Ysabell Napisano 5 Stycznia 2014 Napisano 5 Stycznia 2014 (edytowane) Cześć, Postawiłam sobie krzyż celtycki na sprawy uczuciowe w najbliższym kwartale (mam... kolegę i zastanawiam się, co będzie dalej) i pokazały mi się tylko dwie karty z arkanów wielkich - obie odwrócone. Co mogą znaczyć odwrócone karty Eremity i Wisielca w sprawach uczuciowych? Pozytywnie, negatywnie? DO tej pory Eremita pokazywał mi samotność, rozstanie, ale w pozycji prostej. A jak myślicie, jak zmienia znaczenie jako odwrócony? A Wisielec (generalnie lubię tę kartę - zwykle mi pokazuje spojrzenie na sprawę z nowej perspektywy albo kogoś, kto myśli inaczej niż większość ludzi)? Czytałam, że odwrócony ma niekorzystne znaczenie, głównie odnosi się do nałogów. Ale chyba nie w tej sprawie? + krzyż celtycki na sprawy uczuciowe w najbliższym kwartale (mam... kolegę i zastanawiam się, co będzie dalej) - Oto cały układ: ja - królowa buław to, co z zewnątrz wypływa na mnie - 9 monet moje myśli i osobowość - 3 puchary wpływy z przeszłości - as mieczy prawdopodobny wynik sprawy - 9 mieczy prawdziwy wynik - Eremita (o) dodatkowe informacje o sprawie - Wisielec (o) mój wpływ na sytuację - 2 monety to, co staram się ukryć - 9 kijów wpływ sprawy na moją osobowość - 4 puchary - Jestem pewną siebie osobą, która czeka na uczuciowy związek i jest na niego gotowa. W związku z minionymi doświadczeniami trochę się boję przyszłości. Bardzo matrwię się, że zostanę sama, ale może matwię się niepotrzebnie? Jest we mnie coś z marzycielki, która ma tendencję do myślenia o rzeczach nieosiągalnych. Edytowane 6 Stycznia 2014 przez Czarownica regulamin Cytuj
werona Napisano 5 Stycznia 2014 Napisano 5 Stycznia 2014 Na interpretacjach rozkładów wstawiamy całe rozkłady. Pytania o znaczenie kart zadajemy w indywidualnych opisach kart. Cytuj
Czarownica Napisano 5 Stycznia 2014 Napisano 5 Stycznia 2014 Ysabell zapoznaj sie proszę z regulaminem działu i edytuj zgodnie z nim pierwszy post, w przeciwnym razie wątek zostanie zamknięty http://www.ezoforum.pl/interpetacje-rozkladow/62709-regulamin-interpretacji-rozkladow-tarota.html Cytuj
Czarownica Napisano 6 Stycznia 2014 Napisano 6 Stycznia 2014 krzyż celtycki na sprawy uczuciowe w najbliższym kwartale (mam... kolegę i zastanawiam się, co będzie dalej) ja - królowa buław - pewna siebie i energiczna, chciałabyś ruszyć sytuację do przodu, zanicjować coś to, co z zewnątrz wpływa na mnie - 9 monet - otoczenie raczej pozwala Ci sie realizować, daje pretekst by się pokazać moje myśli i osobowość - 3 puchary - no chcesz żeby sie podziało, jesteś swobodna i otwarta, a przynajmniej to pokazujesz na zewnątrz wpływy z przeszłości - as mieczy - chyba masz w sobie wciąż jakiegoś bloka spowodowanego zakończeniem jakiejś relacji, taki katalizator strachu, który tę Twoją pewność siebie trochę podkopuje prawdopodobny wynik sprawy - 9 mieczy - no związku z tym kolega nie będzie, rozbijesz sie o swoje oczekiwania, które sie nie spełnią co do niego, masz tendencje do zastanawiania się chyba "co ze mną nie tak, że nie chciał? ale dlaczego??", takie gorzkie żale nad sobą prawdziwy wynik - Eremita (o) - tak tez bym interpretowała odwróconego Pustelnika - czyli jako negatywy tej karty, samotność, brak satysfakcji z rozwoju sprawy, jakis pesymizm też. To zamartwianie sie o którym piszesz - przez to, ze ten pustelnik jest odwrócony mam wrażenie, że ono jest takie na wyrost, tzn, że jak juz się zamartwiasz to na całego i bardzo dumasz, emocjonalnie podchodzisz do "porażek", nie wydaje się to adekwatne do sytuacji, bardzo silne. dodatkowe informacje o sprawie - Wisielec (o) - no nic się nie ruszy tutaj, ten zastój to nie tylko chwilowy ale jakby całkowity impas, niedający pola do zmian mój wpływ na sytuację - 2 monety - będziesz coś kombinować, jak zakręcić sytuacją, ale to co sie uda tym ugrać to nic konkretnego... mam wrażenie, że jesteś trochę borderline, (tzn sama jestem i te karty jakoś bardzo mi pasują na to) to, co staram się ukryć - 9 kijów - że oczekujesz i wyczekujesz, obserwujesz kolegę wpływ sprawy na moją osobowość -4 puchary - no brak satysfakcji, niedosyt Zinterpretowałam cały, choć jak doszłam do końca to naszła mnie konkluzja, że te karty to chyba jednak wyszły bardzo emocjonalne - tzn wiesz, tu nie widać żanych działań, akcji, tylko same Twoje obawy i rozkminy. Taże te odwrócone jak o tym myślę, to mogły pokazać, żę wręcz sama sobie wkręcisz, że sytuacja jest jakaś do bani, tak jakby te karty pokazały sprawę w krzywym zwierciadle. Cytuj
Ysabell Napisano 6 Stycznia 2014 Autor Napisano 6 Stycznia 2014 cornelia, dziękuję za pomoc. Samą mnie zastanawiało to, że nie pokazała się w tym układzie żadna karta-figura oprócz królowej kijów. Mam nadzieję, że nie naruszam regulaminu, ale może pytanie do kart było niezbyt dobrze zadane: jak będzie wyglądać moje życie uczuciowe w ciągu najbliższych trzech miesięcy? Możesz podpowiedzieć jakieś lepsze? Cytuj
Czarownica Napisano 6 Stycznia 2014 Napisano 6 Stycznia 2014 Hmm, możliwości jest sporo:D Możesz na to samo pytanie "Moje życie uczuciowe w ciągu najbliższych 3 miesięcy" albo pociągnąć np po jednej karcie na każdy miesiąc, albo po 3 karty na każdy miesiąc. Przeglądnij sobie dział z przykładowymi rozkładami, tam jest dużo ciekawych, możesz tez zmodyfikowac sobie jakis swój. Ja na takie pytania to ciągnę tak: 1. Moje nastawienie (1karta) 2. Jak mi się wydaje, że będzie (1karta) 3. jak będzie dla mnie naprawdę (1karta) 4. Niespodziewane (1karta) 5. +3 karty chronologicznie jak się to będzie na przestrzeni czasu prezentować albo np taki, mój rozkład: 1. pozycja wyjściowa (1karta) 2. co miłego (3karty) 3. co niemiłego (3 karty) 4. co niespodziewanego (3 karty) 5. karta zamykająca (pokazująca czy będzie jakaś kontynuacja sytuacji w następnych miesiącach czy coś nowego etc) Albo np: 1. Ja w stosunku do facetów przez te 3 miesiące 2. faceci w stosunku do mnie przez te 3 miesiące 3. ogólnie jak będzie (3 karty) Cytuj
Gość Daffne Napisano 6 Stycznia 2014 Napisano 6 Stycznia 2014 (edytowane) i na sprawy uczuciowe w najbliższym kwartale (mam... kolegę i zastanawiam się, co będzie dalej) - Oto cały układ: ja - królowa buław jestes kobietą charyzmatyczną i pewną swoich walorów, z ktorych potrafisz korzystać jeśli chcesz to, co z zewnątrz wypływa na mnie - 9 monet dziwne to pytanie dla mnie, ale wpływa na Ciebie pewność siebie, wiedza,ktorą możesz czerpać z zewnątrz od innych, czy ksiażek. Możliwe, że po prostu lubisz gromadzić wiedzę, wiadomości czy ewentualnie na temat kolegi. moje myśli i osobowość - 3 puchary potrafisz pokazać się radosna i wesoła, lubisz pocucie humoru, przyjemne spędzenia czasu ze znajomymi i ten luz widać. Możliwe tez, że pokazujesz koledze, że masz jesteś towarzyska i otwrata na inne znajomości (oprócz niego albo na niego) wpływy z przeszłości - as mieczy wplywa tutaj jakaś kłótnia, spór czy nieporozumieine jakie zaszło między Wami prawdopodobny wynik sprawy - 9 mieczy oddalenie, jedno z Was będzie wkręcać sobie że drugie sie nie odzywa albo Pan postanowił sie oddalić do swej nory mentalnie i dosłownie i w najlbliższym czaise nie chce się odzywać. potrzeba mu samotności bo tak postanowił. prawdziwy wynik - Eremita (o) Prawdziwy wynik potweirdza, ze chce przemyśleć sobie tą relacje i najlepiej bedzie dać mu oddech bo inaczej zamknie sie jeszcze bardziej (jeśli to możliwe). Potrzebuje zamknąć się w swoim świecie i podumać i dopóki czegoś nie wymyśli nie ma sensu obawiam się przeszkadzać bo można pogorszyć tylko sytuację. On bowiem chce na dany moment być sam. dodatkowe informacje o sprawie - Wisielec (o) przeczekiwanie i zastój, brak podejmowania działania po jednej ze stron (pewnie pan) i chęc przemyslenia sobie i zrewidowania tej relacji czy ma sens. mój wpływ na sytuację - 2 monety trzeba czekać, nie masz zdaje się już większego wpływu na bieg wydrzeń, a aktywnością można jedynie pogorszyć to, co staram się ukryć - 9 kijów że obawiasz sie, iż relacja sie rozleci całkowicie. chcesz walczyć o nią bo Ci zależy, Pan jesli zamknie sie w sobie bedziesz bardzo dużo mysleć i zastanawiać sie co sie znim dzieje i czy chce w ogóle kontynuacji. Im od głębiej w siebie tym Ty mocniej w myślach i zamarwtianiu. Niie będziesz chciała tak zostawic tych spraw. wpływ sprawy na moją osobowość - 4 puchary zniechęcenie, bo nie idzie tak jakby sie chcialo i nie ma sie na to wpływu i trzeba przeczekać. Bardzo dobra to lekcja cierpliwości. Edytowane 6 Stycznia 2014 przez Daffne Cytuj
Ysabell Napisano 25 Marca 2014 Autor Napisano 25 Marca 2014 Mogę już zweryfikować --> rozleciało się dzięki jeszcze raz za pomoc w interpretacji 1 Cytuj
greeneye013 Napisano 25 Marca 2014 Napisano 25 Marca 2014 Moim zdaniem będziesz czekać, bo nie chcesz odpuścic tej znajomości, chociaż jesteś już tym mocno zmęczona, wynik- pomimo czekania nic z tego nie wyjdzie, da Ci to pewne doświadczenia, ale związku z tego nie będzie.... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi