Skocz do zawartości

Odszkodowanie Pomóżcie

Monika2611

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Opisze krótko sprawę .Mój mąż zginął w wypadku starałam się o odszkodowanie z oc sprawcy wypadku no i sprawa staneła w takim punkcie że wypłacili mi tylko 50% odszkodowania ,dlatego że mąż przyczynił się do wypadku ,dodam że sprawa toczy się od początku i nie ma mowy o żadnym przyczynieniu.Zgłosiła się dzisiaj do mnie inna firma zajmująca się w "wyciąganiu odszkodowań".Zadałam pytanie co się stanie jesli zgodzę się na współpracę z tą firmą ?wyciągnełam trzy karty ,czwarta wypadła

4 denary

10 kielichów

paż denarów

4 mieczy

Widze to tak

Ta nowa firma próbuje przekupić mnie dobrem materialnym ,obiecuje że sprawa jest do wygrania itp żebym tylko podpisała z nimi umowę ,Ja jednak boję się podpisać z nimi umowy ,wole już nic nie robić żeby się nie rozczarować ,bo wiadomo że takie firmy często oszukują ludzi .Jednak 4 mieczy to też dobre wiadomości dotyczące nowego przedsiewzięcia:poklon::poklon::poklon::poklon::poklon::poklon:

Gość Gość3
Napisano (edytowane)

W podsumie jak dobrze policzyłam, jest Kolo fortuny czyli albo zmiana albo stagnacja . Karty rozkładu przemawaja jednak za utknieciem w martwym punktcie ,tu juz sie wszystko wypelniło .

Nie chce radzic ,ale z doswiadczenia wiadomo cóz tacy moga zdziałac oprócz korzysci własnych , tudziez sciagnięcia prowizji dla siebie ,niezaleznie od wyniku sprawy .

trzymaj sie dzielnie !

Trzymaj ten wdowi grosz na co innego .

Edytowane przez Gość3
korr.
Napisano

Wiesz po tych kartach to widze ze beda chcieli zarobic cos oni na tobie, piniadze oni sciagna to fakt ale bedzie sie to sporo czasu ciaglo

Napisano

Dziękuję Wam Dziewczynki też tak myślę że lepiej dać sobie na luz

Napisano

z tych kart wynika,ze chca Ci dac to co maja-czyli tak na prawde niewiele tak aby na utrzymanie siebie i domu starczylo. Wg nich nie jestes w tym do konca zorientowana w zwiazku z czym beda chcieli na tym uciac juz temat. Nie daj sie i przyjmij moje wyrazy wspolczucia spowodu meza.

Napisano

Tak w/g mnie jak ja to widzę to zgodziłbym się na współpracę z firmą.

4 Denary może tu przedstawiać tę agencję/firmę, która dba o pieniądze, ściąga je skąd trzeba, gromadzi. Dalej jest karta satysfakcji (10 Pucharów), Paź Denarów - ta należność, nagroda, ta reszta odszkodowania - ściślej mówiąc; jakieś pewne osiągnięcie w sprawach materialnych.

Z tego co rozumiem wyciągnęłaś 3 karty, czwarta wypadła i dołożyłaś ją. Nawet i tak też dobrze wygląda. 4 Miecze jest pomyślną kartą jeśli chodzi o sprawy finansowe, szczególnie te prawno-finansowe. Akurat znam to z autopsji. Do tego przy tej karcie dochodzą jeszcze takie cechy jak rozsądek, ekonomiczne, konstruktywne myślenie i związana z tym umiejętność radzenia w sprawach materialnych. Także, szczególnie patrząc na te 4 Miecze to o jakimś matactwie tu nie ma mowy.

Ale wiesz, to ja tak to widzę.

Całkiem rozumiem Twe obawy. W tym kraju złodziejski system już dawno wziął górę. Wiem, że wszędzie kradną, ale PL jest jednym z tych państw gdzie matactwo panoszy się szczególnie.

Aha! Do niczego Cię nie namawiam, podałem jedynie tu swą interpretację kart. Zdecydujesz sama, o ile już podjęłaś decyzję.

Wyrazy współczucia z powodu tego co spotkało Twego męża.

Napisano
4 denary

10 kielichów

paż denarów

4 mieczy

beda chcieli Ci namącić w głowie, zę ahh możemy tyle zrobić, wyciągnąć kasę, 10 kieli - wspominać o mężu, paź denarów - tutaj widzę pierwsze niby sukcesy ale 4 miecze - czy to jednak nie będzie problem z ta inwestycja na zasadzie - prowizji dla nich, która pochłonie np połowę z tego, co uda Ci się uzyskać etc.

Odnoszę wrażenie, ze powinnaś odpuścić.

Napisano

Dzięki wielkie Wam wszystkim.Wypadek był prawie 3 lata temu,i jedna firma już prowadziła tą sprawę .Staneło na tym ze wypłacono mi 50% przyznanego odszkodowania ze względu na niby przyczynienie się mojego męża do wypadku .O przyczynieniu nie ma mowy bo motocyklista wjechał w mojego męża z prędkością 250 km h a on jechał rowerem ,niby nie wystawił ręki że skręca ,ale przy takiej prędkości to on nie mógł widzieć czy on wystawia ręke ,bo on go wogle nie widział .Wiec dałam sobie spokój i postanowiłam poczekać do zakończenia sprawy ,a tu nagle wczoraj ta firma .Umówiłam się na czwartek ,posłuchać mogę co ma do powiedzenia ,podpisywać nic nie muszę

Gość Gość3
Napisano

dobry pomysł ,przekonasz sie sama co i jak nawijac beda . Badz czujna mimo wszystko . To co opisujesz ,to jakas paranoja !

Napisano

Według mnie to widać,że chcą też przytulic grosza dla siebie(4 denarów) ale to logiczne,że każda firma jest nastawiona na zyski inaczej nie byłaby firmą a instytucją wolontaryjna a im tam szukają sponsorów..acz koolwiek wracając do tematu.. w 4 kielichy mozna uznać jako zadość uczynienie..powrót do zdrowia..tzn danej sytuacji..uleczenie budżetu domowego(paż den,10 kielichów) moze nie takiich jakbys chciała,ale coś byś uzyskała..

Edit- w razie czego skrupulatnie czytaj dokumenty a nawet zasiegnij jakiejs porady specjalisty czy nie ma czegos smierdzącego i ukrytego w dokumentach:)

Napisano

nie widać po kartach żeby mieli ruszyc sprawe z miejsca chyba ze karty wyrzuciły ze ty sie nie zgodzisz po prostu na wspolprace z ta firma