Skocz do zawartości

Rejs

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chciałabym prosić o interpretację pewnego snu. Byłam przez kilka lat w związku, który zakończył się w mało przyjemny sposób, ale po jakimś czasie ja i były partner "wybaczyliśmy" sobie urazy i zaczęliśmy spotykać. Po jakimś czasie okazało się, że jestem zwyczajnie wykorzystywana (o kobieca naiwności!) i oszukiwana. Zerwaliśmy kolejny raz, ale mój były zamęczał mnie telefonami i prośbami o spotkanie, itd. Tak czy inaczej, niezależnie od tego przez co razem czy osobno przechodziliśmy - on nigdy mi się nie śnił. Aż do teraz. We śnie zadzwonił do mnie przed spodziewanym spotkaniem i powiedział, że niestety nie zobaczymy się, ponieważ znalazł pracę na statku i płynie w bardzo daleki rejs! I tyle! Dziwne to, jako że mnie osobiście do morza nigdy nie ciągnęło, a i jego zawód ze statkami i rejsami nie ma nic wspólnego. Co oznacza popłynięcie w daleki rejs? Czyżby była to zapowiedź uwolnienia mnie od jego osoby na dobre i definitywne zakończenie tego toksycznego związku?

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Napisano

Ja bym to tak na rozum zinterpretowała, że właśnie to oznacza, że wasze drogi się rozejdą. Może też być to rada, że powinny się rozejść. W sumie wszystko na to wskazuje, że tak powinno się stać ;)

Napisano

No cóż, to była pierwsza myśl po przebudzeniu - nareszcie! :-)

Napisano

No właśnie, ważne jest to jak Ty odczuwasz znaczenie snu. Myślę, że jeśli tak silnie odczułaś symbolikę to nie mogłaś się pomylić, w końcu to Tobie się przyśnił sen i dla Ciebie ma mieć znaczenie, ma mówić Twoim językiem :) Zaufaj sobie w tej kwestii! :)

Napisano

Dokładnie. I ja myślę, że to jedyna słuszna interpretacja, szczerze mówiąc. Moją ciekawość wzbudził motyw morza, rejsu i statku, jako że żadne z nas nigdy nie miało z owymi nic wspólnego. Ale nic to - nawet gdyby miał odfrunąć balonem - krzyżyk na drogę! :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...