Skocz do zawartości

Siostra

Gość Eruvande

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Eruvande
Napisano (edytowane)

Bardzo bym prosiła o pomoc w interpretacji, dopiero zaczynam pracę z tarotem :)

Czy moja siostra powinna zerwać z obecnym chłopakiem?

5 kielichów: myślę że ta karta mówi o słabej komunikacji w związku, tzn ten chłopak się od niej coraz bardziej odsuwa,widać brak uczuć

Królowa kielichów: ta karta często mi na siostrę wypada, ona go bardzo kocha i nie chce z nim zrywać

5 buław: brak równowagi w związku, szukanie pretekstów do kłótni

Ja myślę że powinna zerwać, choć to nie będzie dla niej łatwe, pierwsza karta może też mówić że tego związku już praktycznie nie ma

Zapoznaj się z regulaminem działu. Wątek zamykam - Cornelia.

Edytowane przez Czarownica
Gość Daffne
Napisano

mają do siebie wiele żalu i pretensji, nie rozwiązane sprawy i problemy zamiast rozmową wyjaśniać nawarstwiają się sprawiając, że stają się sobie obcy mimo bycia razem. A takie oddalenie emocjonalne powoduje, że grozi rozstania albo znalezienie sobie kogoś innego. Siostra kocha partnera i będzie walczyła o relację nawet jeśli będzie wiedziała,że jest źle bo chyba nie potrafi inaczej postąpić. Będzie tkwiła w niepewności i starała sie zrobić co jest mozliwe by poprawić sytuację, ale widze, że starania będą głównie po jej stronie...a gdzie w tym wszyskim wysiłki partnera?

Napisano

Ja myśle, że tutaj wyszły po prostu emocje, myśli siostry. Jest przygnębiona, ma poczucie niespełnienia, ale sa tez uczucia. Bije sie z myślami.

Ja postawiłabym chociaż rozkład partnerski na ich związek. Czy ona chce w ogóle zerwać? Tu wyszły jej emocje wg mnie. Albo doprecyzowałabym pytanie, co jej przyniesie rozstanie z chłopakiem.

Gość Eruvande
Napisano

dzięki za szybkie odpowiedzi :)

Myślę że trafiłyście w dziesiątkę, ich związek dokładnie tak wygląda

emilr jest tak jak napisałaś ona"bije się z myślami". niby chciałaby z nim zerwać, uwolnić się od niego ale z drugiej strony go kocha

Zrobie tak jak radzisz i postawie rozkład partnerski

Napisano

5 kielichów, Królowa kielichów,5 buław -> wieża XVII

wydaje mi sie, że ona ma o coś żal lub pretensję do niego ewntualnie on do niej. Ona jest oddana, kochająca,ale niestety ciągle z czymś walczy co jej nie odpowiada. Myślę,że jeśli chodzi o te karty,to jest kiepsko a czy powinna zerwać. Ja bym sie nie sugerowała kartam a głosem serca.

Napisano

Na podstawie tych kart mysle, ze raczej dalszy związek nie ma sensu. Zrob ten partnerski to będzie wiadomo trochę więcej :)

Gość Eruvande
Napisano

5

1.Jak ona widzi siebie w tym związku- 3 monety-czuje, że dużo pracy włożyła w ten związek, czasami musi się podporządkować swojemu partnerowi (sama zauważyłam, że to on wyznacza terminy spotkań, on pracuje, a siostra się jeszcze uczy)

2. Jak partner widzi siebie- Umiarkowanie- chciałby się do niej "zbliżyć", ale są jakieś przeszkody, muszą się jeszcze dotrzeć (karta nie jest dla mnie szczęśliwa, raczej tak w bardziej negatywnym zabarwieniu mi wypada, chociaż nie zawsze)

3. Co ich połączyło-Król mieczy- nie wiem jak to zinterpretować

4. Co go trzyma obecnie w związku- 6 kielichów- traktuje ten związek trochę idealistycznie, chciałby wrócić do tego co było wcześniej

5. Przyszłość związku- 8 mieczy- problemy z komunikacją, oddalenie a może zerwanie?

Napisano

1. Jak ona widzi siebie: 3 monety - ona czuje, że na chwilę obecną na niej spoczywa odpowiedzialność za pracę nad relacją

2. Jak partner widzi siebie: Umiarkowanie - jest nieco wycofany, czeka na dalszy rozwój wydarzeń i tutaj dystans wysuwa się na pierwszy plan

3. Co ich połączyło: Król mieczy - czyżby ona była po już rozstaniu z kimś innym i pojawił się obecny partner? Król mieczy wychodzi mi na byłego partnera; może to być też szkoła, uczelnia, tudzież po prostu jakiś mężczyzna o cechach króla mieczy.

4. Co go trzyma obecnie w związku: 6 pucharów - wspomnienia.. on sądzi, że już za dużo przeszli razem by z tego zrezygnować

5. Przyszłość związku: 8 mieczy - szkoda, że nie dociągnęłaś więcej.. utkwią obydwoje w martwym punkcie; nadal będą mieli problemy z komunikacją, a te problemy, które już się zdążyły nawarstwić nie pozostaną wyjaśnione.. dlatego, pomijając karty, niech siądą i pogadają, to chyba będzie najlepszym wyjściem ;)

Gość Euterpe
Napisano

1.Jak ona widzi siebie w tym związku- 3 monety

stara się, lubi rozwiązywać problemy po przez rozmowy, otwarta, uczy się przez to, zdobywa dzięki temu wiedzę

2. Jak partner widzi siebie: Umiarkowanie

on chyba siebie nie widzi albo jest taki sobie, nic nie wnosi, nic nie bierze

3. Co ich połączyło: Król mieczy

rozmawiają dużo przez Internet, telefon, połączył ich podobny poziom intelektualny, spojrzenie na jakieś sprawy, milczenie(też się czasem zdarza), osoba o cechach charakteru króla mieczy

4. Co go trzyma obecnie w związku: 6 pucharów

czuje do niej sentyment, dobrze mu tak jak jest, nie chciałby tego zmieniać, staż, to, że kogoś ma i nie jest sam

5. Przyszłość związku: 8 mieczy

nadal będą w nim tkwić i nie zauważać pewnych rzeczy. Nawet jak będą chcieli zerwać to może być z tym problem, bo nie dostrzegą całokształtu sytuacji i nie będą wiedzieli jak z tego wybrnąć. Mogą też się pojawić negatywne uczucia jak uwiązanie(nie ma wyjścia z tej sprawy), strach(np. przed odejściem partnera). Przymkną oczy, sytuacja może się wydawać bez wyjścia.

Napisano (edytowane)

regulamin!!!

Kolejne posty odpowiadające na wątek niezgodny z regulaminem dostaną ostrzeżenia.

Nie przenoszę na wzajemną, bo autorka nie jest do tego upoważniona.

Edytowane przez Czarownica
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...