Skocz do zawartości

Dziewczyna i przyjaciel

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, proszę o pomoc w interpretacji snu, bo jest on bardzo pomieszany i niezbyt mam pojęcie, które rzeczy, które się w nim pojawiły są ważne, a które nie.

Otóż u mojego serdecznego przyjaciela w domu była jakaś impreza. Co rzuciło mi się w oczy, bardzo mnie on zlewał, co dość przykre było. Raz niechcący potrąciłem dziewczynę, która od pewnego razu mi się podoba, przeprosiłem, a od tego momentu kilka razy wychwyciłem jak się do mnie uśmiecha. Zdecydowano, że impreza przeniesie się w miejsce zwane Wodospadem, które jakoby miało by być w najbliższym mi mieście, (szczegół, że nigdzie w bliższej ani dalszej okolicy takiego nie ma) jednak ja, z przyczyn, których już nie pamiętam, musiałem wrócić się do swojego domu i miałem przyjść później. Mieszkam jakąś godzinę drogi od niego. Gdy już wszystko zrobiłem, co miałem zrobić, stwierdziłem że szybciej będę jak dojadę do Wodospadu pociągiem (ważna rzecz, w tym śnie nie wiedziałem gdzie on dokładnie jest, tylko z grubsza mogłem określić jego położenie), którego stacja jest nieopodal mojego miejsca zamieszkania. Ponieważ miałem jeszcze kilka minut do odjazdu, poszedłem do sklepu kupić piwo, gdzie spotkałem znajomego, który wpierw zadeklarował, że pojedzie tam ze mną, ale jednak nie wsiadł do pociągu. Nudna jazda, kilka razy dzwoniłem do przyjaciela, aby dowiedzieć się dokładnego położenia Wodospadu, jednak nie odbierał. Wysiadam na przystanku. Spotykam kolejnego znajomego. Znajduję się w scenerii, której zupełnie nie kojarzę - peron, a za nim wieelka dolina, do której można zejść schodami i tak w dole też widać peron. Kolega tłumaczy, że to część tej trasy, miałem w śnie wrażenie, że znam to miejsce na wylot. Gdy zeszliśmy schodami doszliśmy do Wodospadu - tak naprawdę to był dziwny, piaszczysty placyk położony przy ścianie góry, z której wypływał strumień do czegoś co przypominało mini-basen, a obok niego leżał jakiś znajomy mi człowiek, widocznie po spożyciu sporej dawki alkoholu.

Najlepiej natomiast zapamiętałem ten początek, to była większość tego snu. Czy ma on jakieś znaczenie?