Skocz do zawartości

Dżentelmen bez twarzy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Dzisiejszej nocy miałam jakiś dziwny sen. Zupełnie inne niż zwykle.

We śnie widziałam wszystko jako osoba trzecia - jak podglądacz, chociaż dziewczyną, która grała główną rolę, wiem, że byłam nią ja.

We śnie nie było dialogów. Najpierw widziałam jak uśmiecham się do dżentelmena bez twarzy (miał cylinder, dużą muchę, marynarkę jak fortepianiści w filmach i białe rękawiczki). Czułam, że go bardziej niż lubię, staliśmy blisko siebie i pokazywałam mu złoty łańcuszek z małym złotym kluczem który miałam na szyi (jakby ten klucz mógł przenieść mnie do innego świata), a potem z dżentelmenem bez twarzy tańczyłam (bez muzyki, ale czułam z tym mężczyzną rytm walca).

Potem pamiętam, że byłam jakby w innym świecie i jakiś (dosłownie) młody starzec laską chciał mnie wepchnąć do wody (dżentelmena tam nie było).

Kiedy się odwróciłam spa-dając zauważyłam, że z wody się wyłoniła dziwna okrągła maszyneria. Kiedy się otworzyła była tam dziewczynka (pamiętam małą brunetkę o krótkich włosach, różowej sukieneczce i białym misiem) i dżentelmen bez twarzy wyciągając rękę, jakby chciał mnie ratować.

Kiedy spadłam do wody zamieniłam się w mosiężną figurkę (taką płaską wyglądającą jak ciasteczko). W wodzie na czystym żwirowym dnie, obok mnie były chyba jeszcze takie 2 a łańcuszek który był na szyi widziałam na brzegu (spadł albo był zerwany).

Dżentelmen bez twarzy wyciągnął mnie i znowu byłam... normalna

I taki właśnie miałam sen... czy coś to znaczy?

Proszę o interpretację i z góry dziękuje oraz pozdrawiam.

Edytowane przez MarlenaW89