Skocz do zawartości

sen z kotami - proszę o pomoc w interpretacji

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich,

Tytułem wstępu:

Mój partner cierpi na rzadką i nieprzyjemną przypadłość, tzw Lęki Nocne, które charakteryzują się poczuciem śmiertelnego zagrożenia i atakami straszliwej paniki w stanie półświadomości, nie są koszmarami sennymi (występują w innej fazie snu). Treść jest zawsze ta sama, rosnące poczucie zagrożenia, coś nadchodzi coś się zbliża a on nie może się poruszyć, nie może uciekać, jest całkowicie bezbronny, zagrożenie w końcu zaczyna przybierać materialną postać, mężczyzna z siekierą w oknie, postać tasakiem stojąca nad łóżkiem, co tam mu akurat danej nocy makabrycznego przyjdzie do głowy, w każdym razie coś co za chwilę go zamorduje. W trakcie ataku, jest w półśnie ale nie może się wybudzić, jak mu sie udaje cały sie trzęsie i jest zlany potem. Zdarza się raz na kilka miesięcy.

A teraz sen:

Od kilku dni śni mu się z ten sam, zły sen. Wiem że to sen a nie lęk nocny bo chłopak ma zamknięte oczy (w lęku nocnym są półotwarte - otwarte) i nie wybudza się tylko pamięta go rano. Reszta jest taka sama jak podczas Lęku, we śnie coś mu zagraża, bliżej nie określone, ale śmiertelne niebezpieczeństwo, coś nadchodzi, coś się zbliża. Jednak zanim zło przybierze konkretną fizyczną postać, pojawiają się i przeganiają je moje dwa koty. W innym podobnym śnie stoją na jego straży i zło się ostatecznie zatrzymuje. Sen powtarza się czwartą noc z rzędu, zawsze jest zagrożenie i w roli strażników - moje koty.

Nie umiem tego zinterpretować, chciałabym myśleć że koty mają symbolizować mnie, w końcu są moje, ale wiem że koty we śnie to zły omen, mówią o fałszu, o zawiedzionych, płonnych nadziejach, więc jak to odczytać?

Dziękuję !