Quśki Napisano 6 Stycznia 2014 Napisano 6 Stycznia 2014 Ostatio przyśnił mi sie bardzo nieprzyjemny sen. Jakiś wysoki chudy facet o mocnych rysach twarzy (widziałam z góry twarz nie za wyraźna) kleczał przedemną i trzymał ogromny czarny bukiet róż.Był ubrany w czarny frak. Po czym Z nikąd zaczeła płynąć czarna smoła. Czułam, że się lepie, że grzęzne. Byłam przerażona. Z róż zaczeła płynąć maź, któa spływałą też po tym mężczyźnie. Miał czarne paznokcie i kiedy podniósł głowę czułąm jakby jakiś demon czy coś na mnie patrzy, miałczarne oczy i uśmiechnął się lekko. Po paru chwilach to zniknęło i zobaczyłam czarny tren od sukni ślubnej, który był zrobiony z kruczych piór zlepioymi smołą..... W tle bardzo mocno skrzeczały kruki. Chyba rzecz działa się na cmentarzu bo widziałam nagrobek i suche drzewa. O ch chodzi w tym śnie? Jeszcze nigdy nie obudziłam się tak przerażona i zaniepokojona..... Dodam, że sen wgl nie powinien mnie się tyczeć. Jestem sama i na pewno nie planuje ślubu. Jestem ateistą wiec nie wiem o co chodzi z tym cmentarzem. Nie oglądałam przed tym żednych horrorów czy innych badziewi w przeciągu miesiąca. Wgl jestem nie wrażliwa na poucinane głowy w filmach itp. Ale ten sen był wyjątkowy. Czułam jakby ten facet mnie uwieził, a ja nie mogłam nawet krzyczeć. Chyba coś ten sen znaczy, bo dotychczas nic mi się nie śniło Bardzo proszę o pomoc, NIGDY w swoim życiu nie obudziłam się z pewnością, że coś mi się stanie i ogólnym poczuciem zagrożenia Cytuj
Quśki Napisano 7 Stycznia 2014 Autor Napisano 7 Stycznia 2014 (edytowane) Dzisiaj przyśnił mi się znów ten mężczyzna. Krótko po zaśnięciu zobaczyłam jego twarz bardzo wyraźnie. Bez tych dziwnych oczu byłby nawet przystojny:). Stał nademną z założonymi rękoma do tyłu. Był bardzo blisko. Jednak nie bałąm się go już jak wcześniej, raczej czułam dyskomfort niż jakieś przerażenie. Patrzył się intensywnie w moje zamkniete oczy od czasu do czasu uśmiechając. Ja starałam się oddychać jak najciszej aż w końcu słyszałam tylko bicie swojego serca, które nie przyspieszało. Po pewnym czasie spuścił wzrok i zniknął a ja się obudziłam, po czym nie mogłam całą noc zasnąć. Dodam tylko, że kiedy myśle o tych snach coś "ciśnie mnie w dołku". Nigdy nie miałam jakiś odczuć po wspomnieniach o snach. A te dwa były takie....realistyczne. Może zdarzyły sie w jakiejś wyjątkowej fazie snu? Kompletnie nie znam się na temacie Edytowane 7 Stycznia 2014 przez Quśki Cytuj
Kuroi Neko Napisano 7 Stycznia 2014 Napisano 7 Stycznia 2014 Nie interpretuję raczej snów, ale chciałabym tylko dodać, że to, że jesteś ateistką wcale nie znaczy, że nie może Ci się śnić cmentarz, to że jesteś sama nie znaczy, że nie może Ci się śnić ślub czy suknia ślubna. Te symbole przecież nie mają charakteru dosłownego tylko raczej przenośny, symboliczny. Nie wiem, czy zaglądałaś kiedyś do sennika, ale zauważ, że tam wszystko opiera się na symbolach. To, że śni mi się, że jestem w ciąży, nie znaczy, że niedługo w niej będę Cytuj
Quśki Napisano 7 Stycznia 2014 Autor Napisano 7 Stycznia 2014 Właśnie tylko zawsze mi się śniło coś codziennego. Np. Jakieś sprawdzany w szkole to to samo mi sie śniło. A teraz coś bardzo niezrozumiałego. Próbowałam interpretacji za pomocą sennika ale kluczowe znaczenia symboli sie wykluczają.... Cytuj
Quśki Napisano 19 Czerwca 2014 Autor Napisano 19 Czerwca 2014 Witam po długiej przerwie. Mężczyzna przestał przychodzić we śnie chyba po tygodniu. Wczoraj wrócił. Na początku znów normalny sen kończący się wypływami smoły. Dzisiaj znów "przyszedł". Nie wiem o co chodzi z tym snem.... Cytuj
OazaSpokoju Napisano 21 Czerwca 2014 Napisano 21 Czerwca 2014 Gdzieś czytałam kiedyś, że mroczni i ponurzy panowie często pojawiają się u dziewcząt w wieku gimnazjum-liceum-początek studiów. Sama takich śniłam i wiem o innych, które też śniły podobnie. To ma jakiś związek z archetypem mężczyzny jaki będzie się u ciebie rozwijał. Każda z nas ma w głowie takie generalne pojęcie o mężczyznach i ten mroczny typ jest jedną z części, z których się składa. To normalne, nawet to, ze potrafi wystraszyć porządnie. Potem to przechodzi. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi