Skocz do zawartości

na 2014

Gość Mana

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Rozkład roczny na 2014

4_______9________2

3_______5________7

8_______1________6

Karty po pierwszym odczytaniu, analizuje się pionowo, poziomo, i skośnie. Doskonały wgląd w sytuację i prognozę na nowy rok

1 -kariera – księżniczka pentakli

Specjalnych fajerwerków nie będzie… a właściwie wyszło to samo co 2013… czyli wydaje się, że nic specjalnego nie będzie się działo…

2 -związki – 5 pentakli

I tu się zastanawiam… z jednej strony może dotyczyć zamknięcia na te sprawy z drugiej zaś u mnie na karcie jakby ta jedna osoba czuwała nad drugą czyli posiadanie jakiegoś wsparcia, którego w pierwszej chwili mogło się nie zauważać :mysli:

3 -rodzina – 10 kielichów

Tu wreszcie powinno się wszystko ułożyć. Może więc też te związki powyżej ukazują, że od pewnych rzeczy/ludzi się odetnę ale nie będę sama :mysli:

4 - finanse – rycerz pentakli

Kokosów tu nie widać… ale jakieś stałe ciułanie grosz do grosza… może więc będzie stała praca i pensja…

5 - zdrowie - 2 pentakli

Źle nie powinno być…nie wiem może należałoby uważać na układ trawienny….?

6 - pomocni ludzie – as kielichów

Tu nie wiem… może ktoś wywołujący pozytywne odczucia??

7 - dzieci, twórczość, rozwój – 10 pentakli

Powinno udać mi się rozwinąć do pewnego punktu. Mam wrażenie, że coś dobrego stanie się w tym 2014 roku… jakieś zmiany na lepsze, takie większe bezpieczeństwo i spokój… może odnalezienie swojego miejsca…

8 - wiedza,umiejętności –Sąd

Tu nie wiem co napisać :bezradny:

9 - sukces – 8 kielichów

Hmm… pozostawienie czegoś za sobą a jednocześnie odnalezienie czegoś innego… może coś związanego z czymś co lubię robić. Może dotyczyć jakieś zmiany, która wyjdzie mi na dobre…

Rycerz pentakli – 8 kielichów – 5 pentakli -> s. Kochankowie

Będę szła przed siebie według upatrzonego kursu… choć może nie być łatwo, to nie będę sama

10 kielichów – 2 pentakli – 10 pentakli-> s. Sprawiedliwość // HB 22? Głupiec

Przyjdzie coś wybrać, coś zdecydować, ale przyniesie mi to dużo satysfakcji i szczęścia choć pewnie będę się wahać czy dobrze robię.

Sąd – księżniczka pentakli – as kielichów-> s. Cesarzowa // HB ??Świat

Podążę za jakimś głosem, który będzie mnie gdzieś wzywał… może pojawi się jakieś uczucie :mysli:

Rycerz pentakli – 10 kielichów – Sąd-> s. Śmierć // HB??Cesarzowa

Będę zbliżać się ku czemuś radosnemu, co może być już zapisane w górze. Może uda mi się dostać pracę albo coś związanego z moimi uczuciami…

8 kielichów – 2 pentakli – księżniczka pentakli-> s. Kapłanka // HB?? Koło

Tu jakaś tęsknota może za czymś… może szukanie czegoś i początek wizualizacji jakiegoś celu??

5 pentakli – 10 pentakli – as kielichów-> s. Kapłanka //HB??Wieża

Może uda mi się dostrzec czegoś co nie widziałam i to wpłynie na moje życie i odczucia?

Rycerz pentakli – 2 pentakli – as kielichów-> s. Księżyc/Pustelnik //HB??Cesarzowa

Będę się do czegoś zbliżać ale może to być tak, że zrobię jeden krok w przód dwa do tyłu. Może to też dotyczyć tego, że będę musiała coś zadecydować, w którą stronę iść, co zrobić, czego chcę.

Sąd – 2 pentakli – 5 pentakli-> s. Cesarzowa // HB??Pustelnik

Zdaje się, że będą mnie targać jakieś wątpliwości… z jednej strony będzie mnie gdzieś ciągnąć z drugiej mogę się tego obawiać.

Mam nadzieję, że nigdzie w podsumach się nie pomyliłam... szczególnie nie jestem pewna tych HB bo po raz pierwszy to wyliczałam.

Mam nadzieję też, że będzie to miły rok :samba:

Napisano

wygląda na to, że pozyskasz poczucie stabilizacji materialnej, możesz poczuć się zaradniejsza i pewniejsza w praktycznym życiu albo dosłownie zawodowym. Możliwość otrzymania pracy jeśli jeszcze jej nie ma albo kontynuacja tego co jest obecnie.

2 -związki – 5 pentakli

na tym polu jeszcze troszkę trzeba bedzie poczekać, być może jeszcze nie Twój czas, może jeszcze wsobie trzeba coś przepracowac.

rodzina sprawi, że poczujesz duże jej wsparcie, ale też samo wspólne przebywanie lub/i świętowanie da Ci wiele radości i szczęścia.

pojawią się jakieś wplywy pieniężne dzięki wlasnej pracy. Pieniążków nie powinno brakować jesli będziesz nimi mądrze rozporządzać.

5 - zdrowie - 2 pentakli

zdrowie powinno być dobre, a jesli jakieś dolegliwości sie pojawiały to również mogą się ujawniać i w tym roku bo to karta braku zmian.

wciągną do Ciebie dłoń serdeczni ludzie, gdy będziesz tego potrzebować. Mówi się, że wysłane dobro wraca i pewnie w tym przyopadku tak własnie będzie :))

będziesz rozwijać swoje pasje i zainteresowania, odnoszę jednak wrażenie, że najwiecej wysiłku włożysz w zawodowe sprawy, ponieważ na tym polu będziesz chciała coś uzyskać. Może zajmiesz sie zbieraniem doświadczeń albo wdrażaniem w życie tego co sie nauczyłaś w teorii.

będziesz się systematycznie dosknalić,odkrywać swoje nowe oblicze byc może dotąd nieuświadomione Tobie.

9 - sukces – 8 kielichów

sukces może być na poziomie umyslu, ponieważ wiele rzeczy sobie uświadomisz i na sporo spraw spokrzysz dzieki temu z zupełnie innej strony, możesz jednak odczuwać pewien rodzaj niedosytu. Nie wszystko zaplanowane na ten rok może pójść po Twojej myśli, jednak mimo wszystko ocenisz rok pozytywnie jako poczuajacy.

pionowo:

4,3,8 - Rycerz pentakli – 10 kielichów – Sąd-> s. Śmierć // HB -Sprawiedliwość

pierwsza połowa roku stabilna, na tle rodzinnym, widać, że możesz się doskonalić w czymś , co możesz zacząć wdrażać jesienią przyszłego roku w praktyce. Jesli szukasz pracy to tu widziałabym jakieś możliwości nowe u Ciebie i spore ważne zmiany dla Ciebie.

9,5,1 - 8 kielichów – 2 pentakli – księżniczka pentakli-> s. Kapłanka // HB - Koło/Mag

tu podobnie, karty pokauzją, że byc może musisz nieco zmienić nastawienie do zarobkowania, coś jeszcze jest do przepracowania co może hamować postępw tej dziedzinie. Karty pokazują sporo sprawy finansowo-zawodowych, co pokazuje mi, że w przyszłym roku sprawy zawodowe będą dla CIebie jednym z głównych priorytetów. Tu także pokazuje się jesień i nowe możliwości, które mogą zapoczątkowac się latem.

2,7,6 - 5 pentakli – 10 pentakli – as kielichów-> s. Kapłanka //HB -Wieża/Rydwan

troszkę smutku, negatywnego myslenia może się wkraść poczatkiem roku, ale nie martw się nic nie dzieje się bez powodu. Odzyskasz ogólną stabilizacje w sobie i na nowo zaczniesz cieszyć sie życiem :slonko:

poziomo:

Zawodowo: 4,9,2 - Rycerz pentakli – 8 kielichów – 5 pentakli -> s. Kochankowie; HB - Śmierć/Cesarz

zawodowo zaczniesz się rozwijać, troszke sie tu może wkraść emocji, ale to będzie oznaczało Twoją walkę z losem i pragnienie dokonania zmian w tej kwestii. Czasem możesz czuć się bezsilna i zfrustrowana, ale pamiętaj, że takie sytuacje pojawiają się po to by być może obudziła się w nas wieksza determinacja w działaniu i życiu. Odrodzisz sie jak Feniks z popiołów, ale najpierw będziesz musiala usunąć w sobie to co przeszkadza CI dokonać zmian.

Rodzina, związki: 3,5,7 - 10 kielichów – 2 pentakli – 10 pentakli-> s. Sprawiedliwość // HB - Głupiec

rodzinne wiezi będziesz pięknie podtzrymywac i będą one dla Ciebie ważne, w połowie roku możesz nawiązać nowe znajomości, które okazać sie mogą stabilnymi jesli pozwolisz sie im rozwinąć.

Wiedza, kariera: 8,1,6 - Sąd – księżniczka pentakli – as kielichów-> s. Cesarzowa // HB - Świat/ Cesarzowa

w pierwszej połowie roku bedziesz sie rozwijać, zarówno wewnętrznie jak i być może zewnętrznie poprez kursy czy inne formy przygotowań. Może to byc również czas rozliczeń wewnętrznych dla Ciebie, z której wyłoni sie stabilna zmysłowa istoka w Twej postaci, która całkiem dbrze radzi sobie w życiu :). Uwierzysz w siebe i zaczniesz bardziej emanować własną radości niżeli wcześniej.

skośnie:

4,5,6 - Rycerz pentakli – 2 pentakli – as kielichów-> s. Księżyc/Pustelnik //HB -Cesarzowa

rozwijanie się, przemyślenia nad sobą, po okresie wahań i obserwacji sytuacji otworzysz się wewnetrznie na nowe wydrazeia z większą akceptacją i gotowościa na nowe :)

8,5,7 - Sąd – 2 pentakli – 5 pentakli-> s. Cesarzowa // HB -Kapłan

początkiem roku i tutaj widac jakiś rozwój własny albo dosłowny, po ktorym troszke osiądziesz, zasiedzenie nie wpłynie na Ciebie dobrze, dlatego jeśli będzie możliwość to staraj sie z tego wyrwać na ile bedzie sie dało.

Gość AngeloYasmine
Napisano

oj będzie się dziąło hehehe uzyskasz pozycję lidera ,zawodowo super będziesz na właściwym miejscu we właściwym czasie

2 -związki – 5 pentakli

nie czas teraz na miłość

ty lubisz przebywać w swojej rodzinie ,ona daje ci oparcie i miłość i tam czujesz się najlepiej

obecnie nie masz co się martwić o kasę bo jest i będzie a ty umiesz potrajać kasę

5 - zdrowie - 2 pentakli

jest i nic się nie zmeini

oj są i będa i ciepłem odpłaca:)

rozwój będzie się wiązał chyba ze sprawami zawodowymi bedziesz pogłębiać wiedzę

czy ty nie powrócisz do marzeń z dzieciństwa i umiejętności któe miałaś a odłożyłas w kąt ???

9 - sukces – 8 kielichów

jako takiego sukcesu nie osiągniesz ale nauczysz się wiele

pionowo:

stabilizacja i nie wiem ale ty ślubu nie planujesz???

9,5,1 - 8 kielichów – 2 pentakli – księżniczka pentakli-> s. Kapłanka // HB - Koło/Mag

sprawy zawodowe wezmą górę w przyszłym roku zmiana pracy albo stanowiska któe jakby los sam ci dal na tacy....

2,7,6 - 5 pentakli – 10 pentakli – as kielichów-> s. Kapłanka //HB -Wieża/Rydwan

coś nie tak się zacznie ale obiecująco zakończy czy ty nie dostrzegasz kogoś kto jest koło ciebie zawsze i cię kocha a ty nie dajesz szansy mu??? ,dostaniesz nagłego olśnienia i ruszysz z kopytem do przodu

poziomo:

Zawodowo: 4,9,2 - Rycerz pentakli – 8 kielichów – 5 pentakli -> s. Kochankowie; HB - Śmierć/Cesarz

rozwój ale najpier trzeba pozamykac stre nawyki ,zmienic to co przeszkadza

Rodzina, związki: 3,5,7 - 10 kielichów – 2 pentakli – 10 pentakli-> s. Sprawiedliwość // HB - Głupiec

hm stabilna rodzinna atmosfera choc bedziesz mieć wybór w miłości kto nowy się pojawi

Wiedza, kariera: 8,1,6 - Sąd – księżniczka pentakli – as kielichów-> s. Cesarzowa // HB - Świat/ Cesarzowa

hehehe ty będziesz inwestowac w swoja wiedze :) podóz cię nie czeka w sprawach dokszatałtu? albo studia związane z zagranicą:P:P

skośnie:

4,5,6 - Rycerz pentakli – 2 pentakli – as kielichów-> s. Księżyc/Pustelnik //HB -Cesarzowa

wybór w sprawach milosnych 2 mężczyzn i miłość cś co jets nieodkryte

oj coś nie pójdzie tak jak chcesz ale zakonczy się dobrze

Napisano

Dziękuję bardzo Daff

Dziękuję bardzo AngeloYasmine

:buzki: :buzki: :bukiet: :bukiet:

powrócisz do marzeń z dzieciństwa i umiejętności któe miałaś a odłożyłas w kąt ???

hmm.. zobaczymy, nic takiego mi do głowy teraz nie przychodzi bym mogła powrócić do czegoś takiego

stabilizacja i nie wiem ale ty ślubu nie planujesz???

nie planuję... nawet nie ma kandydata na męża ;P

coś nie tak się zacznie ale obiecująco zakończy czy ty nie dostrzegasz kogoś kto jest koło ciebie zawsze i cię kocha a ty nie dajesz szansy mu???

nie przychodzi mi nikt taki do głowy... :mysli:

Mam nadzieję, że będzie to dobry rok.

I wreszcie jakaś pozytywna karta przy rodzinie ^^ oby było już dobrze bez dziwnych zamętów ;P

Faktycznie sporo tu pentakli :) może to być rok związany z pracą i pieniędzmi :) pieniążki się przydadzą :>

co ciekawe nie ma żadnych buław ani mieczy...

a kielichy to raczej te 'pozytywne' (o ile tak można mówić) wyszły... no może jedynie ta 8 kielichów trochę niewyględna...

Pozdrawiam :slonko: i dziękuję za pomoc dziewczyny :energia: :energia:

• 3 tygodnie później...
Napisano

podbijam jakby ktoś chciał jeszcze coś naskrybać :)

Napisano

Ksiezniczka, czyli Paz Monet. Ja tu widze dalszy rozwoj, moze douczanie sie czegos nowego, ale i ciagly rozwoj. Ladnie.

2 -związki – 5 pentakli

Tu nie widac zadowolenia. Czegos bedzie Ci brakowalo. Nie do konca bedzie tak, jakbys tego chciala.

Bardzo ladnie. Rodzina bedzie dla Ciebie taka przystania, gdzie bedziesz czerpala sily na dalsze etapy zycia. Bedziesz odnajdowala tam wytchnienie.

No ta karta kokosow mi nie pokazuje. Ale biedy takze nie. Starcza na wszystko, trzeba sie spietrzyc. I co sobie wypracujesz to masz. Trzeba tez umiec planowac tu (Rycerz Monet to Gwiazda, wiec nie tylko tu i teraz, wydawac, a myslec o tym, co bedzie jutro).

5 - zdrowie - 2 pentakli

Tu uwazaj, bo moze byc roznie, mozesz miec zachwiania nastroju. Skojarzylo mi sie jeszcze na problemy z nogami. Ewentualnie co jeszcze, zawroty glowy. Dbaj o nogi, ale takze o regeneracje siebie, odpoczynek odpowiedni.

Tu moze pojawic sie ktos, kto nie tylko bedzie chcial Tobie pomoc, ale i bedzie w tej znajomosci upatrywal uczucia.

Bardzo ladnie, stabilnie, bedziesz korzystac z tego, co juz wypracowalas. Mozliwe tez, ze wezmie Cie w tym roku na myslenie o zakladaniu rodziny, posiadaniu dzieci.

Korzystanie z tego, co masz, opieranie sie na intuicji i otwarcie juz na nowe sprawy, wiec ciagly rozwoj.

9 - sukces – 8 kielichów

Na sukces moim zdaniem trzeba bedzie poczekac. Bedziesz mogla poczuc sie niedoceniania. Jak rowniez moze pojawic sie poczucie, ze tyle robisz, tyle z siebie dajesz, a tu nic do przodu. Takze na ten rok JESZCZE sukcesu nie widze.

pionowo:

Ogolnie zycie codzienne, zmaganie sie z roznymi problemami, praca, ale i potrzeba czegos nowego. Widac zmiany, ktore ladnie zachodza u Ciebie... i trzeba bedzie dac sobie czas na zmiany i szanse na to, aby je dopuscic do siebie.

Tu widac zmiane z takiego zastoju i marazmu na konkretny rozwoj i parcie dalej do przodu. Z podsumow tez widac, ze powinnas bardziej swiadomie, chociaz takze intuicyjnie dzialac i wykorzystywac szanse, ktore pojawia sie na Twojej drodze.

Poczatkowe tesknoty i braki w koncu znajda swoje zaspokojenie. Pojawi sie uczucie. Jednak to Ty bedziesz musiala pozwolic mu zaistniec. Zaufac temu, co sie dzieje i dac sie porwac.

poziomo:

Duzo pracy i poczucie, ze nie dostajesz za to w zamian tyle, ile powinnas. Mozesz chciec zmienic prace i szukac nowych mozliwosci zarobkowania i urzeczywistniania siebie. Tu widac lek przed tym i wahanie, czy pojsc na nowe - nieznane czy siedziec w starym, ktore nie daje zadowolenia, ale jest pewne, stale i znane?

Tu sobie mysle, ze moze byc mozliwosc oswiadczyn i zalozenia rodziny.

Ewentualnie myslenie o tym i szukanie juz takiej stabilnosci w zyciu.

Tu jak wczesniej wychodzilo, mysle, ze bedziesz sie dalej rozwijac. Mozliwe sa jakies kursy. Inwestowanie w siebie bardzo.

skośnie:

Nowy impuls w codziennej ganiaczce zyciowej. Niekoniecznie wszystko bedzie od poczatku jasne. Mozesz bac sie nowego, ale masz wszelkie mozliwosci, aby byc zadowolona, jako ta Cesarzowa.

Ru patrze, ze rodzinnie moga pojawic sie jakies niesnaski drobne. Ale beda one wynikac bardziej z takiej nieugietosci obu (czy wiecej) stron. Wazne, aby byc elastycznym, wychodzic sobie na przeciw. Ogolnie nic zlego i nic strasznego.

Powodzenia Airi :bukiet:

• 2 tygodnie później...
Napisano

jakby ktoś miał jeszcze coś do napisania to bardzo proszę się nie wstydzić :_oczko:

Napisano

myślę, że będzie jakaś stabilizacja finansowa, będzie dobrze, będziesz sobie radzić

2 -związki – 5 pentakli

tutaj będziesz tak jakby analizować, co jest nie tak i będziesz wyciągać wartościowe dla ciebie wnioski

tu będzie bardzo dobrze, Ładny kontakt z najbliższymi

splendorów może nie ma, ale jest duże zadowolenie, rycerz denarów to stabilizacja w pracy i finansach

5 - zdrowie - 2 pentakli

a mnie się wydaje, ze mogą Cię dopaść jakieś chandry…

ogólnie wsparcie od znajomych i nieznajomych

na pewno będą pozytywne zmiany, jakieś spełnienie Cię czeka

8 - wiedza, umiejętności –Sąd

odkryjesz w sobie coś nowego, lub odświeżysz jakąś wiedzę, która okaże się zbawienna

9 - sukces – 8 kielichów

Hmm… pozostawienie czegoś za sobą a jednocześnie odnalezienie czegoś innego… może coś związanego z czymś co lubię robić. Może dotyczyć jakieś zmiany, która wyjdzie mi na dobre…

Rycerz pentakli – 8 kielichów – 5 pentakli -> s. Kochankowie

myślę, że jakaś relacja z mężczyzną da Ci dużo do myślenia na temat tego jak powinien wyglądać związek

10 kielichów – 2 pentakli – 10 pentakli-> s. Sprawiedliwość // HB 22? Głupiec

tutaj będzie sporo wahań dotyczących uczuć i rodziny

Sąd – księżniczka pentakli – as kielichów-> s. Cesarzowa // HB ??Świat

będziesz też patrzeć na siebie, obserwować siebie w związkach, swoje uczucia

Rycerz pentakli – 10 kielichów – Sąd-> s. Śmierć // HB??Cesarzowa

tutaj bardzo ładnie jakiś pan się zaznacza i duża przemiana w Tobie na temat rodziny i szeroko pojętego szczęścia

8 kielichów – 2 pentakli – księżniczka pentakli-> s. Kapłanka // HB?? Koło

tutaj będziesz mędrkować nad czymś związanym z pracą, może zmienisz zdanie na jakiś temat zawodowy

5 pentakli – 10 pentakli – as kielichów-> s. Kapłanka //HB??Wieża

jakaś melancholia może Cię dopaść, ale otrząśniesz się z tego i zaczniesz żyć na nowo

Rycerz pentakli – 2 pentakli – as kielichów-> s. Księżyc/Pustelnik //HB??Cesarzowa

będziesz chyba pracować nad swoim wnętrzem, czymś w czym się spełniasz i to da Ci dużo satysfakcji

Sąd – 2 pentakli – 5 pentakli-> s. Cesarzowa // HB??Pustelnik

coś pozytywnego się wydarzy, ale ty chyba będziesz mieć jakieś wątpliwości, czy to dobrze, karty nawołują, żebyś zawalczyła o to…

Napisano

Dziękuję bardzo Iwka :buzki::przytul:

Mam nadzieję, że będzie pozytywnie :slonko:

Pozdrawiam :)

• 2 miesiące temu...
Napisano

Daff

tu podobnie, karty pokauzją, że byc może musisz nieco zmienić nastawienie do zarobkowania, coś jeszcze jest do przepracowania co może hamować postępw tej dziedzinie

prawda

w pierwszej połowie roku bedziesz sie rozwijać, zarówno wewnętrznie jak i być może zewnętrznie poprez kursy

tutaj też prawa ;)

Angelo

pozamykac stre nawyki ,zmienic to co przeszkadza

chyba prawda

Sacral

moze douczanie sie czegos nowego

:okok:

pomyślałam, że na bieżąco co nieco pozaznaczam/zweryfikuję aby później czegoś nie przegapić :glupek2: