo duzo zlego. Zycie naprawde mna przetrzepalo. Na nowo zdefiniowalam "swoje miejsce na ziemi".

2. Czy ten sen odnosi sie do tego, co ma sie wydarzyc? - VIII Sprawiedliwosc + II Kaplanka ---> X Kolo Fortuny, HB X Kolo Fortuny i I Mag

Byc moze chodzi o to, ze jeszcze przede mna plony tego, co do tej pory sie dzialo. Mam mozliwosc dobrze na tym wyjsci, o ile podejde do tego z wyczuciem i madrze.

3. Jak nalezy rozumiec symbolike snu? - Paz Monet + Rycerz Monet ---> XI Pasja

Wyciagac wnioski i nie poddawac sie, jak rowniez nie ustawac w wysilkach i darzyc do realizacji swoich celow. Bez ustanku.

4. Jak mozna odniesc ten sen do aktualnej sytuacji pytajacego? - 7 Kielichow + Krol Mieczy ---> IV Cesarz, HB VII Rydwan

Tu wiecej myslenia, mniej dzialania. Moze jeszcze wychodzic sprawa z mezem. Trzeba temu nadac forme i konkretnie doprowadzic sprawe do konca.

5. Co chce przekazac pytajacemu jego podswiadomosc? - XV Diabel + Krolowa Mieczy ---> I Mag, HB XV Diabel i VI Kochankowie

Sama sobie jestem ograniczeniem. Sama sobie nie pozwalam byc naprawde szczesliwa.

6. Co chce przekazac pytajacemu jego nadswiadomosc? - 10 Monet + Rycerz Kielichow ---> I Mag, HB X Kolo Fortuny i I Mag

Ze oprocz tego, co mam, jest mozliwosc, zeby miec cos wiecej. Do materii moze wkrasc sie uczucie i mezczyzna.

7. Przed czym ostrzega sen? - 10 Bulaw + X Kolo Fortuny, 9 Kielichow ---> XVII Gwiazda, HB XI Pasja i II Kaplanka

Przed tym, ze z przemeczenia, zamkne sobie droge na swiat, zewnatrz, zaczne odsuwac sie wglab siebie i izolowac.

Podsumy zachecaja, aby otworzyc sie, pozwolic takze pragnac i zaczac realizowac swoje marzenia, pasje i pragnienia.

8. Do czego zacheca sen? - 10 Kielichow + 2 Bulaw, Paz Mieczy ---> VI Kochankowie, HB XII Wisielec i III Cesarzowa

Aby wyjsc z wlasnej skorupy i zaczac walczyc o swoje.

Pozwolic wyjsc na wierzch temu, co tam wewnatrz. Moze puma to moje wewnetrzne pragnienia, ktore tlumie lub sobie ich nieuswiadamiam?

Sa dobre dla mnie i nie czynia mi nic zlego, chociaz nieodpowiednio ukierunkowane moga ranic.

Inna kwestia, ze puma moze byc moim opiekunem teraz ze swiata duchowego...

:)

PS. Puma jako zwierze mocy:

Puma

Puma to potęga energii, która może służyć do czynienia zarówno dobra, jak zła. Od pumy możemy się nauczyć, w jaki sposób należy połączyć w jedność ciało i duszę. Ludzie naznaczeni energią tego zwierzęcia mają wszystkie najważniejsze cechy dobrych przywódców, w tym przekonanie, że zawsze należy bronić prawdy.

Przywołujcie pumę zawsze, kiedy trzeba się sprężyć do skoku, skupić wyłącznie na działaniu, zaryzykować.

Edytowane przez SacralNirvana
dopisalam PS.
Napisano

pierwsze co pomyślałam, to właśnie chodzi o zwierzę mocy, puma chce Ci coś przekazać; Sąd zinterpretowałabym tak samo - jako opiekę sił wyższych. Sądzę, że zwierzę przyszło do Ciebie, bo jest Ci potrzebna jego energia. Mnie też się kiedyś przyśniła puma, w momencie kiedy w swoim życiu zaczynałam z czegoś zrezygnować. Ona przypomniała mi, że mogę jednak działać. Być elastyczna, gibka, zwinna jak ona.

5. Co chce przekazac pytajacemu jego podswiadomosc? - XV Diabel + Krolowa Mieczy ---> I Mag, HB XV Diabel i VI Kochankowie

Coś blokuje Twoje działania, być może jakiś schemat myślowy lub obecne w naszej kulturze hasło: bo tak wypada, tak trzeba. Kochankowie radzą posłuchać głosu serca, a Diabeł jednak wiąże Królową w tym schemacie. Mag mówi o tym, że uda Ci się pogodzić ten konflikt.

7. Przed czym ostrzega sen? - 10 Bulaw + X Kolo Fortuny, 9 Kielichow ---> XVII Gwiazda, HB XI Pasja i II Kaplanka

chyba zbyt dużo wzięłaś na siebie, obowiązków, pracy, zadań, spełniasz się w tym (9 kieli), ale w jakiejś mierze czujesz się w tym wszystkim uwiązana i mało elastyczna, tak jakbyś nie mogła za wiele zrobić, chociaż robisz naprawdę dużo

8. Do czego zacheca sen? - 10 Kielichow + 2 Bulaw, Paz Mieczy ---> VI Kochankowie, HB XII Wisielec i III Cesarzowa

sięgnij po 10 kielich! dojrzyj to, że z kimś łączy Cię wyjątkowa więź duchowo-umysłowo-emocjonalna; spróbuj wyjść poza 2 buław (obserwatora), pozwól sobie na działanie, na otwarcie nowych drzwi, a zobaczysz, że czeka tam miłość i spełnienie :)

• Lubię to! 1
Napisano

Dziekuje Erzo... :bukiet:

Piekna interpretacja... Cenne uwagi. :bukiet:

Napisano

dziękuję Sacral za punkciki :slonko:

cieszę się, że moja interpretacja coś wniosła :)

Napisano

1. Czy sen zostal wywolany jakimis wydarzeniami z przeszlosci? - XVI Wieza + 5 Kielichow ---> IX Eremita, HB XXI Swiat i III Cesarzowa

Powiedziałabym, ze tym, co dzieje się tu i teraz. Karty pokazały Twoje zagubienie w świecie, w obecnej sytuacji, że nie do końca czujesz się pewnie stąd pokazała się puma, ze nie masz się czego obawiać.

2. Czy ten sen odnosi sie do tego, co ma sie wydarzyc? - VIII Sprawiedliwosc + II Kaplanka ---> X Kolo Fortuny, HB X Kolo Fortuny i I Mag
2x koło Fortuny z podsumy sugeruje mi, ze to się dzieje tu i teraz, sprawiedliwość to potwierdza – ze dzieje się tu i teraz. Teraz masz uwierzyć w swoją siłę ;) nie jutro czy za dwa dni :)

3. Jak należy rozumieć symbolikę snu? - Paz Monet + Rycerz Monet ---> XI Pasja
stanąć stabilnie na nogach, realizować swój cel. Ponieść się po upadku i iść dalej z podniesioną głową

4. Jak mozna odniesc ten sen do aktualnej sytuacji pytającego? - 7 Kielichow + Krol Mieczy ---> IV Cesarz, HB VII Rydwan
tutaj pewna nie jestem, ale wydaje mi się, zę wpływ na to wszystko miała sytuacja z mężczyzną Tobie bliskim. To, jak się teraz czujesz – niepewnie, ma wpływ z jego zachowaniem

5. Co chce przekazać pytającemu jego podswiadomosc? - XV Diabel + Krolowa Mieczy ---> I Mag, HB XV Diabel i VI Kochankowie
Że musisz zagrać zdecydowanie

6. Co chce przekazać pytającemu jego nadswiadomosc? - 10 Monet + Rycerz Kielichow ---> I Mag, HB X Kolo Fortuny i I Mag
musisz uwierzyć w siebie

przed zamknięciem w sobie

otwarcie się na ludzi, na nowe doświadczenia :)

Powodzenia :D

• Lubię to! 1
Napisano

Dziekuje Triduniu :bukiet: Zgadza sie, co piszesz... odnosnie terazniejszosci. Mocno zatrzeslo. Juz sie stabilizuje... ale bylo ostro.

Dziekuje za cenne rady i uwagi i za cala interpretacje. :bukiet:

PS. Cos mi dzis tu szwankuje. Nie wiem, czy udalo mi sie w koncu dodaci punkciki czy nie... :)

Dziekuje i pozdrawiam... :)

Napisano

udało udało, dziękuję :bukiet:

mam nadzieję, ze szybko uda Ci się uporać ze wszystkim :)

Napisano

Dziekuje Triduniu. Duzo juz ruszylo do przodu. Duzo dzieki wsparciu przyjaciela. Reszta juz wiem, ze sobie poradze.

Wazne, ze najwazniejsze sprawy ruszyly.

Napisano

ważne, zeby zmiany był na Twoją korzyść :) zebyś Ty się dobrze czuła :D

Napisano

PUMA-kobieta cicha kocica ktora nadchodzi...i ty sie o tym dowiesz o wrednej babie

Napisano
PUMA-kobieta cicha kocica ktora nadchodzi...i ty sie o tym dowiesz o wrednej babie

Mozesz jasniej?

Dlaczego skojarzenie z wredna baba?

Puma mi nie szkodzila. A wrecz przeciwnie, byla mi usluzna.

Pisz, prosze jasniej... jezeli cokolwiek zamierzasz pisac.

Skad porownanie Pumy z cicha kobieta kocica?

Twoje odczucie czy powolujesz sie na jakas znana juz symbolike tego zwierza?

Napisano

jak mi sie sni pies to na wrednego faceta,a jak kot, puma tez kot duzy, to na kobiete wredna,moja opinia moge sie mylic kazdy ma swoja interpretacje snow

• Lubię to! 1
Napisano

Dziekuje za wyjasnienie.

Pracuje z szamanskimi kartami uzdrowienia, wiec zwierzeta w moich snach zawsze pojawiaja sie jako zwierzeta mocy.

Wilk, pajak czy paw. Teraz pierwszy raz puma.

Napisano

jak w snie gryzie lub szczeka na mnie pies, to na 100% jakis facet mnie obgada albo zrobi mi krzywde i sie o tym dowiem i bede zdenerwowana,a kocice to wydanie kobiece,ale kazdy moze miec inaczej :-)

Napisano

U mnie takie sprawy raczej doslownie sie wtedy pokazuja niz zwierzecymi symbolami.

Dziekuje za pomoc w interpretacji. :bukiet:

Napisano

sen odzwierciedla Twoje instynkty/zachowania, które w sytuacjach ekstremalnych często zaskakują nas samych... myślę, że właśnie przeżyłaś taki szok emocjonalny... coś Tobą wstrząsnęło, targnęło.... w takich sytuacja ujawnia się nasza ludzka dychotomia - z jednej strony kąsamy wszystkich dookoła z drugiej strony wszystkich dookoła kochamy...

zostałaś pobudzona w sensie dosłownym - jak na karcie - ludzie wstają z grobów....

1. Czy sen zostal wywolany jakimis wydarzeniami z przeszlosci? - XVI Wieza + 5 Kielichow ---> IX Eremita, HB XXI Swiat i III Cesarzowa - tak, jakimś wydarzeniami, które wpłynęły na twoje samopoczucie, pojęcie na temat może realizacji/samodzielności/świata, bycia kobietą/matką/przyjaciółką... generalnie tak jakbyś się zawiodła ogólnie na wszystkim jak leci....

2. Czy ten sen odnosi sie do tego, co ma sie wydarzyc? - VIII Sprawiedliwosc + II Kaplanka ---> X Kolo Fortuny, HB X Kolo Fortuny i I Mag - hm... Kapłanka to jest ta, która ma wiedzę poznania świata, w połączeniu ze sprawiedliwością - to od Ciebie zależy jaką decyzje podejmiesz...

3. Jak nalezy rozumiec symbolike snu? - Paz Monet + Rycerz Monet ---> XI Pasja - nauczyłaś się czegoś o ludziach, nie wiem, czy nie chodzi tutaj generalnie o mężczyzn... dla mnie takie typowo ziemskie/męskie relacje się tutaj pokazują....

4. Jak mozna odniesc ten sen do aktualnej sytuacji pytajacego? - 7 Kielichow + Krol Mieczy ---> IV Cesarz, HB VII Rydwan - marzenia są ważne, ale nauczyć się rozgraniczać, co jest marzeniem, które da się zrealizować, od marzenia, którego się nie da zrealizować.... taki prztyczek w nos....

5. Co chce przekazac pytajacemu jego podswiadomosc? - XV Diabel + Krolowa Mieczy ---> I Mag, HB XV Diabel i VI Kochankowie - wszystko jest w naszej głowie... ale to wiesz... trzeba tylko dokonać wyboru...

6. Co chce przekazac pytajacemu jego nadswiadomosc? - 10 Monet + Rycerz Kielichow ---> I Mag, HB X Kolo Fortuny i I Mag - że masz dom, masz rodzinę i trzeba zająć się tymi emocjami, które są prawdziwe....

7. Przed czym ostrzega sen? - 10 Bulaw + X Kolo Fortuny, 9 Kielichow ---> XVII Gwiazda, HB XI Pasja i II Kaplanka - żeby spontanicznie, pod wpływem jakiejś chwili nie brać zbyt dużo na siebie...

8. Do czego zacheca sen? - 10 Kielichow + 2 Bulaw, Paz Mieczy ---> VI Kochankowie, HB XII Wisielec i III Cesarzowa - cieszyć się spełnieniem i chyba zachęca do podjęcia jakiegoś działania....

• Lubię to! 1
Napisano
ale kazdy moze miec inaczej :-)

myślę, że dużo tu zależy od podejścia śniącego chociażby do danego zwierzęcia. Bo jeśli ktoś np. boi się jakiego zwierzęcia lub nie lubi będzie mogło mieć inne znaczenia niż u osoby, która uwielbia to zwierzę. I u każdego mogą trochę coś innego oznaczać w zależności od kontekstu snu...

Mówi o zmianach, które musiały czy muszą się stać i już. Ale także o tym, że w tym wszystkim nie jesteś sama tylko jest przy Tobie coś czy ktoś kto o Ciebie dba... i nawet jak czasami może się zdawać np. innym czy nawet czasami i Tobie, że coś jest nie tak i coś Ci zagraża czy dana siła nie jest Tobie przyjazna to tylko tak się wydaje bo nie widać tego w szerszej perspektywie.

Bardzo możliwe, że swój wpływ na Twój sen miały różne zmiany, które zadziały się w Twoim życiu i Twe poczucie osamotnienia... za czym poszło poszukiwanie tego czego brakuje, brakujących elementów.

W pewnym sensie tak, choć może nie być to tak spektakularne jak to co już się zadziało. Tu bardziej wracanie do pewnego spokoju, przyglądanie się temu co jest. Może też się wiązać z jakimiś Twoimi przeżyciami wewnętrznymi i tym co będzie działo się w Twym wnętrzu..

Może też nawiązywać do działania małymi kroczkami, korzystając z darów Matki Ziemi i jej opieki... :mysli:

4. Jak mozna odniesc ten sen do aktualnej sytuacji pytajacego? - 7 Kielichow + Krol Mieczy ---> IV Cesarz, HB VII Rydwan

Wiąże się z tym co przeżywasz w środku i z tym czemu musisz jeszcze stawić czoło by mogło być jak tego pragniesz...

Nie przywiązuj się do niepotrzebnych myśli choć nieraz takie przywiązanie może wydawać się czymś dobrym to to co mamy dzisiaj jutro może zniknąć bądź wręcz stać się czymś nieprzydatnym czy szkodliwym..

6. Co chce przekazac pytajacemu jego nadswiadomosc? - 10 Monet + Rycerz Kielichow ---> I Mag, HB X Kolo Fortuny i I Mag

Żebyś podążała za swymi uczuciami i odczuciami a dzięki temu będziesz szła dobrą dla siebie drogą...

Przed braniem zbyt duże liczby rzeczy na siebie i do siebie... bo przecież fortuna kołem się toczy... "coś a później tego nie ma"...

do cieszenia się z tego co się ma nie widzenia rzeczy podejrzanych tam gdzie ich nie ma... choć natura niektórych rzeczy może być dwojaka... idź przed siebie, żyj, bądź ucząc się z tego co było i wyciągając z tego wszystko co dobre by móc iść dalej...

Pozdrawiam serdecznie :slonko:

P.S. na pewnym forum odnośnie szamanizmu możesz więcej poczytać o pumie jako zwierzęciu mocy jakbyś chciała :)

• Maestro
Napisano

Ostatnie zdanie przeczytałam tak: seks skończył się tak i obudziłam się...taaaaaa..:lol: chyba powinnam wypić drugą kawę

Ale fajny sen,mówi o sile, która w Tobie drzemie, kojarzy mi się z kartą Mocy:)

S - Sygnifikator - XX Sad

sen jest dla Ciebie ważnym przesłaniem, przebudzeniem, możliwe, ze informuje Ciebie o tym co w sobie masz, o sile,która tkwi w Tobie i jest większa niż Ci się zdaje

Znam to połączenie,nic dobrego....Musiało sie u Ciebie duzo złego wydarzyć, sporo smutków, może poczułaś się w tym wszystkim bardzo samotna i opuszczona

los Ci odda to, co dałaś innym, otrzymasz to, co wysłałaś, zadziała Prawo Karmy, jako,że odbieram Ciebie pozytywnie, uważam, ze spotka Ciebie wiele dobrego:)

Wyciagac wnioski i nie poddawać się życiu, widac, ze się duzo nauczyłaś i umiesz wyciągać wnioski z tego co się dzieje dookoła

Moze nadal mimo wszystko masz nadzieję, ze ktoś okaże więcej odpowiedzialności, aczkolwiek może tez Ci się wydawać, ze Twoje mysli, marzenia mogą okazać się złudne i nierealne

Sama sobie nakładasz blokady i ograniczenia, moze warto je uciać mieczem królowej?

Masz dużą wiedzę i duchowo jesteś bardzo rozwinięta, ale mam wrażenie, że na tym nie poprzestajesz, że nadal gnasz przed siebie, troszkę na oślep, bo chciałaby wiedzieć, umieć wiecej

Nie bierz na siebie zbyt wiele, bo się wykończysz i nie dasz rady rozdysponować energii, tam gdzie powinnaś, może czasem warto przystopować?

powinnaś cieszyć się tym co już masz w sobie, bo jesteś spełniona duchowo przede wszystkim, może jedynie powinnaś doszlifowywać swoje umiejętności, żeby osiągnąć perfekcję