Skocz do zawartości

samochód

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Często mam sen ,że jade samochodem,ulica lub droga sie kończy,muszę zawrócić,jadę dalej.Co to może znaczyć?

pozdrawiam

Gość Jacek Bartnicki
Napisano

Witaj !

Wszechwiedzący Jacek (dla którego wszystkie tajemnice są już znane, który zna przeszłość i przyszłość każdego człowieka) odpowie Ci ;D

Samochód to jeden z moich ulubionych symboli (i tu ciekawostka ale za chwilę). Każdy pojazd służący do podróży, przemieszczania się we śnie to ten sam archetyp i ma podobne znaczenie. Życie jako podróż i w zależności czym jechałeś i jak to może:

autobus (na przykład to podróż wygodna, lecz niezbyt indywidualna, bo nie wybierasz kiedy, ani którędy masz jechać, tylko dopasowujesz się do rozkładu jazdy).

auto na przykład oznacza większą kontrolę (jeśli Ty kierujesz) i ważne też jak jechałeś (po jakiej drodze, dokąd itd).

pociąg (jeden z moich ulubionych) to podróż, rozwój bardzo szybki (jeśli pociąg był ekspresowy) i lepszy niż auto i autobus (chociaż zależy od innych symboli).

nogi - to także środek lokomocji, (powolny ale "postępowy") zależy po czym szedłeś i dokąd

rower to także środek lokomocji, po za tym riksze (nigdy do tej pory nie śniłem), statek (też nie śniłem) samolot itd itp.

Ważne po czym się jedzie, piszesz, że droga się skończyła i zawróciłeś, co może oznaczać ten symbol? Wg mnie zmienisz coś w sobie bo to co teraz robisz i kierunek w którym idziesz nie ma dalszej drogi (jak we śnie).

Ciekawostka - ja nie ograniczam się do jednego symbolu we śnie, czasem jadę autem, chodzę, jadę rowerem itd. Praktycznie każdy środek transportu już śniłem (w bardzo różnych konfiguracjach) i dla mnie życie to faktycznie taka podróż (co ma przekład w moich snach).

pozdrawiam serdecznie !