Gość Eruvande Napisano 29 Grudnia 2013 Napisano 29 Grudnia 2013 (edytowane) Bardzo bym prosiła o pomoc w interpretacji, dopiero zaczynam pracę z tarotem Czy moja siostra powinna zerwać z obecnym chłopakiem? 5 kielichów: myślę że ta karta mówi o słabej komunikacji w związku, tzn ten chłopak się od niej coraz bardziej odsuwa,widać brak uczuć Królowa kielichów: ta karta często mi na siostrę wypada, ona go bardzo kocha i nie chce z nim zrywać 5 buław: brak równowagi w związku, szukanie pretekstów do kłótni Ja myślę że powinna zerwać, choć to nie będzie dla niej łatwe, pierwsza karta może też mówić że tego związku już praktycznie nie ma Zapoznaj się z regulaminem działu. Wątek zamykam - Cornelia. Edytowane 30 Grudnia 2013 przez Czarownica
Gość Daffne Napisano 29 Grudnia 2013 Napisano 29 Grudnia 2013 mają do siebie wiele żalu i pretensji, nie rozwiązane sprawy i problemy zamiast rozmową wyjaśniać nawarstwiają się sprawiając, że stają się sobie obcy mimo bycia razem. A takie oddalenie emocjonalne powoduje, że grozi rozstania albo znalezienie sobie kogoś innego. Siostra kocha partnera i będzie walczyła o relację nawet jeśli będzie wiedziała,że jest źle bo chyba nie potrafi inaczej postąpić. Będzie tkwiła w niepewności i starała sie zrobić co jest mozliwe by poprawić sytuację, ale widze, że starania będą głównie po jej stronie...a gdzie w tym wszyskim wysiłki partnera?
emilr Napisano 29 Grudnia 2013 Napisano 29 Grudnia 2013 Ja myśle, że tutaj wyszły po prostu emocje, myśli siostry. Jest przygnębiona, ma poczucie niespełnienia, ale sa tez uczucia. Bije sie z myślami. Ja postawiłabym chociaż rozkład partnerski na ich związek. Czy ona chce w ogóle zerwać? Tu wyszły jej emocje wg mnie. Albo doprecyzowałabym pytanie, co jej przyniesie rozstanie z chłopakiem.
Gość Eruvande Napisano 29 Grudnia 2013 Napisano 29 Grudnia 2013 dzięki za szybkie odpowiedzi Myślę że trafiłyście w dziesiątkę, ich związek dokładnie tak wygląda emilr jest tak jak napisałaś ona"bije się z myślami". niby chciałaby z nim zerwać, uwolnić się od niego ale z drugiej strony go kocha Zrobie tak jak radzisz i postawie rozkład partnerski
panna.marta Napisano 29 Grudnia 2013 Napisano 29 Grudnia 2013 5 kielichów, Królowa kielichów,5 buław -> wieża XVII wydaje mi sie, że ona ma o coś żal lub pretensję do niego ewntualnie on do niej. Ona jest oddana, kochająca,ale niestety ciągle z czymś walczy co jej nie odpowiada. Myślę,że jeśli chodzi o te karty,to jest kiepsko a czy powinna zerwać. Ja bym sie nie sugerowała kartam a głosem serca.
gucio19 Napisano 29 Grudnia 2013 Napisano 29 Grudnia 2013 Na podstawie tych kart mysle, ze raczej dalszy związek nie ma sensu. Zrob ten partnerski to będzie wiadomo trochę więcej
Gość Eruvande Napisano 29 Grudnia 2013 Napisano 29 Grudnia 2013 1.Jak ona widzi siebie w tym związku- 3 monety-czuje, że dużo pracy włożyła w ten związek, czasami musi się podporządkować swojemu partnerowi (sama zauważyłam, że to on wyznacza terminy spotkań, on pracuje, a siostra się jeszcze uczy) 2. Jak partner widzi siebie- Umiarkowanie- chciałby się do niej "zbliżyć", ale są jakieś przeszkody, muszą się jeszcze dotrzeć (karta nie jest dla mnie szczęśliwa, raczej tak w bardziej negatywnym zabarwieniu mi wypada, chociaż nie zawsze) 3. Co ich połączyło-Król mieczy- nie wiem jak to zinterpretować 4. Co go trzyma obecnie w związku- 6 kielichów- traktuje ten związek trochę idealistycznie, chciałby wrócić do tego co było wcześniej 5. Przyszłość związku- 8 mieczy- problemy z komunikacją, oddalenie a może zerwanie?
Sanya Napisano 29 Grudnia 2013 Napisano 29 Grudnia 2013 1. Jak ona widzi siebie: 3 monety - ona czuje, że na chwilę obecną na niej spoczywa odpowiedzialność za pracę nad relacją 2. Jak partner widzi siebie: Umiarkowanie - jest nieco wycofany, czeka na dalszy rozwój wydarzeń i tutaj dystans wysuwa się na pierwszy plan 3. Co ich połączyło: Król mieczy - czyżby ona była po już rozstaniu z kimś innym i pojawił się obecny partner? Król mieczy wychodzi mi na byłego partnera; może to być też szkoła, uczelnia, tudzież po prostu jakiś mężczyzna o cechach króla mieczy. 4. Co go trzyma obecnie w związku: 6 pucharów - wspomnienia.. on sądzi, że już za dużo przeszli razem by z tego zrezygnować 5. Przyszłość związku: 8 mieczy - szkoda, że nie dociągnęłaś więcej.. utkwią obydwoje w martwym punkcie; nadal będą mieli problemy z komunikacją, a te problemy, które już się zdążyły nawarstwić nie pozostaną wyjaśnione.. dlatego, pomijając karty, niech siądą i pogadają, to chyba będzie najlepszym wyjściem
Gość Euterpe Napisano 30 Grudnia 2013 Napisano 30 Grudnia 2013 1.Jak ona widzi siebie w tym związku- 3 monety stara się, lubi rozwiązywać problemy po przez rozmowy, otwarta, uczy się przez to, zdobywa dzięki temu wiedzę 2. Jak partner widzi siebie: Umiarkowanie on chyba siebie nie widzi albo jest taki sobie, nic nie wnosi, nic nie bierze 3. Co ich połączyło: Król mieczy rozmawiają dużo przez Internet, telefon, połączył ich podobny poziom intelektualny, spojrzenie na jakieś sprawy, milczenie(też się czasem zdarza), osoba o cechach charakteru króla mieczy 4. Co go trzyma obecnie w związku: 6 pucharów czuje do niej sentyment, dobrze mu tak jak jest, nie chciałby tego zmieniać, staż, to, że kogoś ma i nie jest sam 5. Przyszłość związku: 8 mieczy nadal będą w nim tkwić i nie zauważać pewnych rzeczy. Nawet jak będą chcieli zerwać to może być z tym problem, bo nie dostrzegą całokształtu sytuacji i nie będą wiedzieli jak z tego wybrnąć. Mogą też się pojawić negatywne uczucia jak uwiązanie(nie ma wyjścia z tej sprawy), strach(np. przed odejściem partnera). Przymkną oczy, sytuacja może się wydawać bez wyjścia.
Czarownica Napisano 30 Grudnia 2013 Napisano 30 Grudnia 2013 (edytowane) regulamin!!! Kolejne posty odpowiadające na wątek niezgodny z regulaminem dostaną ostrzeżenia. Nie przenoszę na wzajemną, bo autorka nie jest do tego upoważniona. Edytowane 30 Grudnia 2013 przez Czarownica
Rekomendowane odpowiedzi