Merroe Napisano 26 Listopada 2013 Napisano 26 Listopada 2013 Witajcie, jestem początkująca w stawianiu tarota i mam pewien kłopot z określeniem sytuacji. Zadałam pytanie kartom 'jaka jest szansa ze związek J z X przetrwa?' ***1***- korona, klimat rozkladu **2***3** przeszkody -ogolny rezultat**4** 5** syt. wyjsciowa ***6***7** co sprzyja i wyszło mi tak-> 1.As monet (odwrocony) 2. 2 mieczy 3.6 kielichów (odwrocony) 4.7 kielichow (odwrocony) 5.wisielec 6.pustelnik (odwrocony) 7.sila (odwrocony) zaczęłam stosować karty odwrocone i nie do konca jestem pewna jak to ugryść wedlug mnie, klimat rozkladu- wszystko juz zaczyna się sypać, zaborczość w ich zwiążku się pojawiła, a moze i brak bezpieczenstwa sie pojawil ze wzgledu na zbytnia rozrzutność. w przeszkodach bym poiwiedziała, ze nie potrafią się dogadać, jakis konflikt tu widzę, a patrząc na 6 kielichów to bym powiedziała, że rozpamiętują to co było między nimi, ale jesli jest odwrocona to by mi sugerowało, że to były piękne wspomnienia, które okazały się zwykłą ilizują. ogolny rezultat- bym powiedziała, że ten związek nie ma szans przetrwać, było pieknie, super, ale teraz bańka mydlana pękła i zostały tylko wspomnienia, mieli fałszywy obraz tego związku 'miało byś piękne a wyszło jak zwykle' syt wyjsciowa- wisielec, że teraz są w zawieszeniu? (nie wiem jak to odczytać do końca) co sprzyja- a raczej bym powiedziała, co nie sprzyja. tu bym powiedziała, ze brak siły o walke jakąkolwiek, a w dodatku agresja, pustelnik by mi sugerował, że tu już brak zaufania i w dodatku nadmierna izolacja od siebie. Bym była wdzięczna za wszelkie sugestie Cytuj
Czarownica Napisano 26 Listopada 2013 Napisano 26 Listopada 2013 Moja sugestia jest taka, żebyś na przyszłość zadała inaczej pytanie, bo sama nie raz nacięłam się na to (i z pewnością nie jestem w tym odosobniona), że pytanie o "szansę" niezbyt przekłada się na realną sytuację. Tzn wiesz, krótko mówiąc "szansa" jakaś jest zawsze, wobec czego wynik takiego pytania nie będzie miarodajny. Jakkolwiek, taki rozkład, który ma już jednak określone pozycje jak ten wyżej, może pokazywać istotne informacje (bo poszczególne pozycje nie są stricte odpowiedzią na to jedno pytanie). U Ciebie przedstawia się to nieciekawie o tyle, że widać dużo pesymizmu i stagnacji tutaj, są też jakieś problemy z odrzuceniem od siebie przeszłości, z wyjściem poza to co było. Ktoś nie potrafi czegoś zapomnieć i jest tym zblokowany (to może być jakiś schemat czy blokada z jeszcze poprzedniej relacji). Wydaje mi się, że tej relacji sprzyja "działanie bez działania", ale, że zbyt mało jest tu wiary w powodzenie misji, coś jakby pozbycie się złudzeń i odpuszczenie... Myślę, że tu by trzeba bardzo dużo zrozumienia i otwarcia sie na siebie i niestety czasu, bo jest zamknięcie, co widać w zasadzie w każdej karcie tutaj, Pustelnik odwrócony zamknął się w swoich gdybaniach i dalej nie ruszy, choć nie chce być samotny. Karta koroty pokazuje, że jakaś ich szansa została zaprzepaszczona, z tego rozkładu nie wynika żeby się to dało podreperować i odbudować moim zdaniem. Ale on pokazał obecną sytuację, natomiast pytanie główne jego było o szansę... Wiesz, szansa może być nikła i wykorzystana, a może też byc duża i zaprzepaszczona. Z tego rozkładu praktycznie jej nie ma ALE proponowałabym zapytać np co może zrobić Pan/Pani, by związek przetrwał i "jaki będzie rezultat" Cytuj
panna.marta Napisano 26 Listopada 2013 Napisano 26 Listopada 2013 prawie wszystko odwrócone, więc moja odp brzmi nie Cytuj
Merroe Napisano 26 Listopada 2013 Autor Napisano 26 Listopada 2013 (edytowane) zadałam pytanie 'jaka jest szansa' ponieważ staram się unikać pytań typu 'czy' . Wszystkie źródła jakie przeczytałam mowia o tym, aby nie zadawać pytań typu 'czy', a widzę na forach i wszelkich blogach, że ludzie zadają takie pytania, lecz wciąż mam opory, aby zadawać pytania typu 'czy'. Moze przyjdzie czas, ze sie przełamie Tak tez myslalam, ze ten zwiazek nie przetrwa, trzeba bedzie przekazac złą wiadomość Zapoznaj się proszę z regulaminem działu i po uzyskanej pomocy korzystaj z opcji "Podziękował/a" - Cornelia Edytowane 26 Listopada 2013 przez Czarownica Cytuj
Czarownica Napisano 26 Listopada 2013 Napisano 26 Listopada 2013 Ja bym się wstrzymała z przekazywaniem "złych wiadomości", bo jak już pisałam wyżej, zapytałaś o bierną szansę... Ale to Twoja decyzja ofc, tylko moim zdaniem nie ma co programować ludzi na konkretną odpowiedź (i też m.in. dlatego niewskazane są pytania od "czy"), lepiej zobaczyć w czym tkwi problem i jakie mogą być ewentualne drogi jego rozwiązania Cytuj
Merroe Napisano 26 Listopada 2013 Autor Napisano 26 Listopada 2013 Ja to rozumuję w taki sposób, że zamiast używać 'czy' używać zamiennika 'jaka jest szansa' bo przecież to co sie zobaczy w kartach niekoniecznie sie spełni, pokazują przecież możliwości, nawet gdybym zaczęła pytanie od 'czy' też by to pokazały:) Masz rację, wstrzymam się z przekazywaniem złych wiadomości i lepiej porozmawiam z tą osobą. Może coś się wymyśli Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi