Gość Marco_a Napisano 11 Grudnia 2013 Napisano 11 Grudnia 2013 Witam Zrobiłem najzwyklejszy rozkład na to, czy uda się osobie pytającej sprzedać mieszkanie w przyszłym roku: 2 denarów - Król Mieczy - Kapłan i dobrałem Sprawiedliwość Powiem wam, że mam pustkę w głowie, może taki dzień. Dla mnie to ona sprzeda, ale te karty mówią, że to nie będzie od razu, ale nie rozumiem znaczenia Kapłana i Sprawiedliwości. Proszę o pomoc. Cytuj
Mesi Napisano 11 Grudnia 2013 Napisano 11 Grudnia 2013 A osoba pytająca chce sprzedać? tzn jest tego pewna? Pytam w sensie znaczenia 2 denarów - bo albo nie jest do końca przekonana co do sprzedaży albo karta ta oznacza po prostu wahania wynikające z pytania: 'czy się uda'. Król Mieczy podpowiada mi, że osoba ta kalkuluje, ocenia, wycenia i racjonalnie podchodzi do tematu, co oczywiście jest in plus w tej sytuacji. Kapłana i Sprawiedliwość pomogę zinterpretować, gdy odpowiesz mi na pytanie, czy kartę dobierałeś do Kapłana czy do całości rozkładu. A! I zaznaczam, że podchodzę do tych kart całościowo, jeśli to błąd - napisz. Cytuj
Gość Marco_a Napisano 11 Grudnia 2013 Napisano 11 Grudnia 2013 Według mnie troszke błąd. Dla mnie 2 denarów mówi o tym, że ta osoba chce złapac równowagę finansową i dlatego chce sprzedać. To, że podchodzi logicznie to widzę i wiem, że to dobre. Sprawiedliwośc dobrałem do Kapłana. Cytuj
Mesi Napisano 11 Grudnia 2013 Napisano 11 Grudnia 2013 STOP! My tutaj nie oceniamy interpretacji, tylko sobie pomagamy. Dla każdej osoby zajmującej się tarotem 2 denarów będzie miała inne znaczenie, ze względu na doświadczenia związane z kartami (nie piszę tu o osobach, które uczą się znaczenia kart na pamięć i ślepo ich trzymają). Błąd o którym wspominam w moim poście dotyczy rozkładu - te karty można interpretować całościowo, można chronologicznie (było -jest-będzie), można na zasadzie: szanse-zagrożenia-wynik i na wiele innych możliwości również. Ty wiesz coś, czego ja nie wiem - bo zapewne znasz osobę i sytuację. Ty wiesz, że podchodzi logicznie, bo zapewne znasz osobę, ja wiem, bo widzę to w kartach, które wymieniłeś. Jeśli Sprawiedliwość została dociągnięta do Kapłana, oznacza to, moim zdaniem, że osoba dobrze szacuje wartość mieszkania. Karty nie odpowiadają na pytanie, czy się uda. Trzeba zadać inne pytania pomocnicze. Pozdrawiam. Cytuj
niiwa Napisano 14 Grudnia 2013 Napisano 14 Grudnia 2013 Ta osoba będzie się wahała czy sprzedać - Ona nie jest zdecydowana czy tego chce!!!/2 den. W Królu Mieczy są mocne argumenty aby tego nie robić. Kapłan potwierdza aby trzymać się tego co jest i nie wprowadzać zmian - a więc nie sprzedawać. Czy ta osoba jest z kimś w separacji? ewent.po rozwodzie? - Ta Pani jest nadal pod wpływem jakiegoś Pana lub też Ktoś autorytatywny "odradzi" jej sprzedaż. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi