Iwka78 Napisano 18 Listopada 2013 Napisano 18 Listopada 2013 Witam chciałabym iść na studia podyplomowe lub uzupełniające. Waham się nad dwoma kierunkami. Zadałam kartom pytanie: który z kierunków będzie dla mnie korzystniejszy pod względem rozwoju zawodowego i zarobków? karty czytane całościowo, niestety jakoś dziwnie po dobierałam... no ale tak wyszło i tak jest.... kierunek X Wisielec 8 pucharów+as buław+VIII moc (tutaj takie dobranie mi wyszło...) paź denarów kierunek Y As denarów +8 mieczy + XV diabeł rycek mieczy XI sprawiedliwość +2 mieczy wydaje mi się, że kierunek X byłby korzystniejszy, ale nie wiem, czy ten pomysł też nie zostanie zmieniony na jakiś zupełnie jeszcze inną specjalizację... generalnie szukam takiego kierunku, który byłby połączeniem obu tych kierunków, ale to jest świeży temat i na razie nic takiego nie ma... Na specjalizacji Y będę się plątać... może ten diabeł też pokazuje, że to moja wielka pasja? no sama nie wiem.... o matko.. niech ktoś zerknie, bo najgorzej to samej sobie interprecić... zawsze jakieś cuda wianki wyjdą...:-) Cytuj
pretoria Napisano 18 Listopada 2013 Napisano 18 Listopada 2013 Jakie to są kierunki? Ostatnio temat studiów mnie interesuje stąd ciekawość Sądząc po kartach stawiam na X 1 Cytuj
Iwka78 Napisano 18 Listopada 2013 Autor Napisano 18 Listopada 2013 kierunek X - reklama/marketing kierunek Y - ściśle grafika Cytuj
pretoria Napisano 18 Listopada 2013 Napisano 18 Listopada 2013 To nawet bez kart stawiłabym na X Choć grafika jest pożądana jeśli Cię to kręci, ja osobiście w tym bym się nie odnalazła. Cytuj
Cicha23 Napisano 18 Listopada 2013 Napisano 18 Listopada 2013 Zdecydowanie pierwszy kierunek .. Bo giermek denarów, słyszałam że wisielec sprzyja rozwojowi ;p Nie wiem czy to prawda, ale podobno w pytaniach o naukę jest on dobry. 1 Cytuj
panna.marta Napisano 18 Listopada 2013 Napisano 18 Listopada 2013 W zasadzie to na oba kierunki sa srednie karty,ale z tych dwoch ukladow 1 jest korzystniejszy. Tak jakbys nie nauczyla sie tam niczego wiecej ponad to co umiesz,ale dalabys sobie dobrze rade. Na tym drugim mam wrazenie,ze wyminelabys sie z oczekiwaniami (poziom wiedzy nie adekwatny do kosztow za studia). Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 19 Listopada 2013 Maestro Napisano 19 Listopada 2013 kierunek X Wisielec 8 pucharów+as buław+VIII moc (tutaj takie dobranie mi wyszło...) paź denarów kierunek Y As denarów +8 mieczy + XV diabeł rycek mieczy XI sprawiedliwość +2 mieczy Kierunek X wydaje się być korzystniejszy, może wydawac się nudniejszy, możesz nawet chwilami myslec, ze moze gdzie indziej by się zaczepić, ale te studia dadzą Ci siłę i szansę na dalszy rozwój. Kierunek Y wydaje mi się nie dla Ciebie, wkurzysz się, że to nie to czego oczekujesz, może powstać jakiś chaos, może nieporozumienie.. Zdecydowanie X;) Cytuj
Iwka78 Napisano 19 Listopada 2013 Autor Napisano 19 Listopada 2013 Wydaje mi się, że wisielec pokazuje, żd muszę jeszcze poczekać z tymi studiami ze względu na finanse. I się zastanawiam, czy ta 8 pucharów nie wskazuje czasami po prostu przekwalifikowania się, a konkretniej pozostawienie za sobą administracji... Inezka jak myślisz? Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 19 Listopada 2013 Maestro Napisano 19 Listopada 2013 Wydaje mi się, że wisielec pokazuje, żd muszę jeszcze poczekać z tymi studiami ze względu na finanse. I się zastanawiam, czy ta 8 pucharów nie wskazuje czasami po prostu przekwalifikowania się, a konkretniej pozostawienie za sobą administracji... Inezka jak myślisz? Mi się ta 8 pucharów skojarzyła z tym, że mimo iż te studia dadzą Ci więcej korzyści, to jednak myślami uciekać będziesz do tego drugiego kierunku, z pewnym żalem, że jednak tam nie poszłaś..8 pucharów to pozostawienie czegoś za sobą, ale z ogromnym bólem jednak, taki pozostawianie w rozdarciu... Cytuj
panna.marta Napisano 19 Listopada 2013 Napisano 19 Listopada 2013 Wydaje mi się, że wisielec pokazuje, żd muszę jeszcze poczekać z tymi studiami ze względu na finanse. I się zastanawiam, czy ta 8 pucharów nie wskazuje czasami po prostu przekwalifikowania się, a konkretniej pozostawienie za sobą administracji... Inezka jak myślisz? A myslalas o czyms z design albo dekoracja wnetrz lub czyms pokrewnym? Cytuj
Iwka78 Napisano 19 Listopada 2013 Autor Napisano 19 Listopada 2013 Mi się ta 8 pucharów skojarzyła z tym, że mimo iż te studia dadzą Ci więcej korzyści, to jednak myślami uciekać będziesz do tego drugiego kierunku, z pewnym żalem, że jednak tam nie poszłaś..8 pucharów to pozostawienie czegoś za sobą, ale z ogromnym bólem jednak, taki pozostawianie w rozdarciu... tak pewnie będzie... Cytuj
Iwka78 Napisano 19 Listopada 2013 Autor Napisano 19 Listopada 2013 A myslalas o czyms z design albo dekoracja wnetrz lub czyms pokrewnym? nie, nie kręci mnie to.... Cytuj
Gość Daffne Napisano 10 Marca 2014 Napisano 10 Marca 2014 lepiej wypada X, w Y za dużo sczególików, ktore mogą Cię drażnić (diabeł) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi