Skocz do zawartości

Kiedy znajdę pracę?

pawel116

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Rozkład zaczerpnięty stąd - Kiedy znajde prace i w jakim zawodzie? interpretac - Tarot w praktyce - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl

styczeń - Księżyc

luty - Giermek Buław

marzec - 10 Mieczy

kwiecień - As Buław

maj - 2 Buław

czerwiec - Diabeł

lipiec - 8 Mieczy

sierpień - 4 Kielichów

wrzesień - 6 Mieczy

październik - 10 Buław

listopad - Król Mieczy

grudzień - 2 Mieczy

Możliwe, że pracę znajdę w lutym, a w styczniu będę wyczekiwać odpowiedzi (Księżyc).

W jakim zawodzie znajdę pracę - Księżyc - znów... może w takim jakim sobie wymarzyłem ;P

Napisano

Hmm.. w lutym, kwietniu lub listopadzie. Ale poczekaj na odpowiedzi innych bo jestem poczatkujaca wiec mogłam się pomylić ;-)

Gość Euterpe
Napisano

styczeń - Księżyc ---> nie, to karta snów na jawie

luty - Giermek Buław ---> możliwe, ale też może obrazować Twój zapał

marzec - 10 Mieczy ---> albo poczujesz się dobity, albo wreszcie Twoje męki się zakończą i znajdziesz pracę

kwiecień - As Buław ---> tutaj rozpoczęcie czegoś, jak nic nie znajdziesz w marcu, to tutaj widać ponownie obudzony zapał

maj - 2 Buław ---> karta planowania, a czy je wdrożysz w czyn, to już od Ciebie zależy

czerwiec - Diabeł ---> przywiązanie do pracy lub nie moc wyzwolenia się z bezrobocia

lipiec - 8 Mieczy ---> tutaj ciąg dalszy z czerwca

sierpień - 4 Kielichów ----> kontynuacja z lipca

wrzesień - 6 Mieczy ---> zmiany i podróże, jak wcześniej nic się nie udało, to teraz powinno albo będziesz latać za posadami

październik - 10 Buław ---> jak masz już pracę, to będzie ciężko(nadmiar obowiązków), jak nie, to poczujesz się tym wszystkim przytłoczony

listopad - Król Mieczy ---> możliwe, że już masz robotę, a jak nie, to dalsze poszukiwanie, spotkanie z przyszłym szefem

grudzień - 2 Mieczy ---> blokada, tutaj nic nie zrobisz

Napisano

moim zdaniem na wiosne-kwiecien, maj - tu sa karty duzych szans i potencjalu.

Gość SooYoung
Napisano (edytowane)

Kwiecień - ruszysz z poszukiwaniami, widać działania :)

Już w lutym masz szanse na jakąś ofertę ale z pozostałych kart widać że jej jednak nie wykorzystasz, dlatego nie przegap tego co pojawi się w kwietniu.

W czerwcu masz zależność finansowa od kogoś - uważaj na pożyczki, na to od kogo pożyczasz i na jakich warunkach bo w następnym miesiącu masz z tego powodu duże ograniczenia - 8 mieczy

We wrześniu - praca związana z wyjazdem, w każdym razie dalej od miejsca zamieszkania.

W tych kartach brak kart denarowych, więc jako prognoza te karty nie są optymistyczne - myślę że powód widać w styczniu - karta Księżyc - jeśli nie szukasz pracy przez internet albo nie pracujesz w np. informatyce lub w branży medialnej - bo Księżyc to też filmy, telewizja, media - to kart ta pokazuje twoje nierealne oczekiwania albo życie iluzją.

Masz szanse na znalezienie pracy kiedy zweryfikujesz, albo swoje oczekiwania, albo przyjrzysz się branży w której szukasz - może się okazać ze musisz poszukać w całkiem innej branży.

Edytowane przez SooYoung
Gość Daffne
Napisano

ten rok szykuje dla Ciebie dorywcze prace odnoszę wrażenie i kwiecień szykuje rozmowy kwalifikacyjne lub dorywczego coś co da Ci zarobić jakieś kwoty, jesień widać równiez zarobki i działanie także działaj ze zdwojoną siłą jeśli chcesz to zmienić albo jeśli nie postanowisz zmienić podejścia możesz okazac się, że dopiero jesienią coś możesz znaleźć. Zastanów się dlaczego tyle chcesz czekać i czy nie masz złego podejścia do szukania pracy :).

Napisano

Ja bym powiedziała, że w kwietniu, ale nie jestem pewna czy to nie będzie umowa-zlecenie. Wcześniej będziesz wysyłać CV i nawet pójdziesz na rozmowe w tym paziku, ale nic z tego nie będzie - 10 mieczy przekreśla te wcześniejsze poszukiwania.

• 11 miesięcy temu...
Napisano

No i w tym roku nie znalazłem pracy ;P W marcu, sierpniu i wrześniu byłem na rozmowach kwalifikacyjnych, ale ostatecznie przyjęli kogoś innego. Rzeczywiście Księżyc na początku rozkładu pokazał mrzonki.

Od lipca mam dorywcze płatne zajęcie.