Skocz do zawartości

kruk, poddasze, oczy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich.

Ogólnie nie należę do osób, które są jakoś szczególnie przesądne i wierzą w sny, ale ten mnie troche przeraził.

Spałam z młodszym bratem w łóżku w jakimś nieznanym mi pokoju. Było to pomieszczenie ciemne, ogólnie nieprzyjemne. Było na jakimś poddaszu (może strychu), ale pomiędzy dachem a ścianą były szczeliny. Przebudziłam się (w śnie) i zobaczyłam, że w kilku miejscach siedzą kruki. Byłam przerażona, starałam się je odpędzić, ale na próżno. Z czasem ich miejsca zmieniały się (nie wiem czy ,,dolatywały" kolejne przez te szczeline czy po prostu zmieniały miejsce. Potem w śnie znowu zasnęłam. Obudził mnie odgłos jakiejś osoby w pokoju. Zapytałam czy ktoś tam jest i zobaczyłam pewną dziewczynę (widziałam ją raz w życiu na oczy, nie mam z nią nic wspólnego). Zaczęła się śmiać szyderczo i była oparta o jakąs komodę chyba. Moja uwaga skoncentrowała się na jej oczach (było to takie chwilowe zbliżenie jak w filmach)- zmieniały kolory (zielone, białe...) aż w końcu pojawiły się takie mocno czarne i znowu zaczęła się tak okropnie śmiać... i wtedy zadzwonił budzik.

Jakieś propozycje interpretacji?

Gość Jacek Bartnicki
Napisano

Ja na przykład nie należę do osób które jedzą mięso ale czasem się zdarzy więc widzisz ;) Uważam, że wszystko jest dla ludzi (sny także). Aha pozdrów brata, pewnie z niego urwis jest ;p

Sen: ciemne nieprzyjemne pomieszczenie - taki klimat, emocje, niezbyt dobre ( może pomiędzy Wy - rodzice, albo Ty - Twoja obecna szkoła). Te kruki i ta dziewczyna to taki symbol, że "czegoś się obawiasz" (oględnie mówiąc). Nie będę się tu doszukiwał głębszych interpretacji, uważam, że masz chwilowo taki mniej-przyjemny okres i stąd taki sen.

Pozdrawiam Cię

i więcej wiary w swoje sny ;)