resner Napisano 9 Stycznia 2014 Napisano 9 Stycznia 2014 Czysto amatorsko i raczej hobbystycznie zajmuję się pisaniem takiego pseudofantasty. Jak na razie napisałem kilka rozdziałów, opublikowałem tylko kilka. Będę stopniowo pokazywał kolejne odsłony. Ktokolwiek będzie chciał niech po przeczytaniu napiszę recenzję - chciałbym wiedzieć jak odbieracie to co piszę. Każdy link to inny rozdział (po kolei). Zapraszam do czytania: Rozdział 1 - Powieść „Tchnienie” Rozdział I | Nefesz - Profesjonalne działania duchowe Rozdział 2 - Powieść „Tchnienie” Rozdział II | Nefesz - Profesjonalne działania duchowe Cytuj
Moon girl Napisano 10 Stycznia 2014 Napisano 10 Stycznia 2014 Hmmm... I część przypomina mi trochę Metro 2033 (polecam ogólnie, warto przeczytać). Ogólnie to całkiem przyzwoicie, choć mógłbyś popracować nad interpunkcją, bo jest w stanie tragicznym. Zwłaszcza chodzi mi o te dłuższe zdania. Co jeszcze zauważyłam: w II części najpierw jest napisane, że jego dłoń była jakby zwęglona, z licznymi bąblami, czy coś tam, a później lekarz mówi o odmrożeniach. Dziwne. Cytuj
resner Napisano 10 Stycznia 2014 Autor Napisano 10 Stycznia 2014 Interpunkcja, która jest fatalna (ale też bez przesady) jest spowodowana kilkoma czynnikami - tego nie muszę innym tłumaczyć. Lekarz mówił o odmrożeniach na całym ciele, a o dłoniach powiedział osobno - trochę zrozumienia Cytuj
Moon girl Napisano 10 Stycznia 2014 Napisano 10 Stycznia 2014 Bez przesady czy z przesadą, problem nadal jest i nic tego nie zmieni. Lekarz mówił o odmrożeniach na całym ciele, a o dłoniach powiedział osobno - trochę zrozumienia Mogłeś się pomylić niechcący więc zwróciłam na to uwagę. W każdym razie to nie jest wiersz, żebym musiała się domyślać co autor miał na myśli. Zwłaszcza w tak zwyczajnym zdaniu. Zresztą nie tylko ono jest zawiłe, no ale jaki autor - taki styl. Chciałeś, więc napisałam kilka uwag. Cytuj
resner Napisano 10 Stycznia 2014 Autor Napisano 10 Stycznia 2014 Odmrożenia do drugiego stopnia na całym ciele, palce wyglądają strasznie, ale jest w stanie nimi poruszać. To jest cytat wyjęty wprost z mojej powieści. Wyjaśnienia łopatologiczne nie są raczej koniecznie, bo problem tkwi w zrozumieniu samych słów. Uwierz, że każdy najdrobniejszy element ma tam swoje logiczne powody, by wystąpić Cytuj
Moon girl Napisano 11 Stycznia 2014 Napisano 11 Stycznia 2014 Ale tu chodzi o związek jednego fragmentu z drugim, a nie o jedno zdanie wyrwane z kontekstu. Dlatego napisałam - mogłeś się pomylić, więc to wyłapałam. Ale skoro tak ma być no to dobrze, wszystko jasne. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi