JagodowaTruskawka Napisano 24 Grudnia 2013 Napisano 24 Grudnia 2013 Czemu czuje niepokoj: Wieza - Boje sie, ze moj zwiazek sie posypie, moze jestem przewrazliwiona, ale naprawde mnie to meczy. Niby nie powinam miec powodow, ale sa takie drobne szczegoliki ktore nie daja mi spokoju.. I sumie kazda inna kobiete by irytowaly Co jest przyczyna niepokoju: 2 bulaw - chyba moja drobiazgowosc, badz tez zbyt wnikliwe szukanie problemu? Tzn patrzenie i szukanie dziury Czym moge sie autentycznie niepokoic: As bulaw - Jego nowej znajomosci? Poznal w pracy jakas kolezanke i czasem mowi jak ja lubi itp Czego nie dostrzegam: 9 bulaw - czyzby moj partnr byl przygnebiony? Wyglada jakby mu bylo ciezko, cos go trapi Rada od kart: Rycerz denarow - uspokoic mysli, opanowac sie, Cytuj
Gość Euterpe Napisano 24 Grudnia 2013 Napisano 24 Grudnia 2013 Rada od kart - rycerz denarów - uspokój się, działaj powoli z głową, wszystko sobie wcześniej przemyśl lub jak masz prawdziwego przyjaciela, kogoś cennego przy sobie, porozmawiaj z tą osobą 9 buław - to taka karta izolacji, braku działania, odejścia, oglądania czegoś z boku, brak uczestnictwa w aktualnych wydarzeniach as buław - sama karta mało mówi, ale na pewno coś już zostało "zapalone" i teraz czeka, aż się będzie mogło rozprzestrzenić, ale tutaj to może być wszystko: nowa osoba w jego życiu, nowa osoba w Twoim życiu, wpływy od kogoś (nie)znajomego, Twój niepokój w tej chwili, jakaś decyzja 2 buławy - to plany na przyszłość najbliższą lub dalszą, brak działania, samo obserwowanie wieża - brak Ci poczucia stabilnego podłoża w tym związku(może właśnie przez te szczególiki), czujesz się w rozsypce, jesteś niepewna ciągu dalszego, boisz się W tym rozkładzie widać dużo emocji - buławy(aż trzy tutaj) i wieża na takiej pozycji Denar jest powolny(nawet bierny), stabilny, pewny, jest przeciwieństwem buław. Cytuj
niiwa Napisano 28 Grudnia 2013 Napisano 28 Grudnia 2013 Domyślnie Rozklad samopoznawczy, czemu czuje niepokoj Czemu czuje niepokoj: Wieza - Obawiasz się, że Twój budowany wcześniej świat runie. - Pytanie - o jaką dziedzinę życia chodzi? Co jest przyczyna niepokoju: 2 bulaw - Masz alternatywę, wybór - trwać w tym co masz lub spróbować z kimś? Czym moge sie autentycznie niepokoic: As bulaw - Czego TY chcesz, pragniesz, zamierzasz?? - Nad tym się raczej zastanów, czy Twoje pragnienia idą w dobrym kierunku?? Czego nie dostrzegam: 9 bulaw - boisz się i nie jesteś pewna swojej pozycji, postawy - a sytuacja wymaga abyś wyraziła czego pragniesz, czego tak naprawdę chcesz. Rada od kart: Rycerz denarow - spójrz perspektywicznie i bez Emocji - zachowaj rozsądek - tutaj liczy się stabilizacja finansowa, praca, przyjaźń i perspektywy na przyszłość. Cytuj
Gość Daffne Napisano 28 Grudnia 2013 Napisano 28 Grudnia 2013 Czemu czuje niepokoj: Wieza -być może z powodu jakichś wcześniejszych wydarzeń nosisz w sobie niepokój. Obawiasz się podświadomie jakiejś katastrofy i rozłamu życiowego. Najprędzej przeszłość i trudne doświadczenia mają na to wpływ. Taki niepokój może wracać za kazdym razem gdy jest dobrze bo będziesz obawiać sie czy aby nie jest za długo za dobrze. Co jest przyczyna niepokoju: 2 bulaw - analizowanie wszystkiego i obawa kogoś wtrącającego się w Twoje życie bez Twojej wiedzy. Byc może w przeszłości sama nabroiłaś trochę i teraz to wraca do Ciebie w formie takiej jaką ktoś czuł. Czym moge sie autentycznie niepokoic: As bulaw energia żywotna, zalezy o co chodzi,ktoś może ingerować aczkolwiek cieżko powiedzieć po tej jednej karcie. Czego nie dostrzegam: 9 bulaw - faktu, że partner czasem może czuć się samony i może mieć chęć wyrwać się z tego w czymjest aktualnie. Jednak pamiętaj, że chęć w myslach nie jest działaniem, aczkolwiek tuta może się w czyn przerodzić bo buławy są aktywne...może aktualnie być jakby na starcie przed ruszeniem gdzieś w dal samotnie aczkolwiek karty o tym nie móiwą i potraktuj to jak nadinterpretacje,ktora może się nie sprawdzić. Rada od kart: Rycerz denarow rada skup sie troszkę na sobie, pielęgnuj jednocześnie relacje z bliskmi Tobie. Wycisz wnętrze bo negatywnymi myslami ściągniesz na siebie to czego sie obawiasz. Cytuj
roszpunka79 Napisano 29 Grudnia 2013 Napisano 29 Grudnia 2013 Czemu czuję niepokój: Wieża – trzymasz się kurczowo pewnych aspektów wewnętrznych (przekonań, myśli, uczuć) i zewnętrznych (zachowania, świat, który sobie zbudowałaś), które pozornie dają Ci poczucie bezpieczeństwa, a które jednocześnie nie są zgodne lub przestały być zgodne z Twoją naturą. Myślę, że jesteś w okresie przemiany wewnętrznej- zaczynasz dostrzegać ten dysonans. I to wywołuje Twój niepokój. Być może dlatego, że boisz się zmian, i w sobie i w sytuacji zewnętrznej. Być może jest też w Tobie lęk, że gdy skonfrontujesz się z pewnymi swoimi złudzeniami, z tym co naprawdę w Tobie jest, Twój świat rozsypie się jak domek z kart. Co jest przyczyną niepokoju: 2 buław – lęk przed utratą poczucia kontroli, panowania nad otaczającą Cię rzeczywistością, brak poczucia równowagi, stabilności, harmonii, poczucie dyskomfortu w rzeczywistości, w której aktualnie funkcjonujesz, odcięcie od zasobów siły wewnętrznej dającej pewność siebie, opanowanie, poczucie równowagi wewnętrznej. Czym mogę się autentycznie niepokoić: As buław – że marnujesz swoją energię życiową, że się w pełni nie realizujesz? Tutaj nie wiem, kiepsko to czuję. Czego nie dostrzegam: 9 buław – tego, że posiadasz olbrzymie zasoby wewnętrznej siły oraz tego, że szukasz źródła swojego niepokoju nie tam gdzie ono faktycznie jest. Rada od kart: Rycerz denarów – skorzystaj z pomocy i wsparcia innych, może osoby, która profesjonalnie zajmuje się leczeniem niepokojów duszy;) lub kogoś po prostu życzliwego Tobie. Cytuj
JagodowaTruskawka Napisano 1 Stycznia 2014 Autor Napisano 1 Stycznia 2014 Moj niepokoj bral sie z tego ze wyczuwalam co sie swieci. Moj partner mnie zradzal, wlasnie sie o tym dowiedzialam Cytuj
Gość Daffne Napisano 1 Stycznia 2014 Napisano 1 Stycznia 2014 Moj niepokoj bral sie z tego ze wyczuwalam co sie swieci. Moj partner mnie zradzal, wlasnie sie o tym dowiedzialam Bradzo mi przykro wiem jak to jest... nie bierz tego do siebie bo to w nim problem. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi