Skocz do zawartości

Grudzien 2013

SacralNirvana

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wiec rozklad na kolejny miesiac, grudzien.

Tasowalam karty osobno do kazdego pytania, wiec karty moga sie powtarzac.

W nawiasie to karty, ktore wystrzelily mi badz wypadly podczas tasowania. Dzis bylo ich wyjatkowo duzo.

Jakby chcialy cos dodatkowo powiedziec.

Ze znakiem "+" jak zwykle sa karty dociagane.

Ogolny nastroj miesiaca - As Monet

Miesiac szasny lub szans. Cos bedzie na horyzoncie, co bedzie mozna pozytywnie dla siebie wykorzystac.

Co bedzie mnie zajmowalo:

1-10 grudnia - (wypadlo 2 Monet) 6 Bulaw + XXI Swiat, As Kielichow ---> VI Kochankowie, HB III Cesarzowa

Nie wiem, tu widac jakas zmiane. Moze byc, ze cos w kontekscie uczuc sie pojawi, ale moze byc tez ogolnie jakas nowosc, mozliwosc zadzialania, ewentualnie koniecznosc zadzialania. W efekcie widac mozliwosc bycia zadowolona z tego.

11-20 grudnia - Rycerz Monet + 6 Kielichow, 2 Kielichow ---> I Mag, HB VIII Sprawiedliwosc

Tu pewne sprawy trzeba bedzie wyjasnic. Mozliwe, ze odezwie sie cos z przeszlosci. Jakas rozmowa bedzie konieczna.

21-31 grudnia - Paz Mieczy + 3 Bulaw, Krol Kielichow ---> XX Sad, HB III Cesarzowa

Tu nie mam pojecia. Tez kojarzy mi sie z jakas rozmowa. Krol Kielichow, mozliwe, ze jakis urzednik. Musze sie skontaktowac z facetem z Jugendamtu w sprawie tego, jak tam sobie w sprawie kwestii podzialu praw rodzicielskich sie umawiam z mezem. Kiedys wyszedl mi w Krolu Kielichow, wiec moze to wlasnie.

Ewentualnie jakas gadka z facetem, ktorego znam netowo i jest z zagranicy.

Praca/Rozwoj zawodowy - Krolowa Monet + 0 Glupiec, 6 Mieczy + XIX Slonce---> XXI Swiat, HB XI Pasja i II Kaplanka

Tu dociagalam do Krolowej Monet, jako ze ostatnio Monetowa pokazala mi siedzenie w domu na tylku i wyrzeczenia na korzysc domu i rodziny. W zwiazku z czym ostatnia praca i rozklad na nia konczacy sie Krolowa Monet wskazal na wielkie NIC. Takze tu jednak nie wiem, jak to czytac. Widzialabym jednak prace i zadowolenie. Zaczelam cos nowego i widac tu udana wspolprace z ludzmi. Swiat, czyli wyjscie z domu i Pasja z Kaplanka wskazujace na moje zadowolenie i robienie tego, co lubie.

Rozwoj duchowy/ezoteryka - XVIII Ksiezyc + 10 Kielichow, XIV Umiarkowanie---> VIII Sprawiedliwosc, HB VI Kochankowie

Tu kurcze nie wiem. Jakby szukala zupelnie nowych mozliwosci. Moze jakas wspolpraca?

Finanse - (wypadl IX Eremita) X Kolo Fortuny + XVI Wieza + (wyciagnely sie razem--->) Krolowa Monet, 0 Glupiec---> IX Eremita, HB XII Wisielec i III Cesarzowa

Hmm... powiedzialabym, ze tu moze wyniknac jakis wydatek, ktorego sie nie spodziewam i widac wyraznie moje kombinowanie, zeby sobie poradzic. Nie wiem, tak to czuje. Cos bede musiala inaczej w tej kwestii poukladac.

Samopoczucie - 8 Monet

Dobre. Jak wielblad dromader.

Emocje - III Cesarzowa

Dobre. Chociaz w negatywie moze oznaczac egocentryzm i koncentrowanie sie na swoich "odczuciach", co za tym idzie, foszastosc.

Zdrowie - (wypadly 4 Bulaw, 3 Monet) Rycerz Kielichow---> VIII Sprawiedliwosc, H VII Rydwan

Tu moze byc konieczny przeglad techniczny...

Uczucia - XIII Smierc + II Kaplanka, 9 Kielichow ---> XII Wisielec, HB VI Kochankowie

Tu widze konkretnie zajecie sie soba. Smierc to porzadkowanie spraw rozwodowych (musze papiery jeszcze tam jakies podosylac, ciagle cos tam na drodze stoi, ale trzeba to porobic) i Kaplanka sugeruje, ze na razie nie czas na uczucia. 9 Kielichow to tez zajecie sie soba.

Wisielec w podsumie to tez takie zajecie sie soba, odpoczynek od tych spraw, chociaz Kochankowie mowia o potrzebach serca. Ale widocznie nic na sile. Nic na hurra.

Niespodzianka - X Kolo Fortuny, 9 Kielichow, Paz Kielichow---> XXI Swiat, HB XIX Slonce, X Kolo Fortuny i I Mag

Mozliwe, ze zwyczajnie czeka mnie fajny, milo spedzony czas. Odpoczynek, ladowanie baterii, zajecie sie soba.

Zadanie m-ca - 3 Kielichow + Krolowa Monet, 0 Glupiec + XV Diabel---> IV Cesarz, HB XI Pasja i II Kaplanka

Mysle, ze zajecie sie swoja rodzina, takze pokonywanie jakis trudnosci, ktore moga sie pojawic w tym miesiacu, bronienie wlasnego gniazda.

Rada na grudzien - Krolowa Mieczy, 2 Kielichow, 8 Mieczy---> VI Kochankowie, HB X Kolo Fortuny i I Mag

Zajecie sie sprawami rozwodowym, czas na to juz. Ale nie tracic w tym wszystkim serca. Nie byc zbyt zimnym, mozna zalatwic to w sposob taki, ze bedzie wzajemny szacunek i nie trzeba bedzie sie niepotrzebnie ranic.

Napisano

Ogolny nastroj miesiaca - As Monet – dużo opcji do wyboru, dużo szans do wykorzystania pod względem finansowym i rozwoju duchowego

Co bedzie mnie zajmowalo:

1-10 grudnia - (wypadlo 2 Monet) 6 Bulaw + XXI Swiat, As Kielichow ---> VI Kochankowie, HB III Cesarzowa – hm tutaj jakbyś chciała zawalczyć o swoje otwarcie się, o swoje uczucia, dla mnie karty otwierające się na związek z drugą osobą, bardzo fajne

11-20 grudnia - Rycerz Monet + 6 Kielichow, 2 Kielichow ---> I Mag, HB VIII Sprawiedliwosc

ktoś z przeszłości się odezwie z kim na nowo fajnie będzie się rozmawiać, możliwe, że będzie to mężczyzna, z którym pracowałaś nad swoją duchowością lub po prostu facet związany z jakąś pracą…

21-31 grudnia - Paz Mieczy + 3 Bulaw, Krol Kielichow ---> XX Sad, HB III Cesarzowa

wydaje mi się, że to będzie czas poświęcony rodzinie, może będziesz podejmować jakąś decyzję związaną z jakimś mężczyzną i swoją rodziną…

Praca/Rozwój zawodowy - Królowa Monet + 0 Glupiec, 6 Mieczy + XIX Slonce---> XXI Swiat, HB XI Pasja i II Kaplanka

jakbyś coś rozpoczynała od nowa, jakaś zmiana, nie wiem, może gdzieś będziesz dojeżdżać….

Rozwoj duchowy/ezoteryka - XVIII Ksiezyc + 10 Kielichow, XIV Umiarkowanie---> VIII Sprawiedliwosc, HB VI Kochankowie

no jakiś kontakt z kosmosem się pojawia i taka pełnia, równowaga

Finanse - (wypadl IX Eremita) X Kolo Fortuny + XVI Wieza + (wyciagnely sie razem--->) Krolowa Monet, 0 Glupiec---> IX Eremita, HB XII Wisielec i III Cesarzowa

karty podkreślają, że jesteś tutaj zdana sama na siebie, i jakiś przypadek losowy sprawi, że będziesz usiała wydać niespodziewanie pieniądze, może to będą jakieś spontaniczne wydatki lub wydatki przewidziane z dziećmi

Samopoczucie - 8 Monet

Dobre. Jak wielblad dromader.

Emocje - III Cesarzowa

a mi się wydaje patrząc po kartach na górze, że będziesz się fajnie otwierać na uczucia takie typowo damsko-męskie

Zdrowie - (wypadly 4 Bulaw, 3 Monet) Rycerz Kielichow---> VIII Sprawiedliwosc, H VII Rydwan

może być jakieś przemęczenie materiału

Uczucia - XIII Smierc + II Kaplanka, 9 Kielichow ---> XII Wisielec, HB VI Kochankowie

fajna zmiana – w końcu stwierdzisz, że i Tobie jako kobiecie coś należy się od życia!

Niespodzianka - X Kolo Fortuny, 9 Kielichow, Paz Kielichow---> XXI Swiat, HB XIX Slonce, X Kolo Fortuny i I Mag

no ja nie wiem, czy tutaj ktoś młodszy nie sprawi, że się duuuużo lepiej poczujesz)))

Zadanie m-ca - 3 Kielichow + Krolowa Monet, 0 Glupiec + XV Diabel---> IV Cesarz, HB XI Pasja i II Kaplanka

skupienie na dziewczynkach i sobie, jakieś takie próby uwolnienia się….

Rada na grudzien - Krolowa Mieczy, 2 Kielichow, 8 Mieczy---> VI Kochankowie, HB X Kolo Fortuny i I Mag

być jak królowa mieczy, ale też iść na kompromisy, nie zamykać się w swoich horyzontach…

• 2 tygodnie później...
Gość Euterpe
Napisano
Ogolny nastroj miesiaca - As Monet

szansa, może na dodatkowy zarobek lub cenną znajomość, początek czegoś trwałego, jedna moneta to mało, ale towarzyszy tej karcie bardziej optymizm niż pesymizm

1-10 grudnia - (wypadlo 2 Monet) 6 Bulaw + XXI Swiat, As Kielichow

też tu widzę coś nowego, zdobywanie świata, przebicie skorupy, z której się wylewają uczucia

11-20 grudnia - Rycerz Monet + 6 Kielichow, 2 Kielichow

sprawy zawodowe/finansowe, spotkania z bliskimi, obdarowywanie prezentami

21-31 grudnia - Paz Mieczy + 3 Bulaw, Krol Kielichow

cenna informacja, wytyczenie szlaku do podróży, teraz tylko kwestia czasu, aby ją podjąć, może być coś wspólnego z mężczyzną, wizyta u lekrza, oby nic poważnego( jak szpital)

Praca/Rozwoj zawodowy - Krolowa Monet + 0 Glupiec, 6 Mieczy + XIX Slonce

stabilizacja zawodowa, radość, jednak później widać odcięcie, wędrówkę w coś lepszego, zmienisz pracę na lepszą lub spotka Cię coś, co Cię ucieszy

Finanse - (wypadl IX Eremita) X Kolo Fortuny + XVI Wieza + (wyciagnely sie razem--->) Krolowa Monet, 0 Glupiec

szykują się zmiany, ale nie musi być tak źle - nowa praca, podwyżka, dzień wolnego...

Samopoczucie - 8 Monet

będziesz musiała nad nim popracować, dobre, stabilne

Emocje - III Cesarzowa

trochę się zasiedziałaś, optymistyczna karta, będziesz panią sytuacji, możesz też czuć się trochę samotnie

Zdrowie - (wypadly 4 Bulaw, 3 Monet) Rycerz Kielichow

nie powinno być źle, ewentualnie kontrola u lekarza

Uczucia - XIII Smierc + II Kaplanka, 9 Kielichow

właśnie coś zakończyłaś lub dopiero to się stanie, uczucia skrywane, duże doświadczenie, zadowolenie, szczęście, ale i samotność...

Zadanie m-ca - 3 Kielichow + Krolowa Monet, 0 Glupiec + XV Diabel

dobrze się baw, kiedy i ile się da, o nic się nie martw :)

Rada na grudzien - Krolowa Mieczy, 2 Kielichow, 8 Mieczy

czym się różni królowa mieczy od ósemki? królowa jest bardziej otwarta, nikt jej na siłę nigdzie nie uwiąże, znajdź równowagę między tym co konieczne(praca, dom) a samą sobą. Nie zamykaj się do końca. Jak jest okazja do spotkań w towarzystwie, korzystaj :)