Skocz do zawartości

najbliższy tydzień

Beata39

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Znalazłam rozkład na dni tygodnia i chciałam go wypróbować, możecie popatrzeć czy dobrze, bo nie bardzo umiem interpretować kart jako karty dnia.

poniedziałek - 10 pucharów - powody do radości, szczęśliwe zakończenie jakiegoś problemu

wtorek - kapłan - zadowolenie, pomoc kogoś mądrego

środa - sąd - znalezienie rozwiązania na zaistniały wcześniej problem

czwartek - 8 mieczy --- 8 monet - ciężki dzień, czeka mnie wytężona praca

piątek - 8 pucharów ---as pucharów - może skorzystam z okazji i spełnię swoje marzenia, może spotkam kogoś w kim się zakocham

sobota - 9 buław - powinnam być w tym dniu czujna, uważać aby się z kimś nie pokłócić

niedziela - rycerz monet - może odwiedzi mnie jakiś gość

ja - kochankowie - jestem miłą, kochającą osobą, dobrą przyjaciółką

Proszę popatrzcie, bo ja się dopiero uczę i im więcej mi pomagacie to więcej będę wiedzieć :poklon:

• Maestro
Napisano

Im więcej TY nam pomożesz,tym więcej my oddamy naszej energii Tobie;)

Napisano

Ale w czym ja mogę pomóc, zawsze jestem chętna do pomocy. Bardzo bym chciała się nauczyć interpretować karty na dany dzień. Staram się jak mogę. Wiem o czym dane karty chcą mnie poinformować ale często jest mi trudno dokładniej to zinterpretować.Dlatego dzięki waszej pomocy uczę się robić to jak najlepiej. Pomóż mi i powiedz co mam zrobić aby być lepsza w interpretacjach :)

Gość SooYoung
Napisano (edytowane)

Ćwiczyć.

Nauka znaczenia kart to nie tylko przeczytanie interpretacji z książki, ale też samodzielne nauczenie się czytania każdej karty - zaczynasz od książkowej interpretacji ale potem patrzysz co np. przedstawia obrazek na karcie - jaka masz talię ?

Szukaj dodatkowych znaczeń - tylko Twoich, ćwicz intuicje, zobacz jakie masz skojarzenia związane z tym co widać na karcie.

Przykład - 9 mieczy według książki to może być depresja ale normalnie to bardzo ogólne znaczenie i nie każdy komu wyjdzie 9 mieczy od razu ma depresję! Normalnie karta ta może mówić ze np;. nie prześpisz nocy, albo ze głowa Cie boli, albo że się czymś niepotrzebnie nakręcasz, ale te znaczenia musisz sama odnaleźć.

Beata jeżeli masz swoja talię to najpierw ja poznaj, poglądaj obrazki, co widzisz, kiedy robisz rozkład to popatrz co karty mówią - > jaką mówią historie, ile wyjęłaś kart dworskich w rozkładzie, jakie są tam karty AW.

Potem poczytaj znaczenia ale nie ucz się ich na pamięć i nie medytuj z karami, po prostu "szuka"j skojarzeń intuicją i czytaj swoje rozkłady jak czyta się komiks :)

Edit - a Kochankowie to karta Decyzji! widać ze stoisz na rozdrożu i masz w sobie dużo sprzeczności, chciałabyś być miło odbierana przez otoczenia i denerwujesz się kiedy odbiór jest inny. Czasami mówisz - przecież wszystko robię dobrze a inni dalej się czepiają ;) Niestety ludzi odbierają Cie jako zmienną, niepewną.

Spróbuj -> zajrzyj w "siebie " i określ się jaka jesteś albo jaka chcesz być - możesz być miła, elastyczna w relacjach z ludźmi ale bądź konsekwentna w tym co robisz i taka na której mozna polegać .

Edytowane przez SooYoung
Napisano (edytowane)

nie uczę się ich na pamięć, patrzę na nie i staram się coś z nich wywnioskować. Wiem, że różne są ich interpretacje. Ale niestety mam karty z książką Aleksandry Jaśniak, niestety AM są tu nieczytelne, np. puchary to po prostu puchary, nic z nich nie można wyczytać, a ich interpretacja nie przemawia do mniej. Musze kupić inną talię bo tą dostałam w prezencie. Na razie dzieki temu forum patrzę na karty i z nich staram się wyczytać ich wymowę. Naprawdę nie chcę aby ktoś interpretował je za mnie, ale wasze iterpretacje pomagają mi, bo wtedy zastanawiam się np. co przeoczyłam. Macie duże doświadczenie i to wiele mi daje. I tak jak piszesz czytam e i układam historię.

Edytowane przez Beata39
Gość SooYoung
Napisano (edytowane)

Rozumiem, a skoro karty mają małe MA bez obrazków, no bo niestety ale karty Jaśniak są nieczytelne, to postaraj się kupić sobie klasyczną talię tarota, talie Rider-Waite, które ma najbardziej czytelne przesłanie w obrazkach i dobrą symbolikę.

Co przeoczyłaś - napisałam Ci o znaczeniu karty Kochanków, reszta kart tzw dniówek pokaż Ci się sama właśnie w tym jak zrealizuje Ci się dzień

Mogę Ci napisać co według mnie znaczy np. Ryc den - ze nic się nie zmieni, że coś stanie w miejscu ale tutaj Ty masz być uważna i w ciągu dnia zwracać uwagę na to co Cie spotyka. Jeśli Ci napiszę swoje widzenie kart, to nawet nieświadomie ale będziesz na to czekać i możesz przeoczyć to o co naprawdę chodzi.

Rozumiesz - w dniówkach chodzi o Twoje odczucia a nie nasze znaczenia, bo to Twoje karty dnia. Z naszej strony nie ma tu żadnego uporu, po prostu doświadczenie mówi ze dniówki najlepiej czytać samemu.

Każda z kart ma tyle znaczeń że kapłan może być nauka, uczelnią, staruszkiem spotkanym na ulicy, twoim dziadkiem, księdzem, lub wizytą w kościele, albo ktoś Cię pouczy i będziesz się źle z tym czuła,bo kapłan nie daje zadowolenia - kapłan jak to ksiądz nie powinien mieć nic wspólnego z zadowoleniem ;)

A jeśli będziesz mieć np. rozkład partnerski czy inny niż dniówki, to z pewnością pomożemy w interpretacji, w każdym razie ja :)

Pozdrawiam

Edytowane przez SooYoung
Napisano

BArdzo dziękuję za rady, wiele mi to dało. Pozdrawiam i obiecuję, że będę się dalej uczyć.

Napisano

Zinterpretuję, ale liczę na weryfikację jak się zrealizowały te karty u Ciebie, bo ja interpretuję po swoich znaczeniach...

poniedziałek - 10 Pucharów - sprawy domowe i rodzinne mogą być najważniejsze, nie wiem czy masz dziecko, ale mogą to być sprawy właśnie związane z dzieckiem lub osobami z najbliższego otoczenia, dzień fajny i ciepły, mogą być jakieś fajne relacje z przyjaciółmi lub innymi bliskimi osobami, w pracy ciepła i rodzinna atmosfera

wtorek - V Kapłan - możesz dostać reprymendę od kogoś za coś lub Ty wykażesz się taki zachowaniem, Kapłan to też ktoś o dużej wiedzy i inteligencji, tradycjonalista - możesz spotkać taką osobę lub Ty będziesz dla kogoś autorytetem

środa -XX Sąd - sprawy rodzinne najważniejsze lub odnowi się jakaś znajomość z przeszłości

czwartek - 8 Mieczy, 8 Monet - w pracy może być brak dostępu do łącza, do internetu, możesz mieć poczucie blokad i ograniczeń w pracy, poczucie uwięzienia w jakiejś niejasnej sytuacji

piątek - 8 Pucharów, As Pucharów - emocjonalny dzień, może to być związane z osobą z przeszłości (jakimś powrotem) lub po prostu będziesz miała jakieś mieszane uczucia, rozterki, które mogą skończyć się wylaniem z siebie tych emocji, a nawet łzami...

sobota - 9 Buław - mi ta karta pokazuje taki dzień, kiedy mam ciszę i spokój w domu, brak kontaktów z innymi

niedziela - Rycerz Monet - może być spotkanie lub kontakt z jakimś przyjacielem, może z kolegą z pracy

Ja - VI Kochankowie - a Ty jesteś w związku?

Napisano

poniedziałek - 10 pucharów

- świetny dzień będziesz w bardzo dobrym rodzinnym może nawet nastroju, okażesz wiele serca innym z wzajemnością :))

wtorek - kapłan

- wtorek stabilny i spokojny :)

środa - sąd

-tu moga pojawić się jakieś nowe wieści, które nieco odmienią Twoje postrzeganie czegoś. Zmieni Ci to nastrój

czwartek - 8 mieczy --- 8 monet

- skupisz się na czymś, na jakichś ograniczeniach albo własnej pracy nad czymś. <Mogą pojawiać się myśli nieciekawe

piątek - 8 pucharów ---as pucharów

- nieco chwiejnie będziesz się czuła ale będziesz otwrata już na dobro i uczucia na nowo. Może jakiś Pan się pojawi w środę i będziesz sie zastanawiać co zrobic? :mysli:

sobota - 9 buław

- zabawa i czas spędzony dość aktywnie, mozę jakieś zakupu albo coś co lubisz robić

niedziela - rycerz monet

- spokojnie spędzony czas na rozmowach z miłymi osobami/

ja - kochankowie

- będziesz ciepła serdeczna i niepewna bo przyjdzie Ci podjąć jakąś decyzje w tym tygodniu i sądze, że jest to decyzja uczuciowa.

Udanego tygodnia :okok:

Napisano (edytowane)

Bardzo, bardzo dziękuję, jak się tydzień skończy to napiszę co się sprawdziło.

Wiadomość dla Werony, obecnie nie jestem w związku.

Karta kochankowie do mnie pasue, bo jak mówią o mnie znajomi jestem zawsze miła, serdeczna, przyjacielska. Napewno i w tym tygodniu taka będę. :) :) :)

Edytowane przez Beata39
Napisano
Wiadomość dla Werony, obecnie nie jestem w związku.

Dla mnie Kochankowie jako osobę pokazują osobę, której główną cechą charakteru jest niepewność i niezdecydowanie. Jej szczęście zależy od ludzi, zarówno w życiu zawodowym jak i osobistym. Lubi słuchać i rozumie innych, ale ma kłopoty z wyrażaniem siebie.

Pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...
Napisano
Bardzo, bardzo dziękuję, jak się tydzień skończy to napiszę co się sprawdziło.

Co z weryfikacją?

Napisano (edytowane)

Przepraszam że nie zweryfikowałam ostatniego tygodnia, ale po prostu nic sie nie działo co mogłabym powiązać z kartami jakie mi wyszły. To był tak nudny tydzień jak mało który.

Chyba, że połączę piątek - 8 pucharów, as pucharów z miłym wyjściem z moją córka do kina. Tylko tyle. Muszę jeszcze długo ćwiczyć zanim będę mogła interpretować karty dnia.

Pozdrawiam i dziękuje za przypomnienie o weryfikacji

Edytowane przez Beata39
Napisano

Witaj, to moga byc rozne sprawy.

10 kielichow, ogolnie dzin powinien byc mily, taki dosc rodzinny, moze spedzenie czasu z rodzina, albo siedzenie w domu, bo 10 kielichow to takze zaangazowanie w sprawy domu, rodziny. Moze cos milego ze strony rodziny.

Kaplan - dzien albo nauki, rozwoju, albo kontakt z jakims mezczyzna, albo to my bedziemy kogos uczyc albo kogos pouczac, ktos bedzie chcial nas pouczac, moze kontakt z jakims autorytetem, szkolenia, albo bycie na jakims wykladzie, itd. To takze dziec dosc tradycyjny, zaangazowanie w sprawy wiary, religii, itp.

Sad XX - to karta rodziny, moze now kontakt z rodzina, albo wiadomosci ze stony rodziny, albo odwiedziny u rodziny badz od czegos sie uwolnsz, poczucie odrodzenia.

8 mieczy - poczucie uwiazania, blokad wewnetrznych, sytuacji bez wyjscia, rezygnacja, niepewnosc, melacnholia.

8 kielichow - takze niezbyt dzsn udany moze trzeba bylo odejsc od jakis decyzji, albo cos odeszlo od nas, moze z tego pwoodu byl niesmak oraz rozczarowanie, badz konflikt , rozdzarowanie z kims w relacji.

9 palek - poczucie rezygnacji, ucieczki z pola walki, ochoty aby sie z czegos wycofac, brak sily do dzialania.

rycerz monet - aktywnosc, kontakt z kims,a lbo wyjazd gdzies albo zaangazowanie w sprawy pracy, itd, wyjazd np: sluzbowy.

Ja - kochankowie, ale jakie to jest pytania? jaka ty jestes? czy ogolnie? kochankowie moze oznaczac osobe zdolna do kompromisu, mila, ktora pragnie miec udane zycie uczuciowe, albo stoi przed jakas wazna decyzja, nie moze sie na cos zdecydowac.

Jest takze mozliwe, ze wyszly ci karty nietrafne.

Trzymaj sie.