Skocz do zawartości

warto teraz zmieniac prace?

elna

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Znaczenie kart w rozkladzie:

1 karta - jak wplywa na mnie obecna sytuacja w pracy?

2 karta - co nie przynosi mi zadowolenia w obecnej pracy, blokady w dlaszym rozwoju pracy?

3 karta - realacje ze wspolpracownikami badz szefem?

4 karta - warto teraz podniesc swoje kwalifikacje ?

5 karta - czy decyzja o zmianie pracy jest sluszna ?

6 karta - jesli zdecyduje sie na zmiane pracy to co mnie czeka w nowej pracy w ogolnym bilansie, w najblizszym polroczu ?

7 karta - na czym trzeba bedzie sie szczegolnie w nowej pracy skoncentrowac ?

8 karta - zarobki w nowej pracy ?

9 karta - otoczenia, relacja srodowiska w nowej pracy?

Moj rozklad

1 karta - As Denarow

Obecna sytuacja w pracy daje mi sporo mozliwosci, jest mozliwa perspektywa zmiany

2 karta - 9 bulaw

brka zaufania, uczucie zagrozenia

3 karta - paz denarow

otoczenie - mlodziludzie, karta swiadczy o pracowitosci dobrym zarzadzaniu

4 karta - 6 mieczy

nie, powinnam poswiecic wiecej czasu sobie, zastanowic sie nad tym co wazne i przemyslec rozne sprawy

5 karta - cesarzowa

tak, nowa praca moze mi duzo dac w rozwoju

6 karta - 3 monet

mozliwy awans, autorealizacja

7 karta - 10 monet

na reacjach z ludzmi, srodowisku brnazowym

8 karta - 2 bulaw

karta ktora mowi o nowych perspekrywach, wiec przypuszczam ze w kwesti zarobkow bedzie pozytywna karta

9 karta - 6 kielichow

czy mozliwe ,ze karta mowi mi ze moge wrocic w pewne miejsce do pracy, badz pracowac z kims kogo juz znam?

Ogolnie to prosilabym o pomoc w interpretacji, jestem dosyc poczatkujaca i rownierz stawialam sobie karty po bardzo dlugiej przerwie.

Z gory dziekuje

E

Napisano

1 karta - jak wplywa na mnie obecna sytuacja w pracy? As denarów

wydaje mi sie,ze jest to dobrze platna praca, dajaca pelna stabilizacje ewentualnie wnoszaca jakas wartosc dla Ciebie/korzysc pod jakims wzgledem

2 karta - co nie przynosi mi zadowolenia w obecnej pracy, blokady w dlaszym rozwoju pracy? 9 buław

moze brak jakis wiekszych perspektyw, bo 9 bulaw brak ruchu?ewentualnie kogos mozesz nie lubic tam

3 karta - realacje ze wspolpracownikami badz szefem? paz denarow

probujesz chyba zyskac czyjas sympatie?ewetualnie szef widzi Ciebie jeszcze jako mloda, niedoswiadcz. osobe, ktora mocno sie stara?

4 karta - warto teraz podniesc swoje kwalifikacje ? 6 mieczy

pewnie warto,ale czy ty to robisz i tobie sie chce?6 mieczy karta bezruchu,czlowiek na karcie spi:)

5 karta - czy decyzja o zmianie pracy jest sluszna ?cesarzowa

tak, zyskasz pewnosc siebie

6 karta - jesli zdecyduje sie na zmiane pracy to co mnie czeka w nowej pracy w ogolnym bilansie, w najblizszym polroczu ? 3 monet

radosc, zadowolenie

7 karta - na czym trzeba bedzie sie szczegolnie w nowej pracy skoncentrowac ? 10 monet

na wypracowaniu pieniadza, umiejetnosci, stabilizacji

8 karta - zarobki w nowej pracy ? 2 bulaw

ogolnie to chyba szansa na dobre zarobki,ale tam chyba byly lepsze

9 karta - otoczenia, relacja srodowiska w nowej pracy? 6 kielichow

poczucie bezpieczenstwa, lepsze niz w tej obecnej

Gość Daffne
Napisano (edytowane)

możesz chcieć zmienić połakomiona czymś lepszym, ale w praktyce okaże się, że możesz trafić z deszczu pod rynnę w 6 kielichach możesz zachcieć wrócić do byłej pracy czyli tej teraz, aktualniej. Kwalifikacje zawsze można starać się podnosić bo zawsze sie może przydać w przyszłości :okok:

Edytowane przez Daffne
Napisano

Zgadzam się z Daffne. Dodam jeszcze, że oczywiście karta 6 mieczy jak najbardziej mówi o rozszerzaniu horozontów.

Napisano

1 karta - jak wplywa na mnie obecna sytuacja w pracy? As denarów

- czujesz się tak, jakbyś wciąż była na Starcie-w punkcie wyjścia

- myślisz o nowej pracy

2 karta - co nie przynosi mi zadowolenia w obecnej pracy, blokady w dlaszym rozwoju pracy? 9 buław

- no i tutaj widzę, że brak jest możliwości przebicia, abyś się mogła dalej rozwijać - nie ma więc warunków aby nawet "próbować" pokazać swoje umiejętności.

Atmosfera musi być ciężka, a co dopiero próby wykazania się w pracy :(

3 karta - realacje ze wspolpracownikami badz szefem? paz denarow

- wciąż zabiegasz aby Cię dostrzeżono, uczysz się i pełnisz role podrzędne w pracy - relacje są raczej służbowe, choć starasz się "wkupić" w grono

4 karta - warto teraz podniesc swoje kwalifikacje ? 6 mieczy

- to dla Ciebie teraz i tak nie ma już znaczenia, bo Ty już psychicznie pożegnałaś się z tą pracą i jesteś zupełnie gdzie indziej.

5 karta - czy decyzja o zmianie pracy jest sluszna ?cesarzowa

- Tak - mam wrażenie, że zupełnie się w tej pracy nie realizujesz, nie spełniasz.

Cesarzowa gwarantuje Ci, że poradzisz sobie doskonale po odejściu - cokolwiek będzie dalej

6 karta - jesli zdecyduje sie na zmiane pracy to co mnie czeka w nowej pracy w ogolnym bilansie, w najblizszym polroczu ? 3 monet

- rozwiniesz skrzydła, znajdziesz nowe możliwości, będziesz mogła się wykazać swoimi zdolnościami - tu się zaczynasz rozwijać.

7 karta - na czym trzeba bedzie sie szczegolnie w nowej pracy skoncentrowac ? 10 monet

- będziesz przede wszystkim musiała myśleć najpierw o zysku całej firmy - /to biznes rodzinny?/

8 karta - zarobki w nowej pracy ? 2 bulaw

- możliwe, że zależne od inicjatywy własnej i zaangażowania - mogą być ruchome

9 karta - otoczenia, relacja srodowiska w nowej pracy? 6 kielichow

- relacje jak w rodzinie, ciepłe - tu będziesz się czuła jak u siebie - wśród swoich:)