SacralNirvana Napisano 6 Grudnia 2013 Napisano 6 Grudnia 2013 Ostatnio mam (znowu) bardzo duzo bardzo wyraznych snow, ktore pamietam z roznymi szczegolami. Ten szczegolnie mnie zaciekawil. Snilo mi sie, ze postanowilam przeprowadzic sie do nowego mieszkania, w innym miescie zupelnie.Ociagalam sie bardzo, ale w koncu pojechalam tam. I tak wchodze do tego mieszkania... Byl taki dlugi korytarz. Na koncu korytarza po lewej stronie byla ogromna sypialnia, wielkie lozko. Jak weszlo sie do tego pokoju to po prawej stronie byly drzwi do lazienki. Weszlam tam i patrze, ze sa wanny jakos takie dziwne. Dwie duze na przeciwko siebie i 4 mniejsze, po dwie po kazdej stronie. Hmm... Wyszlam z lazienki, sypialni, zaczelam zwiedzac dalej. Wychodzac z sypialni i kierujac sie ku wyjsciu, zaraz po tej samej stronie, czyli po prawej od wyjscia/wejscia, byl pokoj dzieciecy. Zajrzalam tam, byly dwa male lozeczka. Na przeciwko byly nastepne dwa dzieciece pokoje. Tuz przy drzwiach byl jeszcze jakis pokoj, sypialnia, duze lozko (po przeciwstawnej stronie niz moje i w przeciwienstwie do mojej ta byla na poczatku korytarza tuz przy drzwiach wejsciowych do mieszkania), na tym lozku lezal jakis mezczyzna. Popatrzylam i stwierdzilam, ze mieszkania jednak nie wezme. Wrocilam na stare smiecie. :so: S - Signifikator Paz Bulaw Nie wiem tu, jak to interpretowac. Paz Bulaw moze mowic o wyrwaniu sie z dotychczasowych struktur, pedu ku nowemu. Inna mozliwosc. Byly 4 wanny dzieciece a w jednym z pokojow byly dwa lozeczka dla malych dzieci. Mam 3 dzieci, wiec wanien powinno byc 3. Wiec albo nowe dziecko jeszcze... albo facet ze snu ma dziecko. Chociaz jako signifikator, powiedzialabym, ze mogloby to byc moje. 1. Czy sen zostal wywolany jakimis wydarzeniami z przeszlosci? XIV Umiarkowanie + 9 Monet ---> XI Pasja, HB V Papiez Nie wiem, tu jakby moglo chodzic o znajomosc badz przyjazn, ktora niesie mi zadowolenie a jednoczesnie mam silna potrzebe bycia samej, odnalazlam sie w swoim singielstwie i trudno mi poza to wyjsc. Tu karty zadowolenia z samej siebie i niechec do nowego powiedzialabym. 2. Czy ten sen odnosi sie do tego, co ma sie wydarzyc? Krol Monet + XX Sad, 7 Bulaw + XIX slonce ---> XXI Swiat, HB X Kolo Fortuny i I Mag Tu wyraznie zaznacza sie pan Monetowy. Mezczyzna wiec. We snie mezczyzna na lozku. Ja bronie sie przed czyms. Hm... We snie widzac go postanowilam wrocic do siebie. Mezczyzna nie byl znany, wiec nie mogl to byc ktos z mojej przeszlosci lub ktos, kogo znam realnie. 3. Jak nalezy rozumiec symbolike snu? 5 Kielichow + XVI Wieza + 2 Kielichow ---> XXI Swiat, HB V Papiez Pomimo rozczarowan i zlego zdania o mezczyznach, powinnam zostawic przeszlosc za soba i pozwolic sobie na otwarcie sie na nowe. Mowi o tym zarowno 2 Kielichow, jak i Swiat w podsumie. Papiez i Wieza mowia o wyjsciu poza swoje bezpieczne ramy, ktore ustalilam sobie, zeby czuci sie bezpiecznie i zeby nikt wiecej mnie nie zranil (5 Kielichow). 4. Jak mozna odniesc ten sen do aktualnej sytuacji pytajacego? Paz Mieczy + Krolowa Monet ---> II Kaplanka Nauczylam sie bronic wlasna przestrzen i swoja autonomie. Ugruntowalam sie solidnie (szczegolnie w ostatnim czasie) i to moze byc problem, ze zaczyna mi byc samej ze soba za dobrze (moze nie do konca, ale moge zapuszczac korzenie w swoim singlostwie). 5. Co chce przekazac pytajacemu jego podswiadomosc? Paz Kielichow + 9 Mieczy, 3 Kielichow ---> XIV Umiarkowanie, HB XII Wisielec i III Cesarzowa Ze nie powinnam sie martwic na zapas, ze co ma byc to bedzie i pojdzie swoim wlasnym torem naturalnie. Ze wszelkie obawy sa na zapas i zupelnie nieuzasadnione. 6. Co chce przekazac pytajacemu jego nadswiadomosc? 8 Mieczy + 5 Mieczy, 8 Kielichow ---> IX Eremita, HB XXI Swiat i III Cesarzowa Ze jestem wewnetrznie jeszcze niegotowa na cos nowego, ze teraz mam czas, aby zajac sie soba, swoim wlasnym swiatem, swoja wlasna przestrzenia, a co ma byc to przyjdzie wtedy samo, jak bedzie na to czas. 7. Przed czym ostrzega sen? 5 Bulaw + 3 Bulaw, 3 Mieczy ---> XI Pasja, HB XI Pasja i II Kaplanka Zeby pod wplywem emocji, tego, ze cos nie idzie od razu do przodu, ze chcialabym juz a nic sie nie dzieje, nie odcinac sie radykalnie od tego, co juz sie dzieje i ewentualnie potrzebuje czasu. 8. Do czego zacheca sen? Krol Kielichow + As Mieczy, 3 Monet + 0 Glupiec, Rycerz Monet ---> XX Sad, HB VIII Sprawiedliwosc Tu powiedzialabym, aby odciac sie od Kielichowego (to moze byc tu maz), bo dopiero wtedy bedzie mozna skierowac sie ku nowymu (3 Monet + 0 Glupiec po Asie Mieczy). Znajomosc z Monetowym... ale dopiero po odcieciu sie ostatecznie od Kielichowego. Rozwod do konca doprowadzic. Bede wdzieczna, jezeli ktos pomoze mi jeszcze w interpretacji. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj
SacralNirvana Napisano 6 Grudnia 2013 Autor Napisano 6 Grudnia 2013 Dziekuje Iwuniu. Moze ktos jeszcze sie zainteresuje... ? Wiem, ze rozklad dlugi i to w kontekscie snu, ale moze ktos sie zainteresuje... lub poczuje te karty... zeby sprobowac sie w interpretacji. Cytuj
slawa Napisano 7 Grudnia 2013 Napisano 7 Grudnia 2013 (edytowane) Ostatnio mam (znowu) bardzo duzo bardzo wyraznych snow, ktore pamietam z roznymi szczegolami. Ten szczegolnie mnie zaciekawil. S - Signifikator Paz Bulaw Biorac pod uwage,ze sen to nasza podswiadomosc,a sygnifikator w jakims sensie przedstawia ciebie-powiedzialabym,ze chcialabys przezyc bardzo namietna milosc,ale taka niezobowiazujaca. 1. Czy sen zostal wywolany jakimis wydarzeniami z przeszlosci? XIV Umiarkowanie + 9 Monet ---> XI Pasja, HB V Papiez Mysle,ze tak.Mimo iz jak piszesz ze pogodzilas sie z mysla o byciu singelka i jest ci z tym wmiare dobrze,podswiadomie myslisz,marzysz o silnym,ustabilizowanym zwiazku opartym na solidnych podstawach finansowych,prestizowych a przede wszystkim harmonijnym wewnetrznie(gleboki,plomienny,zarliwy,serdeczny). 2. Czy ten sen odnosi sie do tego, co ma sie wydarzyc? Krol Monet + XX Sad, 7 Bulaw + XIX slonce ---> XXI Swiat, HB X Kolo Fortuny i I Mag Tak,ten monetowy zaprzata ci glowe nawet we snie.Moze leze zle ale wydaje mi sie ze sen pokazal ci abys odwaznie przezwyciezyla przezycia z przeszlosci wtedy zobaczysz go z tej slonecznej strony,jako maga poruszajacego kolem fortuny i poruszajacego sie w kierunku Swiata aby zlozyc ci go u stop. 3. Jak nalezy rozumiec symbolike snu? 5 Kielichow + XVI Wieza + 2 Kielichow ---> XXI Swiat, HB V Papiez Sama zdajesz sobie sprawe z tego,ze to co padlo,pasc musialo obojetnie jakim bolem za to zaplacilas.Postawienie morow za ktorymi sie schowalas(mysle o twoim serduszku)aby juz nigdy wiecej nie doznac tego uczucia nie ma sensu.Przeciez chcesz sie dalej rozwijac,chcesz dalej szczesliwie isc przez zycie a wiec mniej czy wiecej wszyscy musimy cierpiec.Jezeli nie rozbijesz tej skorupy w ktora sie zapakowalas niestety ale nie dopuscisz do glosu tej ladnej 2-kiKiekichow(a sen pokazuje,e jednak jej potrzebujesz. 4. Jak mozna odniesc ten sen do aktualnej sytuacji pytajacego? Paz Mieczy + Krolowa Monet ---> II Kaplanka Sama nie bardzo wiesz czemu,ale jestes taka troche niespokojna,pochopna w myslach mimo iz stanelas pewnie nogami na ziemi,obawiasz sie czegos(mysle,ze jakies dokumenty urzedowe-myslisz o sprawach rozwodowych).Dlatego wlasnie Kaplanka radzi ci abys zdala sie na intuicje ,ona odpowiada tez za twoje bogate sny,ktore dobrze pamietasz. 5. Co chce przekazac pytajacemu jego podswiadomosc? Paz Kielichow + 9 Mieczy, 3 Kielichow ---> XIV Umiarkowanie, HB XII Wisielec i III Cesarzowa Ze nie powinnam sie martwic na zapas, ze co ma byc to bedzie i pojdzie swoim wlasnym torem naturalnie. Ze wszelkie obawy sa na zapas i zupelnie nieuzasadnione. Tu tez jest duzo uczucia(uwaga na 4 wanne) 6. Co chce przekazac pytajacemu jego nadswiadomosc? 8 Mieczy + 5 Mieczy, 8 Kielichow ---> IX Eremita, HB XXI Swiat i III Cesarzowa Ze jestem wewnetrznie jeszcze niegotowa na cos nowego, ze teraz mam czas, aby zajac sie soba, swoim wlasnym swiatem, swoja wlasna przestrzenia, a co ma byc to przyjdzie wtedy samo, jak bedzie na to czas. Karty chca ci tez pokazac ze poprzez utrate zludzen,zaczna sie zmiany na lepsze dla ciebie. 7. Przed czym ostrzega sen? 5 Bulaw + 3 Bulaw, 3 Mieczy ---> XI Pasja, HB XI Pasja i II Kaplanka Zeby pod wplywem emocji, tego, ze cos nie idzie od razu do przodu, ze chcialabym juz a nic sie nie dzieje, nie odcinac sie radykalnie od tego, co juz sie dzieje i ewentualnie potrzebuje czasu. Karty podpowiadaja abys zaakceptowala istniejacy stan rzeczy(XI...II)w tym jest twoja madrosc i sila. 8. Do czego zacheca sen? Krol Kielichow + As Mieczy, 3 Monet + 0 Glupiec, Rycerz Monet ---> XX Sad, HB VIII Sprawiedliwosc Tu powiedzialabym, aby odciac sie od Kielichowego (to moze byc tu maz), bo dopiero wtedy bedzie mozna skierowac sie ku nowymu (3 Monet + 0 Glupiec po Asie Mieczy). Znajomosc z Monetowym... ale dopiero po odcieciu sie ostatecznie od Kielichowego. Rozwod do konca doprowadzic. Jezeli tego wszystkiego dokonasz to oczekuje cie bezpieczne zycie rodzinne.(XX...VIII) Dzieki za docenienie moich nieudolnych staran!:brum: Bede wdzieczna, jezeli ktos pomoze mi jeszcze w interpretacji. Pozdrawiam serdecznie. Edytowane 8 Grudnia 2013 przez slawa dopisanie tresci 1 Cytuj
SacralNirvana Napisano 8 Grudnia 2013 Autor Napisano 8 Grudnia 2013 Dziekuje pieknie Slawo Bardzo piekna i bardzo trafna interpretacja. Zgadza sie, oj zgadza, to, co piszesz. Tak sobie czytam to i rzeczywiscie ladnie to wywala potem w snach. Jeszcze raz pieknie Ci dziekuje Cytuj
Gość Mana Napisano 8 Grudnia 2013 Napisano 8 Grudnia 2013 To tak jakbyś szukała czegoś nowego, innego dla siebie... ale jeszcze tego nie znalazła. Mężczyzna w sypialni może symbolizować np. sprawy uczuciowe czy ogólnie sprawy damsko - męskie... był na łóżku. S - Signifikator - Paz Bulaw jesteś w fazie poszukiwań, zbierania doznań... próbowania. 1. Czy sen zostal wywolany jakimis wydarzeniami z przeszlosci? XIV Umiarkowanie + 9 Monet ---> XI Pasja, HB V Papiez w pewnym sensie tak... jakby mówił o Twojej samowystarczalności.. oraz pragnieniu równowagi lub że udało Ci się osiągnąć pewną równowagę... i choć może to nie jest pełnia szczęścia to jest dobrze i na byle co się nie zdecydujesz ryzykując to co już masz. Czy odnosi się do tego co ma się wydarzyć? tu uwidacznia się pewne czekanie na właściwy moment, lawirowanie, staranie się by zachować równowagę ale również by być szczęśliwą Widać tu tęsknotę za czymś ale i w pewnym sensie za kimś... ale także może mówić o zmianach, które już były, są bądź jeszcze się ukarzą. Ostrzega by się nie zamykać, odcinać... i tylko obserwować i wyglądać. Zachęca by zostawić pewne sprawy za sobą... było, stało się... ale teraz jest inaczej. Pracuj nad sobą nadal... pozwól sobie jednak czasami na coś spontanicznego <jak ten głupiec, który wyrusza w drogę choć może być niebezpiecznie, podąża za impulsem> Pozdrawiam Cytuj
SacralNirvana Napisano 8 Grudnia 2013 Autor Napisano 8 Grudnia 2013 Dziekuje Airi... Piekna i trafna interpretacja. Duzo w tym racji, co piszesz. Sny ladnie nam pokazuja rozne rzeczy, ktorych czasem sobie nie do konca uswiadamiamy. Pieknie Ci dziekuje Cytuj
Iwka78 Napisano 9 Grudnia 2013 Napisano 9 Grudnia 2013 (edytowane) Piękny sen o oczyszczeniu samej siebie. O dużej potrzebie relaksu, miłości, namiętności, ale przede wszystkim oczyszczenia. Prosty korytarz niejako wymusza na Tobie pójście tą jedną drogą, prawdopodobnie nie miałaś wyjścia i musiałaś przez pewien czas iść określoną drogą, zająć się określonymi problemami w życiu. Teraz stanęłaś przed wyborem, które drzwi otworzyć. Otworzyłaś te po lewej - lewa strona to strona kobiecości, namiętności, związana z intuicją, energią księżycową. W dodatku okazuje się, że to jest łazienka - miejsce, w którym się "myjemy", oczyszczamy, po oczyszczeniu weszłaś do sypialni - miejsca relaksu, odprężenia. I dużooo łóżek - do wyboru do koloru:-) i na jednym z nich facet... Mieszkania nie wzięłaś - prawdopodobnie będziesz podejmować jakąś decyzję związaną z mężczyzną. Na karty spojrzę, ale jeszcze później, bo niestety jestem na amen zarobiona... czy mogłabym prosić o zerknięcie na mój rozkład? http://www.ezoforum.pl/interpetacje-rozkladow/75075-grudzien-2014-bardzo-wazny-miesiac-zerknie-ktos.html Edytowane 9 Grudnia 2013 przez Iwka78 1 Cytuj
SacralNirvana Napisano 5 Lutego 2014 Autor Napisano 5 Lutego 2014 Wiec.. odnosnie tego snu... opowiem taka ciekawostke. Poznalam pana, ktory mieszka w innym kraju, ma dom. Pan bardzo mocno uderza do mnie, chce, zeby do niego przyjechala, jest w trakcie rozwodu, zona wyjezdza w kwietniu do PL i ma 2 malych dzieci (2 lozeczka we snie? dla malych dzieci?). Zdarzaly mi sie sny, gdzie widzialam doslownie ludzi i miejsca, ktore potem przychodzily w moje zycie. Tu ten sen tak wlasnie wyglada. Tu nie ma symboli. Tu jest ta znajomosc. Pan chce, zebym przyjechala juz w kwietniu i pyta sie, kim bedziemy dla siebie za rok itd. To tak w ramach weryfikacji, chociaz rzadko weryfikuje sny. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi