navoie Napisano 24 Stycznia 2014 Napisano 24 Stycznia 2014 (edytowane) Śniło mi się, że dowiedziałam się o śmierci taty, który w rzeczywistości nie żyje od prawie roku. Nie pamiętam, kto mi tę wiadomość przekazywał, pamiętam tylko, że byłam na podwórku domu, w którym mieszkał (bardzo dobrze mi się kojarzy). Powiedziano mi, że zostawił dziennik, który pisał, bo pisanie było w jego życiu bardzo ważne, ale jego siostra, która mnie nienawidzi (w śnie i w prawdziwym życiu), na pewno nie będzie chciała mi go dać. Dodam, że ja sama piszę, a na terenie domu ojca nie byłam od lat, ponieważ jego siostra, z którą mieszkał, gdy chorował, zabroniła mi do niego wstępu. Bardzo proszę o pomoc w interpretacji snu. Z góry dziękuję. Edytowane 24 Stycznia 2014 przez navoie Cytuj
Gość Jacek Bartnicki Napisano 24 Stycznia 2014 Napisano 24 Stycznia 2014 Mam taki pomysł co do snu: - dziennik kojarzy mi się ze spisywaniem, notatkami, pamiętnikiem w którym zapisuje się ważne dla właściciela rzeczy. Może skoro tata zostawił Tobie dziennik (który jest metaforą) może ten dziennik oznaczać talent (właśnie do pisania) który przeszedł (wiem, ze talent nie przechodzi) z niego na Ciebie. Twoja siostra może być o to "zazdrosna" (delikatnie mówiąc) w prawdziwym życiu jak i we śnie. Taki mój pomysł. pozdrawiam Cię. Cytuj
ad.ryba.p Napisano 25 Stycznia 2014 Napisano 25 Stycznia 2014 Co do twojego snu mam wrazenie ze zdołałaś się pogadzić ze smiercią ojca. Troche to trwało może dlatego ze siostra uniemożliwiała Ci spotkanie z ojcem, albo wrecz przeciwnie dzięki temu nie trwało to nazbyt długo. Zresztą to już za tobą, teraz wazne wydaje mi się to co "zostawił Ci ojciec", a do czego nie masz narazie dostepu. Kluczem może być to by stosunek siostry Twojego ojca do Cb nie odbijał się na Twoim zachwaniu. Cytuj
navoie Napisano 26 Stycznia 2014 Autor Napisano 26 Stycznia 2014 Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Przedwczoraj ponownie miałam sen - tym razem wywoływałam swoje zdjęcia z podróży. Na ręku miałam zegarek taty, który w rzeczywistości jest zepsuty i nigdzie nie mogłam znaleźć mechanizmu do jego naprawy. Bardzo mnie zastanawia ta ukryta sylwetka ojca we śnie. Zwłaszcza, że nigdy dotąd mi się nie śnił. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi