Skocz do zawartości

fałszywa miłość, kopia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Już jakiś czas temu miałam dość niepokojący sen: wizja tego, że moja zagubiona miłość się odnalazła (powiem, że to konkretna osoba), na którą czekam od dłuższego czasu. Mimo wszystko jestem spokojna o to uczucie i wierzę, że znowu zaiskrzy w sprzyjającym czasie i warunkach. Jestem cierpliwa i wiem, że to uczucie jest warte każdego poświęcenia.

Zostawiając rzeczywistość: w tamtym świecie on wrócił. Robiliśmy rzeczy, które robi każda para. Ale bez przekonania. Jakby aura inna. Z dnia na dzień, jak wracałam do mieszkania jego wizerunek się zmieniał i okazał się być podróbką tej osoby. Zauważyłam, że miał cechy innych ludzi których znałam. Był mieszanką tego, co poznałam przez lata. W pewnej chwili, chciałam tam napisać dobrą wiadomość do mojej zaufanej przyjaciółki, z którą na te tematy rozmawiam, ale coś kazało mi odłożyć tą decyzję na później. Nie byłam przekonana, czy to dobra decyzja.

Jak to rozumieć? Ja odebrałam to tak, że powinnam wytrwale czekać i nie patrzeć na potencjalnych zamienników, gdyż nie wniosą do mojego życia niczego dobrego. Do niczego się nie zmuszę tylko pod presją innych i perspektywą samotności, "bo trzeba z kimś być bo tak". Kontakt z tą opisaną osobą miałam krótki, ale intuicja mi mówi, że to ten jedyny i warto będzie wykazać się cierpliwością. A poza tym: mam teraz sporo czasu na refleksje i zmiany na lepsze, rozwój osobisty. Myślę, że ten okres przez który przechodzę jest związany z jakimś większym planem, który niezależnie od rozwiązania będę musiała zaakceptować.

Edytowane przez timeless