kama_114 Napisano 3 Lutego 2014 Napisano 3 Lutego 2014 W śnie spacerowałam obok mojego domu z kilkoma znanymi mi osobami ze szkoły. Nagle jedna z nich (nauczycielka) zobaczyła w trawie węża i zapewniając, że jest całkowicie niegroźny wzięła na ręce i przyniosła do nas. Kiedy go podniosła ukazała mi się jego przerażająca twarz sycząca na mnie z oddali (tylko na mnie syczał i tylko ja się go bałam). Po chwili reszta się obok niego spokojnie bawiła, ale ja wiedziałam, że dla bezpieczeństwa muszę się oddalić. Odeszłam kawałek, ale zobaczyłam gigantyczną kobrę (przypominała posturą i wzrostem człowieka) z rozłożonym wielkim kapturem, ale była tyłem do mnie i zdążyłam szybko zawrócić tak, aby mnie nie zobaczyła. W oddali dostrzegłam otwarte drzwi od mojego domu, zaczęłam iść w ich kierunku, bo chciałam się zamknąć i schronić. Po chwili zaczęłam biec, bo czułam, że te węże gonią mnie, albo za chwilkę zaczną. Jednak dodam, ze w czasie całego snu byłam na tyle ostrożna, że nawet ani razu nie dotknęłam żadnego z nich, nie doszło do żadnego ugryzienia etc... Bardzo proszę o propozycje interpretacji Cytuj
Momma Marie Napisano 6 Lutego 2014 Napisano 6 Lutego 2014 Kamo, jak pisałam wcześniej, węże w snach nie zwiastują żadnego nieszczęścia, w tym także tego, że spotka nas coś złego ze strony naszych dawnych przyjaciół, którzy rzekomo przeciwko nam spiskują. Symbolizują one nasze uczucia, wewnętrzne konflikty i wszelkiego rodzaju ciemne moce, które w nas drzemią. Utożsamiamy je z takimi cechami, jak podejrzliwość, sceptycyzm, czy nawet niewiara. Kiedy pojawiają się w naszych snach oznacza to, że w naszym środowisku są osoby wobec których mamy mieszane uczucia - nie jesteśmy do końca przekonani, czy możemy im zaufać. W Twoim przypadku chodzi o osoby, co do których lekko się sparzyłaś, a które mocno nadszarpnęły Twoje zaufanie. Prawdopodobnie w ostatnim czasie ich zachowanie tak silnie wypłynęło na Ciebie, że podchodzisz do nich z wielką rezerwą i trzymasz ich wręcz na dystans. Masz bowiem nieodparte przekonanie, że czekają na Twój upadek (szczególnie koncentrujesz się na osobie, która trzymała węża). Czy słusznie? W śnie widać, że biegniesz, co w tym znaczeniu pokazuje, że boisz się stawić czoła problemom, uciekasz od nich - zupełnie niepotrzebnie, bo w końcu będziesz musiała się z nimi zmierzyć. Kiedy jednak to się stanie, nie będzie to tak bardzo bolesne, jak Ci się wydaje (brak ugryzień węża). Może więc czas najwyższy przestać od nich uciekać, skoro finał całej sprawy będzie bezbolesny? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi