Skocz do zawartości

Kruszące się zęby

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie.

Kilka ostatnich nocy śnią mi się kruszące zęby.

Pierwszy raz śniło mi się, że ocierałam górną i dolną część zębów (jak mój chłopak przez sen). Tyle, że moje zęby nie były takie mocne i się kruszyły. Najpierw tylne a po jakimś czasie te przednie. Byłam we śnie tak zdziwiona, iż chciałam zobaczyć się w lustrze, ale szczęka była zdeformowana (i kogoś innego twarz widziałam nie swoją).

Dzisiejszej nocy zaś śniła mi się w zębie dziura i że ząb zaczął się kruszyć.

Między tymi dwoma snami i tak "czułam" we śnie jak się kruszą zęby, ale ich nie widziałam jak w powyższych snach.

Bardzo proszę o interpretację i przepraszam za chaotyczność.

Gość agnieszka007
Napisano

Witaj.

O ile orientuję się...

Dziurawe i kruszące się zęby,oznaczają,że ktoś z rodziny się wykruszy na tamten świat.

Sporo osób o tym mówi.

W moim przypadku też tak było.

Lecz nie znaczy,że ktoś od razu umrze,może ciężko zachorować.

Napisano

Te kruszące się zęby, o ile nie było krwi (krewni, bliscy, rodzina) oznaczają raczej odejście kogoś niespokrewnionego. U mnie taka interpretacja się sprawdza.

Gość Jacek Bartnicki
Napisano

Proszę bardzo, polecamy się na przyszłość ;D

Napisano

Według mnie zdeformowana szczęka oznacza spory w domu, a kruszące się zęby kłócących się domowników.

Co do kolejnego snu - jeśli ząb był z lewej strony, to symbolizuje kobietę, jeśli z prawej - mężczyznę. Być może chodzi o jakiś konflikt, który jest rozprzestrzeniany przez jedną z osób w rodzinie?

Napisano

Kruszące się zęby oznaczają też problemy, których nie możemy ugryźć, próby zrobienia czegoś ponad nasze siły. Nie przesadzałabym z tym wykruszaniem się na tamten świat. ;-)