MM19 Napisano 1 Grudnia 2013 Napisano 1 Grudnia 2013 Postawiłam karty na związek (nie mój). Zrobiłam rozkład na 11 kart. 1. Ogólna sytuacja w związku- 8 mieczy- moim zdaniem nie jest to dobra karta, która określa ogólna sytuacją, raczej wskazuje na oddalenie, taki niepewny związek, brak porozumienia i też brak uczuć moim zdaniem, zwiastuje kończący się związek. 1 i 2 karta zwiastują nastawienie zewnętrzne partnerów do siebie- 6 kielichów i 6 mieczy- 6 kielichów mówi o tęsknocie partnera do czegoś utraconego, jakby przeszłość była silniejsza, on myśli o jakimś powrocie do kogoś z przeszłości prawdopodobnie i rychły kontakt z tą osobą, jest to raczej karta symbolizująca miłość rodzinną aniżeli miłość w związku; 6 mieczy mówi o tym że partnerka nie czuje się za dobrze w związku, symbolizuje też rozstanie i moim zdaniem do dwóch miesięcy. 4 i 5 wymagania i zachowanie partnerów wobec siebie- król monet odwrócony mówi o tym, że partner raczej też myśli o rozstaniu, ale czuje trochę presje społeczeństwa, coś go trochę hamuje, a poza tym ma jakieś problemy finansowe obecnie; 8 buław odwrócona mówi o takiej stagnacji ze strony partnerki, czeka ona na zmianę, która nie nadchodzi, brak miłości. 6 i 7 mówią o uczuciach, co się dzieje, czy się kochają- odwrócony paź buław symbolizujący mężczyznę mówi o pewnej nielojalności, to taka trochę fałszywa osoba, będzie się wycofywał z tego związku coraz bardziej; 9 denarów odwrócone- mówi, że kobieta sama nie wie czego chce, ale zwiastuje też zakończenie związku 8 i 9 mówią o okolicznościach zewnętrznych, które do tego doprowadziły- odwrócony pustelnik- mówi o tym, że mężczyzny jest znudzony tym związkiem i rutyną, nastąpiło oddalenie partnerów, on po prostu źle wybrał; królowa kielichów- ta karta mówi raczej o tym, że kobieta chciałaby zatrzymać ten związek, bo czuje jakieś bezpieczeństwo 10 i 11 mówią o przyszłości związku i tu wychodzi 8 pucharów odwrócona i 9 pucharów w normalnej pozycji- 9 pucharów wróży dość dobre zakończenie i spełnioną miłość, 8 pucharów odwrócona również nawet wesele Cytuj
MM19 Napisano 1 Grudnia 2013 Autor Napisano 1 Grudnia 2013 Jeszcze jedno- kielichy mówią o takim dobrym czasie za około dwa miesiące, za około dwa miesiące wyszło też rozstanie. Czy w obliczu tego rozkładu jednak nie okazuje się, że będą szczęśliwi, ale z innymi partnerami? Poprzednie karty były niekorzystne. To mnie zastanawia bardzo. Cytuj
Trida Napisano 1 Grudnia 2013 Napisano 1 Grudnia 2013 (edytowane) moje pierwsze pytanie - jak długo stawiasz karty? ja odwróconych nie stosuję więc interpretować bede w pozycji prostej Postawiłam karty na związek (nie mój). Zrobiłam rozkład na 11 kart.1. Ogólna sytuacja w związku- 8 mieczy- widać, że chcą się odciąć, coś im nie do końca pasuje ale nie potrafią o tym porozmawiać tylko każde zostawia to ‘dla siebie’ co jeszcze bardziej psuje ich relacje. 1 i 2 karta zwiastują nastawienie zewnętrzne partnerów do siebie- 6 kielichów i 6 mieczyjedna osoba robi dobrą minę do złej gry, chce bazować na dobrych chwilach, które były kiedyś (6 kieli) a 6 mieczowa – cóż – nie ukrywa, że coś jest nie tak i może nawet ostentacyjnie to i owo pokazując, wychodzić z domu czy cos. 4 i 5 wymagania i zachowanie partnerów wobec siebie- król monet odwrócony; 8 buław oboje chcą ruchu, czegoś nowego, powiewu świeżości. Wyjść gdzieś, zaskoczenia, zaangażowania etc 6 i 7 mówią o uczuciach, co się dzieje, czy się kochają- odwrócony paź buław 9 denarów odwrócone widać duże przywiązanie raczej niż wielką miłość, trochę ruty się wkrada ale za uczuciami to nie bardzo 8 i 9 mówią o okolicznościach zewnętrznych, które do tego doprowadziły- odwrócony pustelnik królowa kielichów każde sobie w sumie. Brak rozmów. W głowie scenariusze pod których druga osoba nie potrafi spełnić. Coś na zasadzie – ja chce róże Ty przynosisz konwalie i pretensje – dlaczego nie czytasz mi w myślach (to taki bardzo obrazowy przykład) 10 i 11 mówią o przyszłości związku i tu wychodzi 8 pucharów odwrócona i 9 pucharów w normalnej pozycjioj… raczej stawiałabym na rozstanie :/ duże niedociągnięcia w związku Postawiłabym jeszcze rade do tego, jak mają sobie z tym poradzić, żeby było dobrze Edytowane 1 Grudnia 2013 przez Trida Cytuj
MM19 Napisano 1 Grudnia 2013 Autor Napisano 1 Grudnia 2013 karty stawiam bardzo krótko, jakiś czas temu, około lutego zaczęłam się tym interesować i nie stawiam ludziom obcym tylko znajomym ćwicząc i później to konsultuje, bo nie chce nikogo skrzywdzić. dziękuję Ci bardzo za pomoc . a powiedz- określasz jakiś czas rozstania? Cytuj
Trida Napisano 1 Grudnia 2013 Napisano 1 Grudnia 2013 czasjest uzależniony od nich w gruncie rzeczy, od ich zachowania, podejscia i rada dla Ciebie- karty są na prawdę wymowne i bez odwróconych;) sama się przekonasz za jakiś czas Cytuj
Gość Euterpe Napisano 1 Grudnia 2013 Napisano 1 Grudnia 2013 ten rozkład mniej więcej tak wygląda --on---ona-- ****01**** Ogólna sytuacja w związku **2****3** zwiastują nastawienie zewnętrzne partnerów do siebie **4****5** wymagania i zachowanie partnerów wobec siebie **6****7** mówią o uczuciach, co się dzieje, czy się kochają **8****9** mówią o okolicznościach zewnętrznych, które do tego doprowadziły ****10**** 10 i 11 mówią o przyszłości związku ****11**** ? chętnie zinterpretuję, ale muszę się upewnić, czy te numery dotyczą odpowiednich osób. Cytuj
MM19 Napisano 1 Grudnia 2013 Autor Napisano 1 Grudnia 2013 w kolejności ona-on, a poza tym to ten rozkład. Cytuj
Gość Euterpe Napisano 1 Grudnia 2013 Napisano 1 Grudnia 2013 -------ona------------------------on--------- --------------- 8 mieczy ------------------- Ogólna sytuacja w związku -- 6 kielichów --------------- 6 mieczy---- zwiastują nastawienie zewnętrzne partnerów do siebie -- król monet ------------------ 8 buław ----- wymagania i zachowanie partnerów wobec siebie -- paź buław ----------------- 9 denarów ---- mówią o uczuciach, co się dzieje, czy się kochają -- pustelnik ---------------- królowa kielichów -- mówią o okolicznościach zewnętrznych --------------- 8 pucharów -------------------- przyszłości związku --------------- 9 pucharów -------------------- przyszłości związku na pewno? Cytuj
MM19 Napisano 1 Grudnia 2013 Autor Napisano 1 Grudnia 2013 -------on------------------------ona--------- --------------- 8 mieczy ------------------- Ogólna sytuacja w związku -- 6 kielichów --------------- 6 mieczy---- zwiastują nastawienie zewnętrzne partnerów do siebie -- król monet ------------------ 8 buław ----- wymagania i zachowanie partnerów wobec siebie -- paź buław ----------------- 9 denarów ---- mówią o uczuciach, co się dzieje, czy się kochają -- pustelnik ---------------- królowa kielichów -- mówią o okolicznościach zewnętrznych --------------- 8 pucharów -------------------- przyszłości związku --------------- 9 pucharów -------------------- przyszłości związku w ten sposób Cytuj
MM19 Napisano 1 Grudnia 2013 Autor Napisano 1 Grudnia 2013 przepraszam, pomyliłam się, źle popatrzyłam Cytuj
Gość Euterpe Napisano 1 Grudnia 2013 Napisano 1 Grudnia 2013 (edytowane) ok 8 mieczy obecna sytuacja jest taka, że czują się zmuszeni do tego wszystkiego - czynniki zewnętrzne(rodzina, presja społeczna, znajomi) i wewnętrzne(bo nie ma nikogo innego pod ręką, bo tak jest wygodnie). Nie ma szczęścia, miłości, nic przyjemnego. Strach przed wykonaniem jakiegokolwiek kroku, smutek, ból, chęć zakończenia już tego wszystkiego 6 kielichów on czuje pewien sentyment, już tyle czasu w końcu razem, może też ją już traktuje/ował jak członka rodziny, ale przy 8 mieczach powiedziałabym jeszcze, że wspomina kogoś, ktoś jeszcze siedzi w jego sercu 6 mieczy ona chce się odciąć, może ma już dosyć... pragnie wyruszyć na nowy, lepszy brzeg król monet on zachowuje się biernie, nie chce mu się ruszyć, wymaga większej dojrzałości w podejściu do pieniędzy, może lubi oszczędność/zakupy z głową... 8 buław ona działa szybko, możliwe pod wpływem impulsu, już postanowiła i właśnie to robi; oczekuje więcej dynamizmu paź buław nadal jej pożąda, ale to takie typowo chłopięce, o ile jest dobrym gospodarzem, o tyle może być jeszcze dzieckiem w uczuciach... może też nie czuć nic poważnego, pazie to nie dorośli 9 denarów stabilizacja, przywiązanie, spokój, możliwość przewidzenia toku wydarzeń, wygoda.... pustelnik on czuje się samotnie z tym wszystkim królowa kielichów emocje, głównie one i to bardzo silne, wpływ matki/siostry... 8 pucharów + 9 pucharów samotność, emocjonalna izolacja od drugiej osoby, później szczęście, ale tylko w pojedynkę Sprawa ta może się wydawać ważna, jednak w rzeczywistości jest ona bardzo błaha(mało AW). Więcej tutaj pucharów, główną rolę odgrywają u nich uczucia, emocje. Rozsądek, stabilizacja i namiętność są wyrównanie. Samymi jednak odczuciami człowiek się nie naje. Są teraz w związku, ale uważam, że może on się rozlecieć, jak czegoś nie zrobią. Chyba że łączyła ich karma, wypaliła się... Może właśnie spadły im różowe okulary i po ich zdjęciu zobaczyli swoje wzajemne wady, po czym mają kłopot z akceptacją ich. Za mało kart, na których są dwie osoby, chociaż jedna taka powinna się pokazać w przyszłości, np. 2 puchary, XVII Gwiazda(związek + nadzieja), 10 pucharów(rodzina), VII Rydwan(oboje jadą na tym samym wozie, chociaż później też może być różnie), V Kapłan(związek, a może i małżeństwo), VIII Siła(kobieta ujarzmia lwa, jeden drugiego się nie boi, mnie ta karta wypada też na związek, nie wiem jak innym), 4 buławy(wspólne cieszenie się z czegoś, tutaj byłaby bardziej optymistyczna niż 9 pucharów), 10 denarów(rodzina lub każdy trzymałby się swojej). on po prostu źle wybrał; a miał wybór samotność lub ona czy ona lub inna? Jeszcze jedno, też interpretuję w pozycji prostej jak koleżanka wyżej. Rada: jedna jaskółka wiosny nie czyni, więc jedna dobra karta w rozkładzie na kilka/naście nieprzyjemnych nie oznacza nic dobrego i odwrotnie. Edytowane 1 Grudnia 2013 przez Euterpe Cytuj
MM19 Napisano 1 Grudnia 2013 Autor Napisano 1 Grudnia 2013 chyba raczej ona lub inna moim zdaniem 8 buław ona działa szybko, możliwe pod wpływem impulsu, już postanowiła i właśnie to robi; oczekuje więcej dynamizmu - w sensie postanowiła o rozstaniu? dziękuję baaaaardzo! Cytuj
Gość Euterpe Napisano 1 Grudnia 2013 Napisano 1 Grudnia 2013 rozstanie czy walka o niego - to już postanowione. 8 kijów już jest w ruchu, to najbardziej dynamiczna karta. Jak wybierał między nią a inną, to nadal może coś do tamtej czuć. W przeciwnym wypadku jestem za pierwszą opcją, którą napisałam przy sześciu kielichach. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi