Alex1414 Napisano 26 Listopada 2013 Napisano 26 Listopada 2013 (edytowane) Witam wszystkich. Proszę o pomoc w interpretacji pytań dotyczących przyszłości związku. Pytanie: Jak będzie wyglądać przyszłość związku w najbliższych miesiącach Karty: Listopad - DIABEŁ - zabawy, fizyczność, wszystko co kusi Grudzień - SPRAWIEDLIWOŚĆ I ŚWIAT - uczciwie, partnersko, być może wyjazd, ogólnie dobra atmosfera Styczeń - PUSTELNIK I WIEŻA - koniec/załamanie relacji? Pytanie: czy osoba pytająca będzie szczęśliwa z partnerem. 2 DENARÓW - PAŹ MIECZY - 7 KIELICHÓW- dobrane karty - 6 KIELICHÓW - 4 KIELICHÓW - WIEŻA Wygląda na to, że osoba uczuciowo będzie bardzo zawiedziona, być może będzie miała duże nadzieje, ale ostatecznie znowu wychodzi rozpad. Kolejne pytanie dotyczyło jakie uczucia będzie miała osoba pytająca względem partnera. Wyszły RYCERZ MIECZY i 8 MIECZY, a w przyszłości w dobranych kartach znowu WIEŻA,a po niej MAG (niestety nie pamiętam wszystkich kart, ale nie były dobre). Ponieważ cały czas w kartach wychodziła wieża, spytałem karty, czy dotyczyła ona ich rozstania: SPRAWIEDLIWOŚĆ - 2 DENARÓW - WIEŻA Jakbyście to zinterpretowali? Edytowane 26 Listopada 2013 przez Alex1414 Cytuj
bridaa Napisano 26 Listopada 2013 Napisano 26 Listopada 2013 nieładne te karty, każdy z rozkładów może mówic o rozstaniu, a jesli nie rozstanie to stabilizacji tu nie widać, chociaż takie karty na miesiąc często mogą wyrzucać sprawy dnia codziennego w związku Cytuj
Alex1414 Napisano 26 Listopada 2013 Autor Napisano 26 Listopada 2013 (edytowane) No, wiem, karty okropne. Rzadko kiedy wychodzi karta z Wielkich Arkanów ta sama kilka razy pod rząd. Wieża wyszła 4 razy. Natomiast tylko pierwszy rozkład był na miesiące, kolejny już normalny. Zastanawia mnie tylko co oznacza ten MAG po WIEŻY. Generalnie dla mnie to wygląda tak jakby osoba pytająca miała zakończyć ten związek, ponieważ czuję się w nim samotna i opuszczona. Jednak ta WIEŻA mówi dla mnie o zewnętrznym bodźcu, być może partner coś zrobi? Edytowane 26 Listopada 2013 przez Alex1414 Cytuj
NarratorkaHorrorow Napisano 26 Listopada 2013 Napisano 26 Listopada 2013 W wierzy dopatrywałabym się w I sytuacji konieczności ustabilzowania się.Mam na myśli przejście na kolejny etap bardziej w kierunku zamieszakania razem. Karty są silne,bardzo emocjonalne- zastanawia mnie czy nie odzwierciedlają sie w nich Twoje obawy. Cytuj
Alex1414 Napisano 26 Listopada 2013 Autor Napisano 26 Listopada 2013 (edytowane) Rozkład nie dotyczy mnie tylko pewnej osoby, której stawiałem karty. Osoba ta mieszka z partnerem, ale nie jest uczuciowo szczęśliwa, bo rozstała się niedawno z kimś do kogo ma ciągle silne uczucia. Edytowane 26 Listopada 2013 przez Alex1414 Cytuj
bridaa Napisano 26 Listopada 2013 Napisano 26 Listopada 2013 Wieża to upadek i ruina. Rozpad tego co budowaliśmy , często przez lata. To trudna karta, ale często wywołuje w nas (po przerobieniu tego w sobie) uczucie uwolnienia. Masz wcześniej Diabła - a to tez energia ograniczeń, uwiązania i nierzadko toksyki. Piszesz że póżniej miałaś Maga, a to np. nowa energia , nowa siła, nowy pomysł na siebie, nowy partner. ciężko zinterpretować karty bez kart, bo piszesz że były jakieś miecze :-), a i pytań trochę a ja tak skaczę z pytania na pytanie i z karty na kartę :-) :-), ale ogólna atmosfera tych wszystkich rozkładów nieciekawa Cytuj
Alex1414 Napisano 26 Listopada 2013 Autor Napisano 26 Listopada 2013 (edytowane) bridaa napiszę Ci to co mogę Rozkłady dotyczy Pani, która ma wciąż uczucia do poprzedniego partnera, a nowy związek trwa jakieś półtora miesiąca. Mieszkają razem, ale nie jest z nim uczuciowi spełniona. Materialne kwestie. Ostatnio było u nich nieciekawie, ponieważ obecny partner zrobił jej awanturę o to, że utrzymuje kontakt ze swoim byłym facetem i ukrywa uczucia. Po tym przestała mu odpisywać. Co do mieczy, były tam RYCERZ MIECZY, 8 MIECZY, które mówiły raczej o braku uczuć względem obecnego partnera. Mag oznacza coś nowego, ale pytanie, czy nowa energia w tej relacji, czy raczej uwolnienie się z niej. Edytowane 26 Listopada 2013 przez Alex1414 Cytuj
bridaa Napisano 26 Listopada 2013 Napisano 26 Listopada 2013 Rozkład nie dotyczy mnie tylko pewnej osoby, której stawiałem karty. Osoba ta mieszka z partnerem, ale nie jest uczuciowo szczęśliwa, bo rozstała się niedawno z kimś do kogo ma ciągle silne uczucia. a to teraz już wszystko jasne :-) targają nią sprzeczne uczucia i nigdy nie będzie szczęsliwa jeśli nie pouklada wszystkiego w sobie, musi uporać się z sobą. A ona w listopadzie jeszcze w Diable siedzi to i może doprowadzić do Wieży. zrób im partnerski albo krzyż, będzie ładniej widać jak sytuacja wygląda Cytuj
Alex1414 Napisano 26 Listopada 2013 Autor Napisano 26 Listopada 2013 (edytowane) Niestety nie mam możliwości już jej postawienia kart. Było jeszcze kilka innych pytań dookoła tematu, które też nie mówiły o niczym dobrym w tej relacji. Myślisz, że ta Wieża może właśnie chodzić o byłego faceta? Z tego co wychodziła to była przy nim bardzo szczęśliwa (AS Kielichów) i będzie do tego wracać (6 kielich) w relacji z nowym partnerem. Edytowane 27 Listopada 2013 przez Alex1414 Cytuj
Gość Euterpe Napisano 27 Listopada 2013 Napisano 27 Listopada 2013 jak byli tacy szczęśliwi, to po co się rozstali? Musiał być jakiś powód... Jaki był odstęp czasu między zerwaniem z jednym a wejściem w związek z drugim? Jak niewielki, to nic dziwnego, że to wszystko runie, prędzej czy później... Cytuj
Alex1414 Napisano 27 Listopada 2013 Autor Napisano 27 Listopada 2013 (edytowane) Właśnie nie do końca zrozumiałem o co chodziło, Pani chciała po prostu spróbować coś nowego. To się stało symultanicznie Tak tylko myślę, że WIEŻA to peknięcie z zewnątrz hm.. No i co z tym MAGiem, bo jego znaczenie znam, ale w tym przypadku nie wiem, czy chodzi o to, że Pani będzie miała siłę pozbierać tą WIEŻĘ, czy MAG oznacza już odejście od tego. Edytowane 27 Listopada 2013 przez Alex1414 Cytuj
Gość Daffne Napisano 27 Listopada 2013 Napisano 27 Listopada 2013 to może być odejście, albo równie dobrze zebranie się w sobie Pani i skupienie na tym co sobie postanowi, może jakiś spór czy kłótnia w obecnym związku uzmysłowi jej, że chce w nim być i wkładać swą energię o czym możze mówić Mag. Możliwości jest wiele. Zrób jakis konkretny rozkład np. celtycki na związek albo inny rozbudowany z całej talii to będziesz wiedzieć co i jak. Cytuj
bridaa Napisano 27 Listopada 2013 Napisano 27 Listopada 2013 bridaa napiszę Ci to co mogę Rozkłady dotyczy Pani, która ma wciąż uczucia do poprzedniego partnera, a nowy związek trwa jakieś półtora miesiąca. Mieszkają razem, ale nie jest z nim uczuciowi spełniona. Materialne kwestie. Ostatnio było u nich nieciekawie, ponieważ obecny partner zrobił jej awanturę o to, że utrzymuje kontakt ze swoim byłym facetem i ukrywa uczucia. Po tym przestała mu odpisywać. Co do mieczy, były tam RYCERZ MIECZY, 8 MIECZY, które mówiły raczej o braku uczuć względem obecnego partnera. Mag oznacza coś nowego, ale pytanie, czy nowa energia w tej relacji, czy raczej uwolnienie się z niej. nie sądzę by Mag po takich kartach miał oznaczać budowanie na nowo w tej relacji, one raczej mówią o kłótni i braku porozumienia. Ale jesli patrzeć na ezoteryczne przesłanie Maga to przecież mówi on że cały potencjał do budowania tego związku tkwi w niej, wszystko w jej rekach - "czyń wolę swoją ona całym prawem" ....Tylko rodzi się pytanie, czy tego chce? Cytuj
Alex1414 Napisano 27 Listopada 2013 Autor Napisano 27 Listopada 2013 nie sądzę by Mag po takich kartach miał oznaczać budowanie na nowo w tej relacji, one raczej mówią o kłótni i braku porozumienia. Ale jesli patrzeć na ezoteryczne przesłanie Maga to przecież mówi on że cały potencjał do budowania tego związku tkwi w niej, wszystko w jej rekach - "czyń wolę swoją ona całym prawem" ....Tylko rodzi się pytanie, czy tego chce? Świetna interpretacja, po MAGU gdy dobralem karty znowu nie było nic dobrego. Niestety tak jak napisałem tylko tyle mogłem sprawdzić w kartach. Ale dziękuje za ciekawe spostrzeżenia. A jak interpretujecie ogólnie 7 kielichów? W tym przypadku raczej mówi o takich niespełnionych marzeniach albo raczej rozmyslaniu o czymś innym/lepszym. Ogólnie karta dla mnie nie ma dobro przesłania w rozkładach i kojarzy mi się z 4 kielichow. A u was? Cytuj
bridaa Napisano 27 Listopada 2013 Napisano 27 Listopada 2013 przepraszam wzięłam Cie za kobietę :-) i tak też się zwracałam (to przez rzucanie okiem na treść, a kierowanie uwagi na karty) :-) 7 pucharów w tym rozkladzie to chyba takie bujanie w obłokach, snucie scenariuszy, to też karta wyborów, tak jak mówisz rozmyslanie o czymś innym , czy lepszym? - o tym już ta 7-mka nie mówi, w tym "przypadku" (patrząc na karty które dołożyłeś) rozmyślanie o tym co było ale też całkiem mozliwe że i idealizowanie przeszłości Cytuj
Alex1414 Napisano 27 Listopada 2013 Autor Napisano 27 Listopada 2013 (edytowane) Nic nie szkodzi Wydaje mi się, ze ta Wieża ma w tym przypadku na pewno wiele wspolnego z przeszłością pytajacej. Tak jak mówiłem, spytalem karty, czy WIEZA dotyczy rozpadu obecnego związku i wyszło: SPRAWIELIDOSC - 2 DENAROW - WIEZA a dociagnalem po nich 7 KIELICHOW Ciekawe co to oznacza, zerwanie poprzez wlasnie marzenia dotyczące przeszłości? Edytowane 27 Listopada 2013 przez Alex1414 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi