MM19 Napisano 8 Grudnia 2013 Napisano 8 Grudnia 2013 Witam, proszę o pomoc, uczę się dopiero kart i ważne jest dla mnie konsultowanie rozkładów. 1. Karta wspólna- Królowa Mieczy- może symbolizować tutaj jakąś walkę między kobietą a mężczyzną, może również walkę z uczuciami, walka serca z rozumem może 2. Co ma w myślach on- Głupiec- jego myśli się chaotyczne, jest niezdecydowany, nie wiem co robić, ale w połączeniu z kartą 10 Kielichów może oznaczać coś pozytywnego, może być kartą przeznaczenia 3. Co on ma w sercu- 10 Kielichów- tu pojawiają się uczucia z jego strony, dość silne, pytająca nie jest mu na pewno obojętna 4. Co on pokazuje na zewnątrz- 2 miecze- pokazuje stoicki spokój, jakby nic go nie ruszało, nie okazuje uczuć, jest bierny, oschły, bije się z myślami w głębi, ale nie pokazuje tego Dociągnęłam na koniec kartę, by sprawdzić jaki finał będzie miała sytuacja, czy on zrobi jakiś ruch, czy może być z tego związek i kiedy to może się wydarzyć. Tu pojawił się Walet Kielichów- może nadejść oczyszczenie atmosfery po np. kłótni, może tu być związek, ale będzie rozwijał się powoli i raczej w pierwszej fazie będzie przyjaźń i powolne dojrzewanie uczuć. Walet Kielichów symbolizuje czas teraźniejszy, moim zdaniem sytuacja nabierze tempa bardzo szybko. Cytuj
Paha Nainen Napisano 8 Grudnia 2013 Napisano 8 Grudnia 2013 moja interpretacja ale też się uczę (poćwiczę sobie ) 1. tu raczej królowa nie pokazuje miłości, a wręcz rozstanie, oddalenie. zal, smutek. tak jakbyście się od siebie oddalali. jakbyście zdawali sobie sprawę jaką cenę przyjdzie wam zapłacić za tą relację. nic dobrego w każdym razie. 2. głupiec... on się chce bawić, jest niedojrzały. nie związki mu teraz w głowie a zabawa i korzystanie z życia. jest na początku swojej drogi. 3. 10 kielichów w pozycji prostej pokazuje miłość, ale tutaj osobiście interpretowałabym to jako zaspokojenie swoich potrzeb. on tak jakby dostał już taką dwakę "miłości" że czuje się spełniony. dla niego teraz jest to czas odpływania, relaksu. To nie jest karta działania moim zdaniem 4. 2 mieczy nie jest tu dobrą kartą. pokazuje blokadę, wie że musi podjąć jakąś decyzję, ale będzie się starał wybrać dla siebie mniejsze zło. chłodna kalkulacja. zdystansowanie pozwalające na realną ocenę zagrożenia i szans na wyjście z opresji nie robiąc nikomu krzywdy. końcowy rezultat. Z tego miłości nie będzie. Tu raczej obstawiałabym na flirt i przyjaźń. Nic poważnego. On nie jest przygotowany emocjonalnie do wchodzenia w poważne związku. Dostał od ciebie to co chciał, i zastanawia się jak tu się wywinąć z problemu. *** pytaj inne tarocistki o interpretację. moją gdybyś mogła się nie sugeruj osobiście. sama czekam na poprawną interpretacje, by sprawdzić swoją. Cytuj
MM19 Napisano 8 Grudnia 2013 Autor Napisano 8 Grudnia 2013 zapomniałam zaznaczyć, że nie jesteśmy w związku ani się nie spotykamy Cytuj
bridaa Napisano 8 Grudnia 2013 Napisano 8 Grudnia 2013 Pan albo bardzo młody jeszcze i związany/ zalezny od rodziny/domu/matki , albo jesli to ktos starszy to może mieć swoją rodzinę/dzieci on nie planuje nic poważnego, nie jest ukierunkowany na związek, przy tym giermku na przyszłość powiedziałabym że mogą pojawiać się miłe gesty z pana strony, ale nie ma tu stabilnego układu na pocieszenie ;-) partnerskie rozkłady realizują się z reguły szybko, często pokazują energię na teraz, więc karty mogą pokazać sytuację na dziś - do miesiąca np. Cytuj
Gość SooYoung Napisano 8 Grudnia 2013 Napisano 8 Grudnia 2013 (edytowane) zapomniałam zaznaczyć, że nie jesteśmy w związku ani się nie spotykamy I to pokazały Karty - Królowa mieczy to samotna kobieta - to Ty czekająca na kontakt ze strony Pana 2 mieczy to właśnie brak kontaktu - postać na karcie 2 mieczy ma zasłonięte oczy i skrzyżowane na piersi 2 miecze - czyli pan Cie nie widzi i nic nie czuje bo serce ma zasłonięte mieczami.,to odcęcie się od uczuć. On ma swoją rodzinę albo grono bliskich mu osób z którymi jest związany emocjonalnie - 10 pucharów a karta Głupca mówi że on Cię nie zna - Głupiec w tarocie jest oznaczony numerem 0 - dla pana jesteś niewiadomą. Dopóki nie nawiążesz z nim kontaktu nic z Tego nie będzie, dlatego postaraj się zaistnieć w jego przestrzeni, w jego środowisku. A walet kielichów to miły gest, ale nie czekaj na Pana, bo on Cie nie widzi, tak więc sama musisz zadziałać . Edytowane 8 Grudnia 2013 przez SooYoung Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi