ivi123 Napisano 25 Listopada 2013 Napisano 25 Listopada 2013 Męczą mnie plotki na mój temat. Domyślam się kto jest tego powodem (wywaliłam z pracy stażystkę). Pytanie do kart Czy plotki się skończą? 1. Co jest powodem plotek? As Kielichów- powodem jest mój nowy związek 2. Kto plotki rozsiewa? 8 KIELICHÓW- ktoś kto musiał odejść ode mnie- albo była stażystka, abo facet 3. Mój stan emocjonalny z tego powodu? 2 KIELICHY- staram się udawać że to mnie nie dotyczy i cieszyć się byciem z partnerem 4. Co mam robić żeby się plotki skończyły? As BUŁAW- działać szybko i stanowczo hmmm ...ale w jakim sensie 5. Czy plotki się skończą? 5 BUŁAW- nie...ostre starcia rozmowy, próba udowodnienia swoich racji 6. Kiedy się plotki skończą? GŁUPIEC- o rany... wydaje mi się, że to dopiero się zacznie Co o tym myślicie... dziękuję za pomoc z góry Cytuj
Hilia Napisano 25 Listopada 2013 Napisano 25 Listopada 2013 Jeżeli plotkują, to pewnie zazdroszczą - rób swoje i się nie przejmuj, znudzi im się, gdy nie będziesz reagować, znajdą sobie nowy temat. Cytuj
Czarownica Napisano 25 Listopada 2013 Napisano 25 Listopada 2013 1. Co jest powodem plotek? As Kielichów- ja bym powiedziała, że chęć emocjonowania się czymś, łapanie się okazji do popodniecania się nowinką 2. Kto plotki rozsiewa? 8 KIELICHÓW- szkoda, że nie dociągnęłaś pytając w myślach o wyjaśnienie, byc może okazałoby sie wtedy kto, ale może to być stażystka jeśli poczuła się dotknięta lub jeśli rozstałyście się w atmosferze jakiś żalów i pretensji 3. Mój stan emocjonalny z tego powodu? 2 KIELICHY- hm, moim zdaniem jest ok, chyba nie przejmujesz się tym aż tak, bo masz wsparcie bliskiej osoby 4. Co mam robić żeby się plotki skończyły? As BUŁAW- do tego asa tez bym dociągnęła, bo pokazał, że wyjść z inicjatywą, ale nie uwzględnia jaką... Hm... Ale zdecydowanie podjąć jakis krok w tym kierunku, może chodzić tez o jakieś jedno działanie, raz pokazać, wszem i wobec, że zdajesz sobie z plot sprawę. Nie wygląda na to by samo miało ucichnąć, skoro odpowiedź przyszła w tym asie... 5. Czy plotki się skończą? 5 BUŁAW - nie, to maszynka z którą nie wygrasz, ale możesz próbować se jej przeciwstawić, ewentualnie rozbic to i nakierować na inny tor, bo póki co to jakby miała dopiero nadejść kulminacja... może to byc dobry moment by właśnie wyjśc z inicjatywą wtedy... i teraz sobie pomyślałam, że ten as buławowy może wskazywac na to byś zaszczepiła w ludziach jakis nowy gorący temat, niech się wyżyją, niech mają pożywkę, a Ty bądź ponad to 6. Kiedy się plotki skończą? GŁUPIEC - no właśnie kiedy pojawi się jakaś nowość powodzenia, w miare możliwości zweryfikuj w swoim czasie, bo jestem ciekawa! Cytuj
Gość Daffne Napisano 25 Listopada 2013 Napisano 25 Listopada 2013 plotki się kończą jeśli pokażesz że Cię to nie rusza (as buław) i prężnie z dumą kroczysz przez życie mając gdzies slowa innych, po takiej postawie samo ucichnie (głupeic) Cytuj
Czarownica Napisano 25 Listopada 2013 Napisano 25 Listopada 2013 A tego Głupca w ramach ucichnięcia to jak traktujesz Daff? W sensie, że gdy nastąpi przejście do czegoś nowego, czy jako wykazanie nonszalancji i beztroskiego podejścia? To jest też dobre, nie pomyślałam o tym. Cytuj
Gość Daffne Napisano 25 Listopada 2013 Napisano 25 Listopada 2013 A tego Głupca w ramach ucichnięcia to jak traktujesz Daff? W sensie, że gdy nastąpi przejście do czegoś nowego, czy jako wykazanie nonszalancji i beztroskiego podejścia? To jest też dobre, nie pomyślałam o tym. a w sensie, że temat plotek rozproszy się sam natualnym torem gdy ludzie zobaczą, że sama zainteresowana ma to gdzies i nie dolewa oliwy do ognia Cytuj
Gość Euterpe Napisano 25 Listopada 2013 Napisano 25 Listopada 2013 nie daj się, najwidoczniej nie mają swojego życia, że muszę do cudzego się wciskać. Nie przejmuj się nimi i głowa do góry Nie warto popadać w negatywne emocje z powodu kretynów Cytuj
ivi123 Napisano 26 Listopada 2013 Autor Napisano 26 Listopada 2013 Dziękuję dziewczyny... wiem, że nie powinnam się tym przejmować, ale mimo wszystko jest mi bardzo przykro. Zastanawiam się skąd ludzie biorą takie informacje Cytuj
Hilia Napisano 26 Listopada 2013 Napisano 26 Listopada 2013 Bo plotki są nieprzyjemne. Niedługo o nich zapomnisz, pozdrawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi