Skocz do zawartości

żebra

patrycja91

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Śniło mi się, że wyrwałam sobie żebro, potem drugie na wysokości wątroby. Co to może znaczyć ?

Później przez skórę wyczuwałam ręką, że z lewej strony mam więcej żeber a z prawej o dwa mniej... Nie było tam krwi ani niczego. Po prostu widziałam żebro w swojej dłoni.

Gość Jacek Bartnicki
Napisano

Bóg wyrywał Adamowi żebra (ał !) a w sumie to jedno i stworzył niewiastę Ewę. Nie chce nic mówić ale mężczyznę stworzył z różnych rzeczy (ziemia, popiół itd) a kobietę tylko z kości (i to jednej) ;p

Przy okazji, lewa strona (np. ręka) oznacza zawsze (takie jest Prawo ;D) kobiecość, intuicję, jak również twórczość (tu już zmyślam).

pozdrawiam Cię

i do następnego razu

"żeberko" ;D

Napisano

kobietom zdarza się wycinać żebra, żeby mieć węższą talię - jak tam z twoją samooceną? Poza tym kości to nasza podstawa, baza - pozbywanie się ich to nie najlepszy znak. Może zbliża się jakiś kryzys życiowy?

Napisano (edytowane)

Oaza Spokoju

Kryzys właśnie zażegnałam :) emocjonalny, odżyłam. chodzi o mężczyznę. :)

Jacku

zupełnie nie zrozumiałam Twojej interpretacji, przykro mi. To, że z żebra kobietę Bóg stworzył to wiem ale co to ma do rzeczy ?

Poza tym śniło mi się, że z prawej strony wyrwałam sobie to żebro.

Sugerujesz, że to żebro ma oznaczać ciążę bo ma powiązanie z mężczyzną i kobietą i tworzeniem?

Ale i tak dziękuję za odpisanie.

Edytowane przez patrycja91