Skocz do zawartości

A jak mi miną Walentynki?

Inez2503

Rekomendowane odpowiedzi

• Maestro
Napisano

Jak mi miną tzw.Walentynki?

Królowa Denarów 2 kielichów 3 buław 10 kielichów

wydaje mi się, że bardzo miło,może w jakiejś restauracji nawet?

Napisano

Partnersko (2 Puchary), miło, będziesz zadowolona z dnia (10 Pucharów). Dostaniesz chyba jakiś prezent, czy przesłany Ci on będzie (3 Buławy). Tak w ogóle to te karty akurat skojarzyły mi się z prezentem między innymi.

EDIT: Może i też spędzisz trochę czasu w sieci (3 Buławy) tego dnia.

Napisano

wygląda mi to na podwójnie obchodzone walentynki :mysli:

pierwsze to jakies życzenia ( może w pracy) , a drugie w domku jakiś kwiat lub/i inna niespodzianka na Ciebie czekająca. Widziałabym tiu w porywach kolacje :)))

Napisano

a ja mysle, ze ogolnie bedziesz bardzo czarujaca tego dnia, spedzicie mily wieczor we dwoje :-) ale chyba poza domem, moze Pan zabierze Cie w jakies interesujace mijsce ... czytalam gdzies,ze trojka bulaw oznacza miejsce na wysokosciach, ogolnie mily dzien sie zapowiada dla Ciebie, czego zycze z calego serduszka :-)

Gość Euterpe
Napisano

- pierwsza opcja * jeżeli każda karta odpowiada kolejno porze dnia - na początku będzie stabilnie, bez szału, 14 jest dniem roboczym, więc pewnie spędzisz go w pracy(królowa denarów+2 puchary) i może być przyjemnie, następnie mamy 3 buław czyli podróż do 10 kielichów(tak mi się wydaje, że osoba stojąca na przed ostatniej karcie właśnie tego wypatruje), a ostania karta może mówić o tym, że spędzisz ten czas(wieczór lub późne popołudnie) w gronie najbliższych, może wybierzesz się w inne miejsce z kimś, w każdym bądź razie będzie bardzo miło :) Mnie 10 kielichów pokazała kiedyś kino(na karcie ludzie patrzą w tęczę, ja miałam ekran :) ).

- druga opcja * ogólnie co się wydarzy - temu dniu będzie towarzyszyć przyjemna atmosfera, możesz dostać upominek od kogoś, jakaś osoba zaproponuje wspólne spędzenie czasu/wyjście gdzieś, ogólnie powinnaś być bardzo zadowolona z tego dnia :)

Napisano

Według mnie mile spędzone w cieple rodzinnym,moze romantyczna kolacja w domku przy lampce wina,rozmowa i wspólnie planowanie dalszej przyszłośc,moze osiągniecie porozumienia. A moze na walentynki jakis prezencik zwiazany z wyjadem..

Acz kolwiek wydaje mi się,że bedą 2 walentynki:P

Napisano

brakuje mi tu karty mezczyzny, ale wieczor wyglada na mily, rodzinny i spedzony jak najbardziej w dobrym humorze

Gość Linkinia
Napisano

Będziesz tego dnia zadowolona, to na pewno. Myślę, że czeka Cię wiele miłych komplementów, słów, ogólnie życzliwości od otoczenia. Wydaje mi się, że dostaniesz jakiś prezent... będziesz wyczekiwała powrotu do domu albo wyjścia wieczorem. ;)

Napisano

W towarzystwie mężczyzny:) Będzie sympatycznie i poczujesz sie dopieszczona. mysle też, ze ktoś z daleka bardzo mile dla Ciebie dać znać, ze pamięta o walentynkach(10 kiel)

• 2 tygodnie później...
  • Maestro
Napisano

wydaje mi się, że bardzo miło,może w jakiejś restauracji nawet?

Dzień spędziłam w domu z uwagi na wirusa żołądkowego,który dopadł mnie w nocy poprzedzającej ten dzień. Leżałam cały dzień osłabiona i z bólem głowy. Dzwonił do mnie mój adorator;)), kilka razy i generalnie wykończył mnie już tymi rozmowami;) Co do prezentu,to mąż przyniósł mi kwiaty, ale w sumie hmmm ja sama je znalazłam wśród zakupów, bo nawet nie pomyślał, żeby mi je wręczyć...;(

Napisano

I po takich kartach kto by pomyślał/wpadł na to? Tu nie było kart, które szczególnie mówiłyby o chorobie, jakiejś nieaktywności.

I bądź tu mądry...

• Maestro
Napisano
I po takich kartach kto by pomyślał/wpadł na to? Tu nie było kart, które szczególnie mówiłyby o chorobie, jakiejś nieaktywności.

I bądź tu mądry...

Wiesz co, może karty mówiły tez o tym, że było mi mimo wszystko milo, dobrze mimo, że byłam już wykonczona rozmową, no bo ileż mozna gadać;)) 3 buław i 10 kiel mówi o tym, że on na razie jest w oddali...

• Maestro
Napisano
Wiesz co, może karty mówiły tez o tym, że było mi mimo wszystko milo, dobrze mimo, że byłam już wykonczona rozmową, no bo ileż mozna gadać;)) 3 buław i 10 kiel mówi o tym, że on na razie jest w oddali...

Dodam, że chyba w środe położyłam sobie jeszcze raz karty na Walentynki i jako pierwsza pojawiła się 9 mieczy..Myslę : ho ho, jak nic mnie wirus żołądkowy dopadnie (mój syn akurat miał poprzedniej nocy).

Napisano
Leżałam cały dzień osłabiona i z bólem głowy. Dzwonił do mnie mój adorator;)), kilka razy i generalnie wykończył mnie już tymi rozmowami;)

A nu w cholerę... żeby jeszcze będąc w cierpieniu zdawać się na wysłuchiwanie interlokutora. Było powiedzieć coś jak: mdłości żołądka mi zaostrzyły się, lepiej jak pobędę całkiem sama, muszę kończyć. Wszystko, rozmowa kończona.

No tak, teraz po fakcie rozumuję troszkę inaczej niż Ty, ale w sumie podobnie. Nie wiem czy Królową Monet można nazwać kartą statyczną czy też nie - tak jak to w/g pewnych postrzegane są karty. Ona tam siedzi na swym tronie, to chyba i karta statyczna. Czyli Ty - będąc w jednym miejscu, w domu.

2 Kielichy, Twój kontakt z mężczyzną przez telefon i takie tam poruszane sprawy tego... 3 Buławy, sam ten kontakt przez telefon. 10 Kielichów, jako cień tej karty to w tym wypadku byłby Twój przesyt, znudzenie rozmową.

Dodam, że chyba w środe położyłam sobie jeszcze raz karty na Walentynki i jako pierwsza pojawiła się 9 mieczy..Myslę : ho ho, jak nic mnie wirus żołądkowy dopadnie (mój syn akurat miał poprzedniej nocy).

Wniosek z tego, że lepiej jest karty ciągnąć nie tylko raz, zwłaszcza jeśli od wydarzenia dzieli nas jakiś przedział czasu. Energie wokół człowieka zmieniają się z czasem i z tym sytuacje w życiu.

• Maestro
Napisano
A nu w cholerę... żeby jeszcze będąc w cierpieniu zdawać się na wysłuchiwanie interlokutora. Było powiedzieć coś jak: mdłości żołądka mi zaostrzyły się, lepiej jak pobędę całkiem sama, muszę kończyć. Wszystko, rozmowa kończona.

Ha, ha , ha masz rację:)) Mówiłam go, że mnie boli głowa, jego tez bolała i ...dalej gadaliśmy;)

Napisano (edytowane)

ale tu chodzi o emocje. Jak Ci dobrze, to wirus może przejść niezuaważny.. Gdyby do mnie zadzwonił ten jedyny...w takiej sytuacji uznałabym ten dzień za udany. gdyby skakało nade mną tysiąc innych osób, ale on by nie pamietał - to klęska. Albo, gdybym była w idealnej formie, a on by nie pamiętał - też klęska.

Gdyybym byłą taka chora i jeszcze nie zadzwonił to juz bardzo ciężko. Ale zadzwonił i to sie liczy. Pamietał ktoś, kto w jakis sposób jest związany. Pamiętał. I karty to pokazały.

Co z tego, ze wirus. Ważne, że INEZ nie czuła się osamotniona. Mimo, ze mąż zapomniał o zwartości Koszyka. Co bardziej cieszy: telefon od adoratora, który pamieta? czy kwiatki z automatu znalezione w koszyku? Wgmnie karty dobrze pokazały, bo choroba było tłem.

Edytowane przez emilr
  • Maestro
Napisano
ale tu chodzi o emocje. Jak Ci dobrze, to wirus może przejść niezuaważny.. Gdyby do mnie zadzwonił ten jedyny...w takiej sytuacji uznałabym ten dzień za udany. gdyby skakało nade mną tysiąc innych osób, ale on by nie pamietał - to klęska. Albo, gdybym była w idealnej formie, a on by nie pamiętał - też klęska.

Gdyybym byłą taka chora i jeszcze nie zadzwonił to juz bardzo ciężko. Ale zadzwonił i to sie liczy. Pamietał ktoś, kto w jakis sposób jest związany. Pamiętał. I karty to pokazały.

Co z tego, ze wirus. Ważne, że INEZ nie czuła się osamotniona. Mimo, ze mąż zapomniał o zwartości Koszyka. Co bardziej cieszy: telefon od adoratora, który pamieta? czy kwiatki z automatu znalezione w koszyku? Wgmnie karty dobrze pokazały, bo choroba było tłem.

Zgadzam się z emilr. Karty pokazały moje emocje, nastrój, mimo złego samopoczucia było mi miło, na serio...:)