Skocz do zawartości

telefon od zmarlego dziadka///

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

jestem na jakims osiedlu ,gram w kosza , w pewnym momencie dzwoni telefon....odbieram i slysze mojego zmarlego dziadka, slysze rowniez spokojna muzyke wraz z jego glosem....pytam czy jest szczesliwy....odpowiada ze ma problemy ze zdrowiem, mowi ze mnie kocha...probuje nawiazac z nim rozmowe lecz sie rozlacza...nastepna rzecz jaka pamietam z tego snu to jestem w towarzystwie kobiety ktora wyciaga laske dla niewidomych a ja sie wycofuje....

bardzo prosze o interpretacje

Napisano

Kiedy zmarły dziadek pojawia się w śnie, zazwyczaj oznacza to, iż potrzebujemy od niego pocieszenia - wsparcia w jakiejś konkretnej sytuacji. Dziadkowie, w odróżnieniu od naszych rodziców, w snach zazwyczaj symbolizują "opiekuńczość", "tradycję", "poczucie komfortu". Bardzo dużo zależy tutaj od tego, jakie relacje łączyły Ciebie z dziadkiem - czy byliście ze sobą blisko związani, radziłaś się jego w jakiś kwestiach etc.? Próba nawiązania kontaktu przez telefon pokazuje, iż w tym momencie znajdujesz się w sytuacji, w której chętnie skorzystałabyś właśnie z pomocy kogoś takiego, jak np. Twój dziadek - jeśli, tutaj zaznaczam, łączyła Was przyjaźń - gdyż aktualnie możesz zmagać się z pewnymi problemami (utożsamiamy to telefonem), na przykład na tle miłosnym - przepraszam, jeśli wyciągam daleko idące wnioski, ale sugeruje się wyłącznie symboliką (kobieta, laska dla niewidomych, wycofanie - sugeruje trudny układ, zaślepienie - miłość platoniczną, bez wzajemności). Gra na osiedlu, w kosza, pokazuje zaś, że z każdej strony możesz być otoczona problemami (jeśli są to budynki - szare, brzydkie), ale znajdziesz wyjście z sytuacji, jeżeli będziesz umiała dobrze rozegrać mecz. Piłka symbolizuje również, iż czeka Ciebie dobre zdrowie :)

• Lubię to! 1