Skocz do zawartości

grzyby, droga, łóżko

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, wczoraj śniło mi się że na drodze obok mojego domu a raczej na rowie zauważyłam grzyby było sporo ogromnych podgrzybków albo prawdziwków byłam z rodzicami ale mamy nie widziałam tylko słyszałam była za moimi plecami a tata miał reklamówkę więdz podeszliśmy i zaczeliśmy zrywac grzyby było tez sporo mniejszych i chyba niejadalnych ale skupiałam się tylko na tych dużych. Reklamówka szybko sie napełniała a ja ciągle zrywałam nowe grzyby znalazłam też szynkę taka dużą uwędzoną też szybko schowałam do torby taty żeby nikt nie zauważył ( nie wiem czemu). Potem wszyscy ruszyli do domu a ja zostałam na drodze bo stało na niej łóżko( we śnie było moje ale w rzeczywistości mam inne) było duże małżeńskie, ładne czystne pościelone, zobaczyłam że nadjeżdż sąsiad a łóżko było tak duże że zajmowało całą droge, chciałam je przesunąć ale chyba nie dałam rady nawet nie próbowałam przesunąć zawołałam tatę ale On już poszedł jak b y Go nie obchodziło co zrobię. Byłam wystraszona co ja zrobię jak nadjedzie sąsiad i sen się skończył.

Proszę o interpretację.

Gość Jacek Bartnicki
Napisano

Witaj.

Moja analiza:

Prawdziwki (gra słów od prawdziwy, coś prawdziwego lub prawie prawdziwego) tak samo jak podgrzybek - też gra słów od pod grzyba czyli grzyb który rośnie pod grzybem. Zrywanie, zbieranie grzybów dobry symbol, jeśli duże i jadalne.

Wg mnie mama jako intuicja i podpowiedzi których nie widać ale słychać jej głos (intuicji). Takie zwrócenie uwagi byś więcej ufała intuicji. Grzyby znaczą (wg mnie) byś skupiła się tylko na tych "najważniejszych" sprawach w życiu. W Twoim życiu pojawi się teraz "dużo" różnych spraw (co symbolizuje napełniająca się reklamówka) może oznaczać to także dobrobyt.

Ja myślę, że wiem czemu schowałaś szynkę ukradkiem, w powstałej sytuacji będziesz chciała "uszczknąć" coś dla siebie ( i możesz mieć przez to wyrzuty sumienia, że czyimś kosztem lub podobnie, dlatego możliwe, że będziesz chciała zrobić to "ukradkiem", lub też obawa przed reakcją otoczenia, by nie widzieli).

Łóżko to taki odpoczynek po pracy. Dobry symbol takie duże, ładne łóżko. Myślę, że będzie bardziej Ci się powodziło (łóżko z końcówki snu) ale ta sytuacja wywoła lekki dyskomfort u Ciebie choć nie będziesz mogła jej sama zmienić (jak nie mogłaś poruszyć łóżka chociaż chciałaś).

pozdrawiam

Shao Jacek ;)