Frambuesa_ Napisano 1 Lutego 2014 Napisano 1 Lutego 2014 Bardzo Was proszę o pomoc przy moim dylemacie o założeniu własnej firmy (pomysł już jest), lecz ciągle się waham czy się za to zabrać Oto co mi podpowiedziały karty: Jaki będzie poziom mojego spełnienia zawodowego jeśli założę firmę? KRÓL DENARÓW, 2 DENARÓW, 6 DENARÓW dołożone WISIELEC, AS MIECZY Będę się czuła spełniona, nie będzie łatwo, ale może mi się udać dużo osiągnąć, jednakże będę musiała się dokształcać. Jakie zyski przyniesie mi firma, jeśli ją założę? 3 PUCHARÓW, KRÓL DENARÓW, KRÓL MIECZY dołożone KOŁO FORTUNY, CESARZ Samozadowolenie, ale także stabilizację finansową. Coś się zmieni w moim życiu, tu chyba wkroczy jakiś facet, który mi pomoże, może przyzna mi jakieś dofinansowanie. Czy powinnam zaryzykować (czy gra jest "warta świeczki")? ARCYKAPŁAN, KRÓLOWA DENARÓW, PAŹ BUŁAW dołożone 9 DENARÓW, MAG Tak, powinnam tylko bardziej uwierzyć w siebie, a możliwe, że uda mi się osiągnąć to, czego pragnę, mimo, że droga może być długa. Hmm co trochę mi wyskakiwał Król Denarów lub Królowa Denarów.. Jaki będzie poziom mojego spełnienia zawodowego jeśli będę pracować dla kogoś? 8 BUŁAW, KRÓLOWA KIELICHÓW, PAŹ BUŁAW To też nie wygląda źle, ale wciąż będę poszukiwać czegoś nowego. Cytuj
Arshi Napisano 1 Lutego 2014 Napisano 1 Lutego 2014 Jaki będzie poziom mojego spełnienia zawodowego jeśli założę firmę? KRÓL DENARÓW, 2 DENARÓW, 6 DENARÓW dołożone WISIELEC, AS MIECZY widac ze bedziesz napoczatku srednio zadowolony ale bedziesz systematycznie pracowal nad firma i zadowolenie bedzie wzrastac z czasem Jakie zyski przyniesie mi firma, jeśli ją założę? 3 PUCHARÓW, KRÓL DENARÓW, KRÓL MIECZY dołożone KOŁO FORTUNY, CESARZ Widac ze zysk bedzie i to satysfakcojonujacy Czy powinnam zaryzykować (czy gra jest "warta świeczki")? ARCYKAPŁAN, KRÓLOWA DENARÓW, PAŹ BUŁAW dołożone 9 DENARÓW, MAG powinnas, lecz jeszcze poradz sie w sprawach urzedowych zwiazanych z zakladaniem dzialalnosci mozliwe jakies doplaty Jaki będzie poziom mojego spełnienia zawodowego jeśli będę pracować dla kogoś? 8 BUŁAW, KRÓLOWA KIELICHÓW, PAŹ BUŁAW Bedzie spory, bedziesz miala od kogo sie uczyc i nie bedziesz miala biurokracji na glowie ;p Cytuj
oxford Napisano 1 Lutego 2014 Napisano 1 Lutego 2014 Karty masz fajne,widać, że sprawa przemyślana, choć rzeczywiście brak konkretnej decyzji jeszcze. Wydaje mi się, że jak się zdecydujesz, to z jakimś wsparciem - być może będzie to nawet spółka. A stawiałaś rozkład decyzja czy założyć firmę? W sytuacjach wahania może dać jasna podpowiedź. a poza kartami - zakładaj, działaj, dla kogoś zawsze możesz popracować, a na swoim to inny świat Cytuj
Frambuesa_ Napisano 2 Lutego 2014 Autor Napisano 2 Lutego 2014 Wychodzi na to, że w obu przypadkach może się udać jeśli się postaram Robiłam rozkład o założeniu firmy, nie wklejałam, bo dość długi. Zrobię sobie jeszcze rozkład decyzja. Zerknie ktoś jeszcze? To bardzo ważne dla mnie Dziękuję! Cytuj
Gość Daffne Napisano 2 Lutego 2014 Napisano 2 Lutego 2014 (edytowane) Jaki będzie poziom mojego spełnienia zawodowego jeśli założę firmę? KRÓL DENARÓW, 2 DENARÓW, 6 DENARÓW dołożone WISIELEC, AS MIECZY tzn jaki będzie poziom spełnienia tak? widać,że początkowo cieszyła by Cię swoja firma, ale po pewnym czaise gdy napotkałabyś na różne trudności ( np. biurokratyczne) przestało by się podobać tak bardzo jak na początku Jakie zyski przyniesie mi firma, jeśli ją założę? 3 PUCHARÓW, KRÓL DENARÓW, KRÓL MIECZY dołożone KOŁO FORTUNY, CESARZ jeśli ją założysz firma na początkiu nie będzie przynosić kokosów, ale mimo to widać Twoje pozytywne nastaiwnie i starania, później wypracowałabyś sobie z czyjąć pomocą (jakiegoś Króla mieczy) męża, partrnera biznesowego lepszą pozycję na rynku firm Czy powinnam zaryzykować (czy gra jest "warta świeczki")? ARCYKAPŁAN, KRÓLOWA DENARÓW, PAŹ BUŁAW dołożone 9 DENARÓW, MAG hm ryzyko trzeba podjąć, widać po kartach,że cenisz sobie stabilizacje i pewność, nie przepadasz za ryzykiem w sferze finansów, jednak w tym przypadku ryzyko może się z czasem opłacić, choć początki będą dla Ciebie niepewne i stresujące momentami. Jaki będzie poziom mojego spełnienia zawodowego jeśli będę pracować dla kogoś? 8 BUŁAW, KRÓLOWA KIELICHÓW, PAŹ BUŁAW dla kogoś chyba tez nie za bardzo lubisz pracowć, tzn masz entuzjazm i chęć pracy, jesteś energiczna i pełna werwy (ikry), potrafisz się wpasować, ale chyba nie na długo bo później ciągnie cię do czegoś innego, ambicje i korzyści mogą przemawiać, albo Twój temperament nie wiem sama co. Na szczęście cenisz sobie w tym wszystkim pozycje i stabilność oraz poczucie bezpieczeństwa które przekładasz ponad zapędy własne i to jest najistotniejsze. Mniej nerów może Cię kosztowac praca dla kogoś na początek, kiedy już wdrożysz się i przyzwyczaisz się do zmian można by mysleć o własnej firmie. Chodzi oczywioście o wprowadzanie stopmniowych zmian, któtre dla Ciebie byłyby lepsze aniżeli rzucenie się na głęboką wodę, ale decyzja należy oczywiście do Ciebie ) Edytowane 2 Lutego 2014 przez Daffne Cytuj
Frambuesa_ Napisano 9 Lutego 2014 Autor Napisano 9 Lutego 2014 Dziękuję Wam bardzo ) Poszłam za radą i postawiłam rozkład "Decyzja": Karta wyjściowa, czy łatwe czy trudne będzie podjęcie decyzji? 7 monet, 7 pucharów, as mieczy - na razie będę się przygotowywała, snuła plany długoterminowe, tworzyła jakieś pierwsze kroki. To jest też chyba wskazówka, że powinnam zacząć działać, jeśli chcę zbierać plony. Muszę sięgnąć po swoje marzenia (to też raczej potwierdzają kolejne karty). Karty mówiące, co będzie się działo, jeśli pytający zrealizuje swój zamiar Królowa denarów, as buław, 6 denarów Ktoś mi pomoże, może dostanę dotację, będą zyski finansowe. Karty mówiące, co będzie, jeśli nie zrealizuję swojego zamiaru: Głupiec (+ Król Denarów), 4 monet, koło fortuny (+ Rycerz Denarów) Zacznę coś nowego, też będzie stabilność finansowa, coś się może całkowicie zmienić dzięki jakiemuś mężczyźnie. Cytuj
Trida Napisano 9 Lutego 2014 Napisano 9 Lutego 2014 Jaki będzie poziom mojego spełnienia zawodowego jeśli założę firmę? KRÓL DENARÓW, 2 DENARÓW, 6 DENARÓW dołożone WISIELEC, AS MIECZY Wszystko fajnie, ładnie, widać, ze firma może być dochodowa ale nie od razu. Trzeba będzie zrezygnować z pewnych rzeczy (as mieczy) i uzbroić się w cierpliwość. Jakie zyski przyniesie mi firma, jeśli ją założę? 3 PUCHARÓW, KRÓL DENARÓW, KRÓL MIECZY dołożone KOŁO FORTUNY, CESARZ jak wyżej- jak dla mnie trzeba uzbroić się w cierpliwość, zrezygnować z pewnych rzeczy i inwestować w firmę. Iść twardo do przodu. Będą wzloty będą upadki ale raczej na plus wszystko wyjdzie. Czy powinnam zaryzykować (czy gra jest "warta świeczki")? ARCYKAPŁAN, KRÓLOWA DENARÓW, PAŹ BUŁAW dołożone 9 DENARÓW, MAG ja po takich kartach bym ryzykowała. Widać zacięcie, pomysły, które mogą rozbujać firmę. 9 denarów co prawda nie jest to pełnia szczęścia finansowego ale jest blisko. W magu wiele możesz się nauczyć, wynieść z tego. Jaki będzie poziom mojego spełnienia zawodowego jeśli będę pracować dla kogoś? 8 BUŁAW, KRÓLOWA KIELICHÓW, PAŹ BUŁAW Też będzie ok, na umowie o prace będziesz spokojna oprzyszłość ale ten paź buław będzie Cie rwał oj będzie Cytuj
Frambuesa_ Napisano 10 Lutego 2014 Autor Napisano 10 Lutego 2014 Zerknie ktos jeszcze, prosze? ) Cytuj
Maestro Inez2503 Napisano 12 Lutego 2014 Maestro Napisano 12 Lutego 2014 Jaki będzie poziom mojego spełnienia zawodowego jeśli założę firmę? KRÓL DENARÓW, 2 DENARÓW, 6 DENARÓW dołożone WISIELEC, AS MIECZY powinnaś czuć się materialnie zaspokojona, aczkolwiek trzeba będzie wykazać sie jakąś elastycznością w planowaniu,pokombinować jak i gdzie najlepiej ulokować pieniądze Jakie zyski przyniesie mi firma, jeśli ją założę? 3 PUCHARÓW, KRÓL DENARÓW, KRÓL MIECZY dołożone KOŁO FORTUNY, CESARZ powinnas być zadowolona,aczkolwiek może wystąpić problem z urzędem skarbowym,otrzymasz pomoc albo mężczyzny,albo od instytucji (pierwsza myśl : dotacje unijne) Czy powinnam zaryzykować (czy gra jest "warta świeczki")? ARCYKAPŁAN, KRÓLOWA DENARÓW, PAŹ BUŁAW dołożone 9 DENARÓW, MAG zaryzykuj,masz potencjał i wiedzę, a także wsparcie z Góry,będziesz bardzo zadowolona Jaki będzie poziom mojego spełnienia zawodowego jeśli będę pracować dla kogoś? 8 BUŁAW, KRÓLOWA KIELICHÓW, PAŹ BUŁAW nie będziesz się czuła komfortowo tak do końca, będziesz myślała jednak o tym, aby zaryzykować Wg mnie powinnaś zaryzykować jak najbardziej:) Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi