Skocz do zawartości

Plotki

ivi123

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Męczą mnie plotki na mój temat. Domyślam się kto jest tego powodem (wywaliłam z pracy stażystkę). Pytanie do kart Czy plotki się skończą?

1. Co jest powodem plotek?

As Kielichów- powodem jest mój nowy związek

2. Kto plotki rozsiewa?

8 KIELICHÓW- ktoś kto musiał odejść ode mnie- albo była stażystka, abo facet

3. Mój stan emocjonalny z tego powodu?

2 KIELICHY- staram się udawać że to mnie nie dotyczy i cieszyć się byciem z partnerem

4. Co mam robić żeby się plotki skończyły?

As BUŁAW- działać szybko i stanowczo hmmm ...ale w jakim sensie

5. Czy plotki się skończą?

5 BUŁAW- nie...ostre starcia rozmowy, próba udowodnienia swoich racji

6. Kiedy się plotki skończą?

GŁUPIEC- o rany... wydaje mi się, że to dopiero się zacznie

Co o tym myślicie... dziękuję za pomoc z góry :)

Napisano

Jeżeli plotkują, to pewnie zazdroszczą - rób swoje i się nie przejmuj, znudzi im się, gdy nie będziesz reagować, znajdą sobie nowy temat.

Napisano

1. Co jest powodem plotek?

As Kielichów- ja bym powiedziała, że chęć emocjonowania się czymś, łapanie się okazji do popodniecania się nowinką

2. Kto plotki rozsiewa?

8 KIELICHÓW- szkoda, że nie dociągnęłaś pytając w myślach o wyjaśnienie, byc może okazałoby sie wtedy kto, ale może to być stażystka jeśli poczuła się dotknięta lub jeśli rozstałyście się w atmosferze jakiś żalów i pretensji

3. Mój stan emocjonalny z tego powodu?

2 KIELICHY- hm, moim zdaniem jest ok, chyba nie przejmujesz się tym aż tak, bo masz wsparcie bliskiej osoby

4. Co mam robić żeby się plotki skończyły?

As BUŁAW- do tego asa tez bym dociągnęła, bo pokazał, że wyjść z inicjatywą, ale nie uwzględnia jaką... :lol: Hm... Ale zdecydowanie podjąć jakis krok w tym kierunku, może chodzić tez o jakieś jedno działanie, raz pokazać, wszem i wobec, że zdajesz sobie z plot sprawę. Nie wygląda na to by samo miało ucichnąć, skoro odpowiedź przyszła w tym asie...

5. Czy plotki się skończą?

5 BUŁAW - nie, to maszynka z którą nie wygrasz, ale możesz próbować se jej przeciwstawić, ewentualnie rozbic to i nakierować na inny tor, bo póki co to jakby miała dopiero nadejść kulminacja... może to byc dobry moment by właśnie wyjśc z inicjatywą wtedy... i teraz sobie pomyślałam, że ten as buławowy może wskazywac na to byś zaszczepiła w ludziach jakis nowy gorący temat, niech się wyżyją, niech mają pożywkę, a Ty bądź ponad to :slonko:

6. Kiedy się plotki skończą?

GŁUPIEC - no właśnie kiedy pojawi się jakaś nowość;)

powodzenia, w miare możliwości zweryfikuj w swoim czasie, bo jestem ciekawa!

Napisano

plotki się kończą jeśli pokażesz że Cię to nie rusza (as buław) i prężnie z dumą kroczysz przez życie mając gdzies slowa innych, po takiej postawie samo ucichnie (głupeic)

Napisano

A tego Głupca w ramach ucichnięcia to jak traktujesz Daff? W sensie, że gdy nastąpi przejście do czegoś nowego, czy jako wykazanie nonszalancji i beztroskiego podejścia? To jest też dobre, nie pomyślałam o tym.

Napisano
A tego Głupca w ramach ucichnięcia to jak traktujesz Daff? W sensie, że gdy nastąpi przejście do czegoś nowego, czy jako wykazanie nonszalancji i beztroskiego podejścia? To jest też dobre, nie pomyślałam o tym.

a w sensie, że temat plotek rozproszy się sam natualnym torem gdy ludzie zobaczą, że sama zainteresowana ma to gdzies i nie dolewa oliwy do ognia :)

Napisano

nie daj się, najwidoczniej nie mają swojego życia, że muszę do cudzego się wciskać. Nie przejmuj się nimi i głowa do góry :) Nie warto popadać w negatywne emocje z powodu kretynów :)

Napisano

Dziękuję dziewczyny... wiem, że nie powinnam się tym przejmować, ale mimo wszystko jest mi bardzo przykro. Zastanawiam się skąd ludzie biorą takie informacje :bezradny: