Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Od długiego czasu miewam coś w rodzaju wizji. Dzieje się tak najczęściej w sytuacji gdy jestem bardzo odprężona, często przed snem. Polega to na tym, że pojawiają się obrazy,w których widzę ludzi, oraz samą siebie w różnych sytuacjach. Zazwyczaj takie wizje pojawiają się znikąd, trwają kilka sekund, a później znikają. Najczęściej jest to cała seria pojawiających się po sobie zdarzeń. Które później po krótszym np.kilka dni lub trochę dłuższym czasie np.kilka tyg. się spełniają w rzeczywistości. Tzn kiedy widzę że spotykam danego człowieka, i np.podaję mu rękę, witam się z nim, i wsiadam do jakiegoś samochodu, to dokładnie tak dzieje się w najbliższej przyszłości w moim życiu. Wizje trwają parę sekund, a później znikają, ale ostatnio zauważyłam, że mogę tak jakby przyglądnąć się danej wizji dodatkowe kilka sekund, wtedy obraz się wyostrza, i widzę wszystko bardzo wyraźnie, nawet najmniejsze detale miejsca i osób. To pokrótce, mam nadzieję że opisałam to dosyć jasno. Często zastanawiam się czym są te wizje, czy mogą być np. częścią mojej intuicji? Czy może jest to coś innego? Proszę o opinię.

Napisano

Podczas zasypiania wpadasz w odmienny stan swiadomosci, po ktorym moga sie wylewac tresci podswiadome w czesc swiadoma umyslu. Na ogol ich przekaz nie jest jednoznaczny (jak w snach). Samo zjawisko nie jest niczym dziwnym. Co do spelnienia takich wizji zasugerowac moge ich zapisywanie i czy wszystko do joty sie zgadza, bo tego typu wizje sa oparte na naszych przezyciach i jak np regularnie sie z kims spotykasz, to obecnosc tego zdarzenia w tego typu wizji, to nic cudownego tylko zwykla biologia.

Napisano

Te tzw wizje nie pojawiają się jedynie przed zasypianiem, choć często. Najczęściej kiedy jestem odprężona, i zrelaksowana. Potrafią przyjść nagle w ciągu dnia. Wygląda to trochę jak kadry z filmu, klatka po klatce. Widzę siebie w rożnych sytuacjach, ale również całkowicie obce osoby których nie znam, ludzie których niezbyt dobrze znam, oraz osoby bliskie. Wiele razy widziałam różne sytuacje z moim udziałem, i osób obcych, i po krótkim odstępie czasu to co widziałam realizowało się w rzeczywistości. Teraz będę to wszystko zapisywać. Wiele razy się zastanawiałam co to może być. Może to po prostu intuicja która odtwarza w moim umyśle różne sceny. Raczej nie było takich sytuacji, że w moich wizjach pojawiały się częściej od innych osoby które świetnie znam, i spędzam z nimi dużo czasu. W dużej mierze są to wizje dotyczące mojej osoby, choć niekoniecznie z moimi przyjaciółmi. Ok dziękuję za odp.