Farfalla209 Napisano 4 Stycznia 2014 Napisano 4 Stycznia 2014 (edytowane) Witajcie . Zaczęłam studia, jednak pochłonął mnie wir pracy i dość mocno narobiłam sobie zaległości i nie bardzo widzę bym miała mieć na nie tyle czasu ile potrzeba, nie mówiąc o nadrobieniu tych zaległości. Płacę dość dużo za te studia, więc chciałabym się nimi zająć fest, a nie prześlizgiwać się od semestru do semestru, a z drugiej strony teraz mam szansę na bardzo, bardzo intensywny rozwój zawodowy w ciągu najbliższych 1-2 lat i olanie tego ze względu na studia, które nie uciekną, byłoby strzałem w kolano. Wobec tego zdecydowanie chcę się zająć swoją karierą i trochę przedwcześnie może się wybrałam na te studia. Pytanie czy zrezygnować na razie ze studiów? (Jestem dopiero niecały semestr) Królowa Mieczy (O) . 3 buław . As mieczy -> XII Wisielec Wygląda na to, że tak... Wybrać tylko jedną rzecz - pracę, karierę. Ta Q Mieczy odwrócona to wg mnie wpływ mojej matki z przeszłości na moje studia - ogólnie źle mi szło z całą edukacją od podstawówki do liceum, nie wierzyłam nigdy w siebie i czułam się gorsza, głupsza, nie było to bez przyczyny - totalny brak wsparcia i nieustanne nazywanie *****ką, głupią itd ze strony rodzicielki . Więc to do przepracowania, ale raczej nie na teraz... teraz trzeba kuć żelazo w pracy, póki gorące . A wy jak widzicie te karty? Edytowane 4 Stycznia 2014 przez Farfalla209 Cytuj
werona Napisano 4 Stycznia 2014 Napisano 4 Stycznia 2014 Pierwsza karta pokazuje Twoje zwątpienie i niechęć do kontynuowanie studiów i nauki. Kolejne jak dla mnie pokazują, że zrezygnujesz, a dokładnie pojedziesz i "odetniesz" się od uczelni, może będziesz z kimś rozmawiać przedstawiając swoje motywy. Cytuj
panna.marta Napisano 4 Stycznia 2014 Napisano 4 Stycznia 2014 dla mnie te karty mowia,jesli nie jestes w stanie pojsc wyzej, czyli zebrac sie i zawalczyc,to faktycznie odpusc sobie.Z drugiej strony patrzac racjonalnie,to troche szkoda. A to sa jakies dodatkowe studia np podyplomowe albo doktoranckie czy lic/mgr? Cytuj
niiwa Napisano 7 Stycznia 2014 Napisano 7 Stycznia 2014 Pytanie czy zrezygnować na razie ze studiów? (Jestem dopiero niecały semestr) Królowa Mieczy (O) . 3 buław . As mieczy Rozkład nie odpowiada na Twoje pytanie - As mieczy sugeruje Ci, abyś miała świadomość decyzji, którą podejmiesz, a QMieczy/o/ mówi o braku odpowiedzialności w tym temacie. Masz 3 buław - która ma ambicje, która pragnie się rozwijać - dlaczego jest na poz.2 a nie 1-szej? skąd zwątpienie? jakiś unik?Q.Mieczy/o/ QMieczy/o/nie wierzy w siebie, nie wierzy w to, że te studia Ci w czym pomogą - a może faktycznie chodzi tu tylko o jakieś "głupie" ambicje, które mają się nijak co do Twojej kariery? - pomyśl o tym, dlaczego podjęłaś studia i do czego jest Ci potrzebne ich ukończenie - do kariery zawodowej czy dowartościowania??? Cytuj
Farfalla209 Napisano 7 Stycznia 2014 Autor Napisano 7 Stycznia 2014 Studia podjęłam głównie jako realizację swojego hobby i żeby rozwijać się intelektualnie, a nie stać w miejscu, ale nie chcę by mi wchodziły w karierę, bo ona jest piorytetem i zawsze była . W dalszej perspektywie wyższe mi się pewnie przyda, ale raczej nie w najbliższych 4-5 latach. Nie wierzę w siebie to niestety prawda. Póki co decyzja już podjęta, nie jestem studentką od dzisiaj, mam jeszcze 14 dni na ew. odwołanie się. Trochę mi smutno i wstyd przed ludźmi, ale trudno, oni mają swoje życie. Za rok lub dwa lata pewnie spróbuję znowu . Cytuj
niiwa Napisano 7 Stycznia 2014 Napisano 7 Stycznia 2014 No i jest GIT - Podjęłaś decyzję i OK. Stawiasz teraz na pracę. Cytuj
Gość Daffne Napisano 9 Stycznia 2014 Napisano 9 Stycznia 2014 a właśnie miałam pisać, że najlepszą opcją byłoby wzięcie dziekańskiego roku Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi