Skocz do zawartości

Sprzedaż w sklepie - jak będzie się rozwijać

Iwka78

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

moja siostra ma dość ciężką sytuację materialną, jej mąż nie pracuje i mają małe dziecko, w grudniu 2013 r. otworzyli sklep z wędlinami bez konserwantów + zdrowa żywność. Sprzedaż idzie fatalnie i siostra jest bardzo podłamana, bo myślała, że będzie to lepiej się rozwijać, a tu dosłownie klops.... Poprosiła mnie o rozłożenie kart - karty jak najbardziej są do weryfikacji.

Pytanie: jak będzie kształtowała się sprzedaż w poszczególnych miesiącach 2014 roku?

styczeń - XII wisielec lipiec - królowa denarów

luty - 9 mieczy sierpień - 2 denary

marzec - paź denarów wrzesień - 2 pucharów

kwiecień - rycerz mieczy październik - II kapłanka

maj - 8 pucharów listopad - 5 pucharów

czerwiec - IX eremita grudzień - 2 mieczy

wydaje mi się, że dopiero w marcu rozkręci się sprzedaż, a jeżeli nie zamkną tego sklepu w maju, to będą mieli większe zyski od lipca do listopada. Generalnie to jakoś te karty tak niespecjalnie wyglądają, czy tylko to moje odczucie?

co powinni zmienić, aby zwiększyć sprzedaż?

zmienić lokalizację - 2 pucharów

zmienić asortyment - królowa pucharów

zwiększyć działania marketingowe - król denarów

wydaje mi się lokalizacja okey (wśród bloków w Wawie), asortyment też jest okey - chociaż pojawiło mi się, że może powinni postawić na jakiś asortyment dla maluszków, i na pewno powinni postawić na większe działania marketingowe.

Jak Wy myślicie?

bo nie ukrywam, że trudne są dla mnie te karty, więc każda pomoc jest bardzo ważna.

będę bardzo, bardzo wdzięczna.

Gość Euterpe
Napisano

Zwiększyć działania marketingowe, może mało ludzi wiedzieć o tym sklepie, dzisiaj wszyscy są zagonieni i mogą nie zauważyć .

Z kart wyżej wygląda to tak, jakby w grudniu mieli to zamknąć - u mnie dwa miecze to jak nożyczki, coś przecinają, zamykają. A jeszcze przed nim jest 5 pucharów.

Z kart wyżej jedynie lipiec jest najfajniejszy - wakacje, więcej wolnego, może jakiś turysta wpadnie. ale ogólnie nie wygląda to za dobrze...

Napisano
Witam

moja siostra ma dość ciężką sytuację materialną, jej mąż nie pracuje i mają małe dziecko, w grudniu 2013 r. otworzyli sklep z wędlinami bez konserwantów + zdrowa żywność. Sprzedaż idzie fatalnie i siostra jest bardzo podłamana, bo myślała, że będzie to lepiej się rozwijać, a tu dosłownie klops.... Poprosiła mnie o rozłożenie kart - karty jak najbardziej są do weryfikacji.

Pytanie: jak będzie kształtowała się sprzedaż w poszczególnych miesiącach 2014 roku?

styczeń - XII wisielec lipiec - królowa denarów

luty - 9 mieczy sierpień - 2 denary

marzec - paź denarów wrzesień - 2 pucharów

kwiecień - rycerz mieczy październik - II kapłanka

maj - 8 pucharów listopad - 5 pucharów

czerwiec - IX eremita grudzień - 2 mieczy

wydaje mi się, że dopiero w marcu rozkręci się sprzedaż, a jeżeli nie zamkną tego sklepu w maju, to będą mieli większe zyski od lipca do listopada. Generalnie to jakoś te karty tak niespecjalnie wyglądają, czy tylko to moje odczucie?

co powinni zmienić, aby zwiększyć sprzedaż?

zmienić lokalizację - 2 pucharów

zmienić asortyment - królowa pucharów

zwiększyć działania marketingowe - król denarów

wydaje mi się lokalizacja okey (wśród bloków w Wawie), asortyment też jest okey - chociaż pojawiło mi się, że może powinni postawić na jakiś asortyment dla maluszków, i na pewno powinni postawić na większe działania marketingowe.

Jak Wy myślicie?

bo nie ukrywam, że trudne są dla mnie te karty, więc każda pomoc jest bardzo ważna.

będę bardzo, bardzo wdzięczna.

Wg kart powinna zwiekszyc działania marketingowe

Mysle ze początek roku może być trudny , w marcu może pojawić się jakas szansa, siostra zainwestuje w biznes, w lipcu zbierze to co zasiala:)) później może być nie za ciekawie, możliwe ze będzie zmuszona podjąć wazna decyzję, która może odwlekać-ze strachu przed porazka.

Napisano

Iwka.. według mnie lokalizacje oraz asortyment..

Królowa Denarów może symbolizować np odzież.

Ja ostatnio byłam na targach w łodzi i warszawie, ceny są na prawdę przystępne..Sama sie zastanawiam..

Generalnie zdrowa żywność i wyroby swojskie to jedzenie które jest drogie...Ludzie wolą wydać mniej na jedzenie w dzisiejszych czasach..albo zrobic samemu kiełbase jeżeli maja ku temu warunki..

Z tym zarobkiem to faktycznie nieciekawie..Marzec,kwiecień -takie raz fajne obroty ,raz brak,..a inne miesiace klapa..

Napisano

ze sprzedażą może być różnie... ale ogólnie niezbyt ciekawie

Działania marketingowe mogą się przydać, ale wszystko powinno być wyważone i przemyślne.

Zastanawia mnie ta 2 pucharów przy lokalizacji.... niby ładnie pięknie, ale jakby czegoś trochę brakowało... może za słabo widoczny jest? albo coś w tym stylu...

co do asortymentu...hmm... nie powinno być źle, ale może rozszerzyć go jakoś.

Faktycznie niełatwe te karty... :mysli: