Skocz do zawartości

piesek i bagietka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

śnił mi się dzisiaj sen o piesku. piesek był małych rozmiarów, dorosły, nie szczeniak, w sumie była to suczka, bardzo przyjazna, która dopominała się niesionej przeze mie pod pachą bagietki. była trochę natarczywa, wynikało to jednak z głodu, nie z upierdliwości rozpuszczonego zwierzaka. początkowo nie chciałam dać jej bagietki. ostatecznie jednak urwałam połowę i zwierzak zadowolony zabrał się do pałaszowania. wracając do domu oglądałam się za siebie zastanawiając się czy pies nie potrzebuje większego wsparcia. wzbudził moją litość i troskę. był mały, zagubiony, głodny.

czytałam, że sny o psach nie oznaczają nic dobrego. zwłaszcza gdy są czarne lub bure. koloru tego pieska nie pamiętam. natomiast całkiem niedawno śnił mi się inny sen o psie, który przyszedł pilnować mojego domu. był dobry i przyjazny, ale właśnie czarny, a konkretnie czarno-brązowy. jednak na mur beton przybył strzec domu, był to dobry pies, nie agresywny, ciepły i przyjazny wobec mnie.

ciekawe co to wszystko może znaczyć? może ktoś chce okraść moje mieszkanie czy inne cuda wianki? pozdrawiam!

Gość Jacek Bartnicki
Napisano

Cześć ;)

Przyjazny piesek może oznaczać przyjaciela, (przyjaciółkę) która będzie natarczywie "coś" od Ciebie chciała (myślę, że może chodzić o informację Ty coś wiesz a ona będzie pytać i pytać).

Ta dziewczyna może sprawiać wrażenie zagubionej i "małej",

Ten drugi pies to "dobry" symbol. Kolor jest mniej ważny niż jego zamiary, a te były przyjazne, może to być osoba (adorator - z np szkoły) który będzie dosyć natarczywie Cię "pilnował" ew. rodzice lub jakiś opiekun, nauczyciel (szkoła, oaza).

Oba sny zawierają dobre symbole.

pozdrawiam ! (x2)