Skocz do zawartości

Ojcze Nasz, lustro, łazienka, mówienie różnymi głosami

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Cztery dni temu miałam dość dziwny sen, który nie daje mi spokoju a przeglądając znaczenia pojedynczych zagadnień nie mogę nic konkretnego z niego wywnioskować, tak więc bardzo proszę o interpretację.

Wszystko w śnie działo się między godziną 23 a 24 (pierwsza scena snu to szybkie mignięcie zegara, nie zdążyłam zapamiętać konkretnej godziny, zegar był okrągły i biały, zwykły bez ozdób, nie mam takiego w domu). Następnie znajdowałam się w mojej łazience, przed umywalką i patrzałam sobie w oczy (mam zielone i w śnie też takie były) w odbiciu lustra, moja twarz wyrażała ciekawość, jednocześnie odmawiałam Ojcze Nasz pamiętam, że chciałam widzieć co się dzieje z moimi oczami podczas odmawiania tej modlitwy. Pierwszą część mówiłam swoim głosem, następną jakimś demonicznym (takim jak w horrorach) później głosem małej dziewczynki. Drzwi od łazienki były uchylone więc mówiąc ostatnią część modlitwy zorientowałam się, że ktoś mnie obserwuje i gdy spojrzałam okazało się, że była to moja matka, szybko uciekła. Czułam jej strach, całkiem spokojna i świadoma tego co zaszło poszłam ją zapytać o co chodzi i co to znaczyło, nie udzieliła mi odpowiedzi, było widać, że coś ukrywa oraz, że jest zdenerwowana i przestraszona.

Napisano

Luźno interpretując:

Jakby modlitwę podzielić na trzy części, to:

1. "Ojcze nasz, któryś jest w niebie, święć się bla bla bla" + normalny ton głosu wskazuje na to, że chyba nie jesteś zbyt religijną osobą i wychwalanie boga cię nie wzrusza, albo:

2. Środkowa część (o woli i chlebie) + demoniczny głos może świadczyć o tym, że w Twoim domu trochę za dużo jest(było) woli Twojego ojca a za mało 'chleba', który otrzymujesz znosząc ją (czyli, wracając do pierwszego punktu, nie za bardzo masz go za co chwalić)

3. Na koniec mówisz głosem małej dziewczynki, naiwnie prosząc go o wybaczenie (ciekawe za co..) i ochronę z nadzieją jego poprawy. To taka trochę naiwna i bezinteresowna miłość dziecka do rodzica.

Twoja matka widzi to wszystko, pewnie wie o tym od dawna, ale co ma powiedzieć kochającemu dziecku? Twój ojciec to xxx?

Nie wiem, czy odpowiednio wyczułam czas, ale dla mnie mniej więcej tak to wygląda.

Napisano

Bardzo dziękuję :oczko: w sumie wszystko się zgadza a ojciec nie jest taki zły :okok: