Skocz do zawartości

Wchodzenie samotnie pod górę - na szczycie wioska, płot, życzliwi ludzie

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Jacek Bartnicki
Napisano

Witam ;)

Sam interpretuję swoje sny (czasem pomagam w interpretacji swojej siostrze lub mamie), czasem też innym osobom na ezoforum. Jakieś 5, 6 lat temu miałem sen który uważam za jeden z najważniejszych dla mnie (myślę, że był w jakimś stopniu proroczy). Moją intencją jest byście pomogli mi zrozumieć jego znaczenie, szczególnie sam jego koniec ;)

sen

Wchodziłem na górę, nie widziałem co jest na szczycie. Byłem sam, chyba szedłem boso, w pewnym momencie szedłem przez taką mokrą glinę - myślałem, że nie dam rady przez nią przejść. Nie wiem ile tak szedłem i jak minąłem tę glinę wiem tylko, ż ew pewnym momencie znalazłem się na samiutkim szczycie tej góry. Byłem tak wysoko, że nic już wyżej nie było.

To był jakby "szczyt na szczycie" tej góry - nie wiedziałem jak sam mam zejść z tego szczytu, bo był stromy i nie widziałem żadnego zejścia w dół. Pojawił się "ktoś" (nie wiem kto to był) i pokazał mi zejście na dół z tego wierzchołka.

Sprowadził mnie z tego wierzchołka (i po drodze gdzieś zniknął) a ja doszedłem do płotu. Niewielki, drewniany - przeszedłem przez niego (bo nie było żadnej furtki) i na końcu znalazłem się w wiosce. Pomyślałem - jak ładnie, widziałem wóz ciągnięty przez konia, wóz był pełen siana, były tam też domy (albo stodoły). Najbardziej zapamiętałem ten pełen wóz siana.

Po środku tej wioski stał ktoś, mężczyzna jakby, ręce miał założone na piersi, skrzyżowane, nie wiem czy patrzył w moją stronę ale nikogo przy nim nie było a on jakby czekał. Miałem bardzo silne wrażenie (wręcz przekonanie) że jego właśnie szukałem całe życie.

Gdy szedłem w stronę tej postaci sen się skończył. Dodam, że on nic do mnie nie powiedział, nawet się nie poruszył tylko tak stał. Miałem natomiast silne wrażenie że to jego właśnie szukałem przez całe życie.

Co ten sen mógłby oznaczać? Kim mógł być ten ktoś na końcu snu? To Przewodnik Duchowy albo Anioł? Ze snu nie wynikało że mi jakoś pomagał tylko tak sobie czekał w tamtym miejscu na mnie ;) Co to może oznaczać?