tessia Napisano 26 Stycznia 2014 Napisano 26 Stycznia 2014 nagle znalazłam się przed moim starym domem który stoi na górce zobaczyłam że mój tato ( zmarł 7 lat temu ) wyrównał teren koparką i pozostawił wielkie doły. Zaczęłam je grabić i właśnie wtedy cała ziemia zaczęła zjeżdżać i zasypywać sąsiada dom wbiegłam do domu i powiedziała do taty - damy sobie radę ? wiem że do niego mówiła ale go nie widziałam i zdawałam sobie sprawę że on nie żyje dla wyjaśnienia tego zdania powiem że jak po taty śmierci nad ranem wpadłam do domu stale powtarzałam to zdanie nikt nie mógł mnie uspokoić. Cytuj
navoie Napisano 26 Stycznia 2014 Napisano 26 Stycznia 2014 Same grabie mają wydźwięk negatywny i wiążą się ze stratą finansową, ale ziemia sugeruje, że coś ma szansę powodzenia. Być może masz jakieś plany i Twój zmarły tata chce Cię przed nimi ostrzec? Zdanie, które powtarzasz we śnie i które powtarzałaś też wtedy, kiedy umarł, może sugerować, że jeśli zdecydujesz się na ten plan, to ponownie trudno będzie Cię uspokoić. Cytuj
tessia Napisano 26 Stycznia 2014 Autor Napisano 26 Stycznia 2014 jeśli to ma znaczenie to był jasny czysty piasek bez kamieni Cytuj
OazaSpokoju Napisano 27 Stycznia 2014 Napisano 27 Stycznia 2014 Nie do końca rozumiem powiązania grabi z pieniędzmi. Sen raczej mówi o tym, że próbujesz ułożyć sobie życie, po stracie ojca. 7 lat to wcale nie dużo, jeżeli chodzi o uwolnienie się od wpływów rodzica, o uporządkowanie emocji, o dorośnięcie do swojej nowej roli. Coś w w twoim życiu spowodowało, że spróbowałaś zrobić coś własnymi siłami, stanąć na wysokości zadania, ale spanikowałaś i czujesz, że najchętniej znów byłabyś dzieckiem, pod opieką ojca. Cytuj
Gość Jacek Bartnicki Napisano 27 Stycznia 2014 Napisano 27 Stycznia 2014 Dla mnie dom to (tak samo jak ubranie) symbol tego jak widzisz samą siebie. Stary dom może oznaczać, że pragnęłabyś aby powróciła ta sytuacja która była wcześniej (jak Twój tata jeszcze żył). Takie zagrabianie dołów może oznaczać wg mnie symboliczne zasypywanie przeszłości (tym bardziej, że robiłaś to przed swoim starym domem który symbolizuję przeszłość). Ja także nie łącze grabi z pieniędzmi pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi