Skocz do zawartości

Rozkład Partnerski Szczegółowy

luiza1976

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Witam,

Mam na imie Aneta (31.8.76). Od niedawna spotykam sie nowym mężczyzną (Neil 20.4.75).

Wydawalo mi sie ze bedzie to cos powaznego, ale mam poczucie niepewnosci.

Neil troszke namieszal w naszych planach weekendowych. Mieli do niego przyjechac rodzice (przypuszczam ze o mnie nic nie wiedza)- w srode odwolali przyjazd a w czwartek jednak postanowili przyjechac. Moja osoba sie tu nic nie liczyla!

Malo to Neil najwyrazniej od piatku o mnie zapomnial- Zero wiadomosci!!

Mamy zbyt wiele lat by sie tak niefajnie zachowywac!

Dlatego postanowilam polozyc karty na to czy to ma sens. Czy warto popracowac nad tą relacją czy sobie dac spokoj.

Moje karty to pozlacany tarot- uklad 20to kartowy rozklad partnerski. (znaleziony na stronie wrozki Stanislawskiej)

Mam problem z interpretacja laczonych kart

PROSZE O POMOC w interpretacji.

Karty 1-6 : Cos sie dzieje teraz

1 - 9 buław - nieporozumienie

2 - 3 kielichow - spelnienie w zwiazku

3 - 8 monet - okres ciezkiej pracy

4 - Pustelnik - Samotnosc, czas na przemyslenie pewnych spraw

5 - Slonce - to bardzo szczesliwa karta

6 - 5 kielichow - malo szczesliwa karta

To powyzsze nie potrafie ulozyc w sensowna calosc.

JA - karta Krolowa Monet (znak Panna)

Karty 7-9 - co sie dzieje wokol niej

7 - 2 buław - uczucie niepewnosci, rozterki

8 - 7 kielichow - marzycielstwo, nierealne oczekiwania

9 - Giermek mieczy - dobre nowiny, pokonanie przeszkod

Karta 13 - co czuje

Kochankowie - milosc I pozadanie

Karta 15 - Czy chce z nim byc

6 Buław - rozkwit w zwiazku, pokonanie trudnosci

ON - karta Król Bulaw (znak Baran)

Karty 10 - 12 Co sie dzieje wkol niego

10 - Cesarz - czy to oznacza jego ojca, ale co to ma wspolnego z uczuciami

11 - Kolo Fortuny - on nie widzi problem tam gdzie ja go widze

12 - Krolowa Kielichow

Nie mam pojecia jak to zinterpretowac

Karta 14 co czuje

6 mieczy - potrzeba glebokiego zwiazku, nadzieje na spokojne zycie

Karta 16 - Czy chce ze mna byc

9 kielichow - harmonia, komfort, stabilizacja

Karta 17 - Co sie wydarzy? -Zima 2014

3 mieczy - rozczarowanie

Karta 18 - Co sie wydarzy? -Wiosna 2014

Arcykaplan - dla mnie ta karta zawsze oznaczala plany malzenskie, ale pewnie sie myle

Karta 19 - Co sie wydarzy? - Lato 2014

Smierc - poczatek nowego, zmiany

Karta 20 - Co sie wydarzy? -Jesien 2014

4 monet- pilnowanie swego, troche poczucie bycia w zlotej klatce

Edytowane przez luiza1976
  • 4 tygodnie później...
Napisano

Nikt mi nie pomogl w interpretacji.

Obecna sytuacja bardzo pasuje do 3 mieczy!. Neil urwal ze mna nagle kontakt a ja sie tez nie narzucam! to trwa dopiero pare dni ale raczej zadne zmiany sie nie zapowiadaja.

W niedziele wyjezdzam do Polski i bede tym bardziej poza zasiegiem.

Jednak postawilam wiecej kart- czy to oznacza ze to co jest w tych kartach sie nie wydarzy?

nie czuje smutku, ale niepewnosc co bedzie sie dziac dalej.

Gość Gość3
Napisano

Mimo szczerych chęci ,to nie bardzo rozumiem pytan ,bo ich nie ma ? A dokładnie , pyt. nr 17,18 ,19 ,20 .

Dopisz pytania !

Gość Daffne
Napisano

przepraszam, ale nie rozumiem tego rozkładu... nie przemawia do mnie i nie jestem w stanie pomóc.

Czasem im mniejszy rozkład tym lepiej i prościej wyciagać wnioski...

Gość SooYoung
Napisano

Czy on jest innego wyznania?

Jego zachowanie wskazuj że rodzina jest dla niego najważniejsza, to co powiedzą jego bliscy, dlatego musisz mieć świadomość że w pewnych sytuacjach będziesz na tzw. końcu kolejki.

Po jego stronie jest wpływa matki - królowa pucharów i jego przekonań - Cesarz ale tez i ojca. To co oni mu powiedzą czy doradza, to tak będzie. Weź to pod uwagę.

Karta 6 mieczy to karta oddalenia jak nie fizycznego to emocjonalnego i tez rozstania, dlatego nie wiem gdzie wyczytałaś że to potrzeba głębokiego związku. Napiszę wprost - to bzdura.

3 miecze - ból emocjonalny, klasyczna karta mówiąca o rozstaniu.

Z Twojej strony zniecierpliwienie, i takie na szybko, na Już -> niech się określi, niech zrobi to co ja chcę, a Pan od tego ucieka.

Ślubu nie będzie, 3 miecze - rozstanie. Kapłan to zasady moralne, wiara i mężczyzna o silnym charakterze którzy żyje według Swoich zasada, a nie według zasada partnerki. A karta Śmierci mówi o radykalnej zmianie sytuacji niestety to tez karta rozstania.

4 monety - zadbanie o sprawy finansowe, w tej karcie nie ma uczuć, jest potrzeba bezpieczeństwa i kontrolowania sytuacji ale w oparciu o pieniądze.

Jeśli nie złapiesz dystansu to się wypalisz i zamęczysz - i siebie i jego. A całość relacji w dużej mierze oparta też na kwestiach materialnych, dlatego możecie się pokłócić o pieniądze albo jakąś inwestycję.

Rada na przyszłość - związana z kartami - można wróżyć jak się chce, ale na takie pytania dobrym i wiarygodnym jest normalny/klasyczny rozkład partnerki.

Dużo kart nie znaczy że karty pokażą nam to co chcemy zobaczyć, albo pokażą lepiej.

Napisano

trochę sporo tych kart i ogólnie ten rozkład jest nieco chaotyczny

ze swojej strony uważam, że Pan nie chce nic stałego - po jego stronie masz

Karta 14 co czuje

dla mnie 6 mieczy to oddalenie, odejście, natomiast 9 kielichów to chęć bycia samemu, owszem nie wyklucza to istnienia drugiej osoby, ale tutaj jemu jest wygodniej jako singlowi bez zobowiązań, ponadto on wyszedł z Cesarzu, więc jemu taka sytuacja jaka jest między Wami i taki układ zupełnie nie przeszkadza, nie chce nic zmieniać

zastanów się do jakich wniosków zmusza Cię ta cała sytuacja

w tym rozkładzie masz wiele kart mówiących o końcu tej relacji i zaczynaniu czegoś nowego (Śmierć, 3 mieczy)

mam też wrażenie, że Ty go trochę przeidealizowałaś (7 kielichów) - wiek nie musi iść w parze z dojrzałością i podejmowaniem zdecydowanych kroków ze strony mężczyzny - niestety :(

• Lubię to! 1
Napisano

Tutaj zgodzę się z przedmówcami, że mniej kart dałoby jasny i klarowny przekaz. Taka ilość kart może zaburzać sens odpowiedzi, jak można wywnioskować sama miałaś problemy z interpretacją, więc nic w tym dziwnego. Postarałem się wychwycić kluczowe info nt relacji, ale w tym rozkładzie można zauważyć, że stawiając karty myślałaś głównie o swoim partnerze i jego punkt widzenia na związek, dlatego odpowiedzi dotyczą głównie jego - bynajmniej ja to tak widzę i odczuwam.

Karty 10 - 12 Co sie dzieje wkol niego

10 - Cesarz - czy to oznacza jego ojca, ale co to ma wspolnego z uczuciami

11 - Kolo Fortuny - on nie widzi problem tam gdzie ja go widze

12 - Krolowa Kielichow

Nie mam pojecia jak to zinterpretowac

Karta 14 co czuje

Cesarz - taki pan władca, buntownik, lubi dostawać to, co chce, a niektóre rzeczy po prostu nie dają mu satysfakcji. Stąd to Koło fortuny - chęć zmiany, zmiany losu, otoczenia, poczucie czegoś nowego, świeżego, pójście dalej. Królowa kielichów, może po prostu często zmienia kobiety lub dąży cały czas do znalezienia tej właściwej, odpowiedniej. Co czuje? 6 mieczy, w gruncie rzeczy 6 są pozytywne, ale tutaj ta szóstka mieczy, jakoś mi nie pasuje, jest to raczej brak prawidłowej i dobrej komunikacji między osobami, może też symbolizować zmianę otoczenia, zmianę miejsca zamieszkania, pracy. 9 kielichów - tutaj pan raczej chciałby na ten moment być sam. Chciałby się realizować, nie czuć presji drugiej osoby.

Wydaje mi się, że pan potrzebuje chwili wytchnienia, odseparowania. Moim zdaniem dusicie się w tym związku, ale to niekoniecznie musi oznaczać koniec i rozpad relacji. Po prostu trzeba parę spraw przemyśleć i się zastanowić, co dalej, postąpić zgodnie ze swoim wnętrzem.

Dziwne pytanie zadałaś kartom: Czy mam dać sobie spokój? -no proszę Cię, gdybyś zapytała, co zrobić by ten związek był pełny miłości - myślę, że karty z pewnością bardziej nasunęłyby Ci przekaz.

Bardzo podobnie myślę i odczuwam, jak interpretacja Erzy - te same energie chyba:)

Pozdrawiam i pomyślności.

• Lubię to! 1
Napisano

Witaj:)

ten rozkład jest tak zawiły, że wymiękłam czytając początek, może zrób sobie taki zwykły partnerski, prosty w porównaniu z tym, który podałaś,,

Napisano

Bardzo dziekuje za pomoc w interpretacji. Rzeczywiscie ten uklad jest zbyt rozbudowany.

Nie zdawalam sobie sprawy ze to zagmatwa caly obraz sytuacji.

Najwyrazniej jest to koniec zwiazku. Nie mam z nim zadnego kontaktu!

Wszystko to co pisaliscie jakos pasuje I uklada sie calosc.

On jest ateista I to takim bardzo negujacym czyjes wierzenia. Ogromny wplyw na jego zycie maja rodzice. On konsultuje z nimi doslownie wszystko.

Probowalam z nim rozmawiac o poprzednich zwiazkach. Powiedzial ze od paru lat tylko randkowal! Dalo mi to do myslenia.

Za malo bylo chemii miedzy nami I chyba rzeczywiscie zaczynalismy sie dusic.

Dla mnie tez zwiazek byl nudny choc mialam nadzieje ze to sie jednak rozkreci, rozkwitnie.

Tak sie nie stalo I o dziwo nie mam smutku czy zalu.

Napisano

Witaj,

Tutaj pisze dokladnie jak interpretowac ten rozklad:

Rozkład partnerski - szczegółowy. INTERPRETACJA. - Tarot w praktyce - Forum dyskusyjne | Gazeta.pl

W tym rozkladzie najpierw trzeba wyciagnac dwa sygnifikatory osob:

Karty od 1 do 6 mowia, co sie dzieje teraz miedzy ludzmi, jakie wazne sprawy sa teraz poruszone. Tutaj karty trzeba laczyc ze soba.

1 - 9 buław -

2 - 3 kielichow -

3 - 8 monet -

4 - Pustelnik -

5 - Slonce -

6 - 5 kielichow -

I karta 9 palek oraz 3 kielichow mowi, (9 palek), ze ktos sie probuje z tego zwiazku wycofywac, albo z powodu tego, ze boi sie zranienia badz ze ktos juz jest zmeczony cala ta sytuacja, brak wiekszego zainteresowania, 9 palek to karta wydofania, ucieczki z pola walki, najczesniej dlatego, ze ktos boi sie zraniony.

3 kielichow, jakas szukuje sie impreza, albo spotkanie, ale i tez pewne wycofanie z tego spotkania badz imprezy (9 palek).

9 palet to tez karta mowiaca o tym, ze ktos, mozliwe ze ten mezczyza przestal sie starac o ciebie, walczyc o ciebie.

Karta 8 monet to karta mowiaca, ze ktos jest teraz zaangazowany w prace, ale takze ta karta mowi, ze aby byo miedzy wami ok, potrzebna jest praca nad tym zwiazkiem.

Eremita mowi, ze czujesz sie bardzo samotna, troche taka opuszczona, ze ktos sie oddala z tego zwiazku, woli byc sam.

Karta Eremita i slonce mowi, ze radosc jaka byla dotychczas (Slonce) zostaje zamienione na poczucie osamotnienia i opuszczenia.

A 5 kielichow niestety rozczarowanie, ze cos w tej relacji nie wychodzi, ze cos sie psuje.

Karty: 7, 8, 9 - co jest kolo niej? czyli co jst z nia teraz zwiazane, jakie sprawy obecnie?

7 - 2 buław -

8 - 7 kielichow -

9 - Giermek mieczy -

Ty czekasz, na jego ruch, obserwujesz jakies znaki z jego strony, wpadasz w zwatpienia czy to ma sens, czy w ogole mu zalezy, 7 kielichow - to twoje jakies iluzje, ze z tego bedzie obecie jakis zwiazek, albo juz sobie zdajesz sprawe, ze to byla piekna bajka o cudownym zwiazku z nim. Paz mieczy jest w tobie konflikt, beda tez miedzy wami sprzeczki, oraz mozliwe ze pojdzies na kurs doszkalajacy.

Karty: 10, 11, 12 - co jest kolo niego?

10 - Cesarz -

11 - Kolo Fortuny

12 - Krolowa Kielichow

On jest teraz zapracowany Cesarz, oraz mozliwe ze ma jakis kontakt z jakism facetem, moze ojciec. ogolnie teraz on przybiera postawe silnego faceta, ktory jest powsciagliwy. Kolo fortuny jakies nagle zmiany go czekaja, spodziewa sie czegos niespodziewanego, moze zmiany w pracy, albo ogolnie w jego zyciu. A krolowa kielichow, widac tam inna kobiete, moze sie z kims kontaktuje, ale ktolowa kielichow to tez matka.

Te karty powiedza co sie dzieje kolo niego, ale to moga byc rozne sprawy niekoniecznie zwiazane tylko z uczuciami.

Karta 13 - co ty czujeaz?

Kochankowie - mozliwe ze go kochasz, albo sie mocno zauroczylas, pozadasz go, tak.

A jego uczucia?

6 mieczy - karta 6 mieczy to nie karta goracej milosci, to raczej karta oddajelnia, alvo emocjonalnego badz w fizycznym aspekcie, na karcie mamy czlowieka, ktory wyplywa, porzuca swoj teren, plynie na inny brzeg, a mieczy to chlod i dystans. Wiec mozliwe ze nabral troche dystansu, 6 mieczy to tez karta wyjazdu, albo z najgorszym przypadku chce sie od ciebie oddalić.

Czy ty chcesz z nim byc?

6 palek

Tak pod warunkiem ze on ci pokaze takze ta milosc, i bedzie sie starac.

Czy on chce z toba byc?

9 kielichow

Lecz w pytaniu o uczucia nie wyszlo najlepiej wiec ta 9 kielichwo niekoniecznie musi mowic o tym, ze chce byc z toba do konca zycia. 9 kielichow moze on cos robi na pokaz po prostu, albo np: nie chce sie toba pochalic, pokazac co czuje, badz pokazac innych, ze ma taka kobiete. Na karcie mamy czlowiek, ktory sie chwali tym co ma.

I teraz dopiero prognozujemy przyszlosc do roku czasu, na cztery pory roku, zaczynamy od pory roku jaka jest obecnie.

arta 17 - Co sie wydarzy? -Zima 2014

3 mieczy -

Tak uwazajcie bo mozesz sie bardziej tym zwiazkiem rozczarowac, gdzie bedzie zal , pustka, bol serc,a na karcie mamy serce przebite mieczami, mozesz plakać. Sporadycznie nawet zakonczenie relacji.

Karta 18 - Co sie wydarzy? -Wiosna 2014

Arcykaplan - niekoniecznie, z ta karta trzeba bardzo uwazac, bo ta karat ma wiele znaczen, owszem moze reprezentowac plany malzenskie ale pod warunkiem ze zwiaezk jest stabilny oraz jest milosc. A tutaj moze np: oznaczac albo wplyw jakiegos faceta, albo to bedzie czas takiego wzajemnego pouczania sie, albo zastanowienia sie czy to ma w ogole sens, czy on spelnia , czy ma te artosci co ty (arcykaplan - wartosci).

Karta 19 - Co sie wydarzy? - Lato 2014

Smierc -

Smierc najczesniem mowi o koncu , moze nawet tej relacji badz jakis zmian w relacji.

Karta 20 - Co sie wydarzy? -Jesien 2014

4 monet-

Takie trzymanie kurczowe sie tego co jest, bylo, trudnosci do zmian.

Postaw sobie rozklad jeszcze raz, jest mozliwe, ze karty nie wyszly trafne, oraz trzeba sie trzymac scisle tutaj pytan, trzymaj sie.