patrycja91 Napisano 14 Stycznia 2014 Napisano 14 Stycznia 2014 Śniło mi się, że wyrwałam sobie żebro, potem drugie na wysokości wątroby. Co to może znaczyć ? Później przez skórę wyczuwałam ręką, że z lewej strony mam więcej żeber a z prawej o dwa mniej... Nie było tam krwi ani niczego. Po prostu widziałam żebro w swojej dłoni. Cytuj
Gość Jacek Bartnicki Napisano 14 Stycznia 2014 Napisano 14 Stycznia 2014 Bóg wyrywał Adamowi żebra (ał !) a w sumie to jedno i stworzył niewiastę Ewę. Nie chce nic mówić ale mężczyznę stworzył z różnych rzeczy (ziemia, popiół itd) a kobietę tylko z kości (i to jednej) ;p Przy okazji, lewa strona (np. ręka) oznacza zawsze (takie jest Prawo ;D) kobiecość, intuicję, jak również twórczość (tu już zmyślam). pozdrawiam Cię i do następnego razu "żeberko" ;D Cytuj
OazaSpokoju Napisano 14 Stycznia 2014 Napisano 14 Stycznia 2014 kobietom zdarza się wycinać żebra, żeby mieć węższą talię - jak tam z twoją samooceną? Poza tym kości to nasza podstawa, baza - pozbywanie się ich to nie najlepszy znak. Może zbliża się jakiś kryzys życiowy? Cytuj
patrycja91 Napisano 14 Stycznia 2014 Autor Napisano 14 Stycznia 2014 (edytowane) Oaza Spokoju Kryzys właśnie zażegnałam emocjonalny, odżyłam. chodzi o mężczyznę. Jacku zupełnie nie zrozumiałam Twojej interpretacji, przykro mi. To, że z żebra kobietę Bóg stworzył to wiem ale co to ma do rzeczy ? Poza tym śniło mi się, że z prawej strony wyrwałam sobie to żebro. Sugerujesz, że to żebro ma oznaczać ciążę bo ma powiązanie z mężczyzną i kobietą i tworzeniem? Ale i tak dziękuję za odpisanie. Edytowane 14 Stycznia 2014 przez patrycja91 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi