Skocz do zawartości

ząb

Jola1961

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy potrafi go ktoś dobrze zinterpretować. Liczę na Państwa doświadczenie w tych sprawach. Otóż rozmawiałam wieczorem z koleżanką o nowej dentystce i o tym co planuje robić z moimi zębami. Na kontroli okazało się, że mam jednego zęba do leczenia. W nocy przyśniło mi się, że właśnie ten ząb wyleciał mi sam. Jednak był wcale nie popsuty. Do tego wyleciał wraz jakby z taką otoczką z dziąsła. To dziąsło było jednak bez żadnej krwi, takie zdrowe i jasne. Tylko otaczało ten ząb. Poczułam wielką ulgę, że się jego pozbyłam i ucieszyłam się, że nie będę musiała już go leczyć. Czytałam, że ząb oznacza śmierć w rodzinie. Co konkretnie może oznaczać ten mój sen? Za pomoc z góry dziękuję.

Napisano

Jolu ja też dziś dopiero zarejestrowałam się na tym forum. Nie wiem, czy mogę tak od razu komuś coś doradzać czy interpretować sny. Ale spróbuję - faktycznie miałaś ciekawy sen po ciekawej rozmowie z koleżanką o zębach - tu ewidentnie zadziałała podświadomość. Natomiast znaczenie snu - generalnie sny o zębach są dość wymowne - to że wypadł Ci samoistnie w dodatku bez krwi może oznaczać rozstanie z kimś bliskim (wykreśl z sennika słowo śmierć). Ucieszyłaś się i poczułaś ulgę - więc rozstanie może być dla Ciebie korzystne wręcz wskazane, aby poprawić swoje samopoczucie. Może masz jakiś wrogów, może w pracy ktoś Ci załazi za skórę - ta otoczka zęba jest ciekawym wątkiem - spójrz na ten sen pod tym kątem. Dodam tylko, żeby poprawić Ci humor, że czytałam gdzieś interpretację snów o zębach, gdzie pojawił się wątek seksualny:) Na pewno nie był to dla Ciebie zły sen. Pozdrawiam.

Napisano
Jolu ja też dziś dopiero zarejestrowałam się na tym forum. Nie wiem, czy mogę tak od razu komuś coś doradzać czy interpretować sny. Ale spróbuję - faktycznie miałaś ciekawy sen po ciekawej rozmowie z koleżanką o zębach - tu ewidentnie zadziałała podświadomość. Natomiast znaczenie snu - generalnie sny o zębach są dość wymowne - to że wypadł Ci samoistnie w dodatku bez krwi może oznaczać rozstanie z kimś bliskim (wykreśl z sennika słowo śmierć). Ucieszyłaś się i poczułaś ulgę - więc rozstanie może być dla Ciebie korzystne wręcz wskazane, aby poprawić swoje samopoczucie. Może masz jakiś wrogów, może w pracy ktoś Ci załazi za skórę - ta otoczka zęba jest ciekawym wątkiem - spójrz na ten sen pod tym kątem. Dodam tylko, żeby poprawić Ci humor, że czytałam gdzieś interpretację snów o zębach, gdzie pojawił się wątek seksualny:) Na pewno nie był to dla Ciebie zły sen. Pozdrawiam.

Bardzo dziękuję za odpowiedź. Już przestałam się martwić, bo w senniku to raczej były tylko nienajlepsze interpretacje. Pozdrawiam serdecznie, udanego wieczoru życzę :)

Napisano

Sorrki ale jestem tutaj dopiero od wczoraj i za bardzo jeszcze nie potrafię się tutaj poruszać. Przepraszam, jeżeli w złym miejscu zamieściłam swój post. Postaram się poprawić następnym razem. :)