Skocz do zawartości

internat, latające przedmioty, śmierć, duszenie się

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Śniło mi się, że bylem w internacie, w swoim pokoju *mieszkam tam w dniach nauki szkolnej*. Nagle miotła zaczęła latać, wirować w powietrzu. Jeden z moich współlokatorów, nazwijmy go B., wstał i ją odłożył, myślał, że to po prostu żart czy coś w ten deseń.

Po chwili miotła znów zaczęła latać. Wszystkie szklane rzeczy poczęły rozbijać się o ścianę. Do pokoju wpadła koleżanka, maturzystka. Nazwijmy ją I. Pyta, co się dzieje? Inny współlokator, S. jej opowiada.

I. zwróciła się do nas, że w ubiegłym roku miała podobnie i wiele nocy spędziła przez to w dyżurce. Powiedziała to i poszła.

Co chwilę przylatywały do mnie do łóżka jakieś ubrania. Wyrzucałem je, ale wracały.

Coś S. wciągnęło do szafy, po chwili z niej wypadł martwy, albo uśpiony.

Ubrania wciąż wlatywały do mnie na łózko, a ja je wciąż wyrzucałem, aż nagle M. dostał czymś w głowę, która zaczęła krwawić. Chciałem mu pomóc, lecz te ubrania mnie obwiązały, zacząłem się dusić i widzieć wszystko jak za mgłą. Ostatnie obrazy, które pamiętam, to jak coś unosi R. i rzuca nim o ścianę, aż łamią mu się kości i W. kryjący się pod kołdrą. Wtedy umieram.

Budzę się przerażony, spocony i zdyszany, nie wiem co się dzieje wokół. Dochodziłem do siebie chwilę.