Perdo Napisano 5 Stycznia 2014 Napisano 5 Stycznia 2014 Śniłem że byłem w dużym piętrowym domu, wnętrze urządzone dość sterylnie, surowo-białe ściany, brązowe modernistyczne meble, gdzieniegdzie chromowane dodatki. Siedziałem w fotelu przy schodach i rozmyślałem po co mama kupiła ten dom. Czułem obok czyjąś obecność, jakiegoś ducha, ale go nie widziałem. Zszedłem na dół, okazało się że zamiast piwnicy pod domem jest kopalnia, gdzie mój ojciec próbował wydobywać szafiry, ale coś mu nie szło, całe jego ubranie było w ziemi i błocie, w rękach trzymał jakąś wielką wiertarkę którą majstrował przy ścianie ziemi. Wyszedłem z domu, na zewnątrz był las a niedaleko potok z wodospadem, spotkałem tam znajomego ze szkoły, z którym nie mam od dawna kontaku. W potoku, pod wodospadem zacząłem grzebać w kamieniach, znalazłem kilka surowych rubinów, niektóre mętne, różowe, a kilka bardzo czystych o intensywnej czerwonej barwie ale z kilkoma pęknięciami wewnątrz. Rozłamałem ten czerwony na 4 części, powiedziałem sobie że trzy z nich sprzedam, a ten ostatni zachowam dla siebie. Moja mama powiedziała żebym za te trzy kupił koparkę i rozkopał wodospad w poszukiwaniu większej ilości, ale nie chciałem tego robić, nie chciałem niszczyć wodospadu tylko po to żeby zarobić kasę. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi