Skocz do zawartości

jak zakończy sie dla mnie sprawa, która wyszła na jaw...?

beatrycze18

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pewna sprawa związana z pieniędzmi wyszła na jaw jak ona dla mnie się zakończy?

10 denarów, 7 denarów, kapłan.

sprawa oddali się w czasie, wyciągnę z tego życiowe, moralne wnioski

Dobrałam kartę

Jaki będzie dla mnie ostateczny wynik załatwienia tej sprawy?

głupiec, wypadła karta swiat.

Podejme decyzje o wyjeździe, nowej drodze, rozpoczęciu wszystkiego od nowa...

Napisano

Ewidentnie należy oszacować teraz zyski i straty, to czas refleksji, trzeba tą sytuację naprawić. 7 Monet, coś już zostało "wprawione w ruch-zasiane", więc moim zdaniem sprawa nie oddali się w czasie, i chyba korzystniej było by stawić temu czoła by wyciągnąć wnioski. Trzeba okazać skruchę i z pokorą ponieść konsekwencje, przyjąć "naukę" z tego co się stało.

A co do tych kart dobranych, myślę, że same mówią za siebie, aby dojść do celu trzeba będzie zacząć wszystko od początku czyli ciężka praca, długa droga aby odzyskać zaufanie, reputację, wiarę. Ale aby uświadomić, że gra jest warta "świeczki" masz kartę Świat. Długa droga przed Tobą ale warta zachodu. Wyjazdu tu nie widzę.

Napisano
Ewidentnie należy oszacować teraz zyski i straty, to czas refleksji, trzeba tą sytuację naprawić. 7 Monet, coś już zostało "wprawione w ruch-zasiane", więc moim zdaniem sprawa nie oddali się w czasie, i chyba korzystniej było by stawić temu czoła by wyciągnąć wnioski. Trzeba okazać skruchę i z pokorą ponieść konsekwencje, przyjąć "naukę" z tego co się stało.

A co do tych kart dobranych, myślę, że same mówią za siebie, aby dojść do celu trzeba będzie zacząć wszystko od początku czyli ciężka praca, długa droga aby odzyskać zaufanie, reputację, wiarę. Ale aby uświadomić, że gra jest warta "świeczki" masz kartę Świat. Długa droga przed Tobą ale warta zachodu. Wyjazdu tu nie widzę.

Tak, tylko to nie ja powinnam okazać skruchę, tylko osoba, która zawiniła i przyczyniła się do tego....Ja tu jestem akurat tą stroną pokrzywdzoną, która się dowiedziała o pewnym fakcie

Napisano

Pisałam o naprawie sytuacji w sensie " posprzątania tego co się wylało" , zmierzeniu się z tą sytuacją ponieważ obecny stan nie jest stanem pożądanym i akceptowanym przez Cb. Ale tak to już jest na tym świecie, że samo nic się nie zrobi, więc potrzebne jest działanie, ruch z Twojej strony. Kasę powinnaś odzyskać jak mądrze to rozegrasz.

Każdy człowiek powinien mieć w sobie odrobinę pokory, powinien potrafić wyciągać wnioski z doświadczeń, błędów. Dla jednych stratą jest utracenie pieniędzy a dla innych utracenie zaufania, wiary w ludzi... i to jest ta nauka o której pisałam. Czasem trudniej jest odzyskać to co nie materialne. Czasem sami nie "świadomie" dajemy komuś impuls do działania, okazję... a ludzie jak ludzie, jedni są uczciwi a inni nie. I to są sytuacje, kiedy nie koniecznie winny jest winny w 100 %.

Ja to tak rozumiem, ale jestem tylko człowiekiem , a nie ma ludzi nieomylnych ;) Pozdrawiam ;)